Национален клуб за демокрация “Светослав Лучников” набира средства за изграждане на паметник

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

Уважаеми дами и господа,

Националният клуб за демокрация “Светослав Лучников” пое инициативата за издигане на паметник на големия българин и демократ

Светослав Лучников.

Всички необходими за това разрешения са получени, включително и разрешение за строеж в градинката на ул. Цар Иван Асен II(пред сградата на Райфайзенбанк). Започна и изграждането на постамента. Намерен е и спонсор, но за реализириането на паметника са необходими още средства. Желанието ни е паметникът да бъде завършен за 22.09.2012 г. Поради това се обръщаме към всички, които биха желали да допринесат за изграждането на паметника, да участват според възможностите си с дарение. На всички дарители ще бъдат издадени грамоти.

ЗА ДАРЕНИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА

ПАМЕТНИК НА СВЕТОСЛАВ ЛУЧНИКОВ

(към Банка ДСК)

Име НКД СВЕТОСЛАВ ЛУЧНИКОВ

Пр/Сметка 02/0000000019641246

Валута BGN

IBAN BG10STSA93000019641246

BIC STSABGSF

Светослав Лучников е роден през 1922 г. в гр. Русе. Завършва висше образование в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, където през периода 1947-1949 г. е асистент при проф. Апостолов. Уволнен е през 1949 г. по политическа непригодност. Не е допуснат до адвокатура, поради което работи на различни счетоводни и финансови длъжности. През това време написва няколко книги между които “Отвъд нищото”, “Великото безумие”, “Пламъкът на свещите”.

След промените през 1991 г. става министър на правосъдието и вицепремиер в правителството на Филип Димитров. Светослав Лучников бе един от най-изявените депутати в 37-то, 38-то и 39-то Народно събрание. В 38-то Народно събрание е председател на Комисията по правни въпроси. Почина на 27.10.2002 г.

Светослав Лучников остави името си в историята на демократизацията на България като автор на “Закона Лучников“, с който закон бе възстановена собствеността върху имотите на гражданите, отчуждениот комунистите.

Светослав Лучников беше личност. Своето мнениетой отстояваше независимо от ситуацията. И той го отстояваше и в парламента и в живота. Беше чужд на всякакво нагаждачество и конюнктурност. Със своята принципност той ще остане пример за подражание.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...