Не с този аршин! Не с този!

Днес активисти на Синята коалиция бяха заплашвани по време на предизборна акция в квартал “Аспарухово”. Сценария – класика в жанра: Посред бял ден, малко преди 3 ч. следобед тъмносиньо БМВ комби с регистрационен номер В 9133 РР спряло пред шатрата на Синята коалиция, която по това време била разположена пред входа на читалището в квартала. “Тук ще трябва да режем глави”, казали строго хората от колата и се опитали да сплашат доброволците от щаба ми. В това време те раздавали агитационни материали на Синята коалиция.

Цялата акция, разбира се, изглежда напълно извън контекста на времето, в което живеем сега. “Рязането на глави” от мрачни младежи в тъмни БМТ-та е сюжет отпреди поне 10 години. Странното е, че той става актуален пак сега, седмица преди изборите.

Бих простил на момчетата от БМВ-то липсата на фантазия. Мога да им простя дори трагикомичния етюд с бръмченето около палатката, от която доброволци раздават програмата ми, брошури, плакати. Не мога да простя на хората, които са ги изпратили обаче. Не мога да им простя, защото съдят за всички останали по мярката на собствения си къс аршин.

Аз, разбира се, веднага подадох сигнал за инцидента на тел.112 и до Централната избирателна комисия. Направих го, не защото някой от съмишлениците ми се е изплашил! Направих го, защото такива са процедурите, такъв е редът, така трябва да се прави в случаите, когато някой си позволява да се държи по подобен начин!

Менторите на “главорезите” не признават реда. Те никога не са живели в система от правила. И по тази причина, без да си дават сметка, че времето им безвъзвратно е минало, тръгват на избори с плашилата на старите ни страхове. Но това е по-малкото зло. По-голямото е, че са свикнали да печелят битките си с арогантност, вероломно и с цената на безброй предателства. Плодовете на такива битки са винаги горчиви.

Това, а не панаирджийските заплахи са причина за безпокойството на щаба ми от нетолерантната атмосфера в града, седмица преди изборите за кмет, общински съветници и президент.

Възможността да избираш е привилегия. Възможността да избираш свободно е завоевание на демокрацията. За това на 23 октомври избирайте свободно. Ако всички го направим, няма да има никакво значение, кой разказва грозни смешки през стъклото на БМВ-то си.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...