Национален клуб за демокрация “Светослав Лучников” набира средства за изграждане на паметник

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

Уважаеми дами и господа,

Националният клуб за демокрация “Светослав Лучников” пое инициативата за издигане на паметник на големия българин и демократ

Светослав Лучников.

Всички необходими за това разрешения са получени, включително и разрешение за строеж в градинката на ул. Цар Иван Асен II(пред сградата на Райфайзенбанк). Започна и изграждането на постамента. Намерен е и спонсор, но за реализириането на паметника са необходими още средства. Желанието ни е паметникът да бъде завършен за 22.09.2012 г. Поради това се обръщаме към всички, които биха желали да допринесат за изграждането на паметника, да участват според възможностите си с дарение. На всички дарители ще бъдат издадени грамоти.

ЗА ДАРЕНИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА

ПАМЕТНИК НА СВЕТОСЛАВ ЛУЧНИКОВ

(към Банка ДСК)

Име НКД СВЕТОСЛАВ ЛУЧНИКОВ

Пр/Сметка 02/0000000019641246

Валута BGN

IBAN BG10STSA93000019641246

BIC STSABGSF

Светослав Лучников е роден през 1922 г. в гр. Русе. Завършва висше образование в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, където през периода 1947-1949 г. е асистент при проф. Апостолов. Уволнен е през 1949 г. по политическа непригодност. Не е допуснат до адвокатура, поради което работи на различни счетоводни и финансови длъжности. През това време написва няколко книги между които “Отвъд нищото”, “Великото безумие”, “Пламъкът на свещите”.

След промените през 1991 г. става министър на правосъдието и вицепремиер в правителството на Филип Димитров. Светослав Лучников бе един от най-изявените депутати в 37-то, 38-то и 39-то Народно събрание. В 38-то Народно събрание е председател на Комисията по правни въпроси. Почина на 27.10.2002 г.

Светослав Лучников остави името си в историята на демократизацията на България като автор на “Закона Лучников“, с който закон бе възстановена собствеността върху имотите на гражданите, отчуждениот комунистите.

Светослав Лучников беше личност. Своето мнениетой отстояваше независимо от ситуацията. И той го отстояваше и в парламента и в живота. Беше чужд на всякакво нагаждачество и конюнктурност. Със своята принципност той ще остане пример за подражание.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...