Моделът в София трябва да се промени

Водещ: Днес гост ни е кандидатът за кмет на София от Синята коалиция. Здравейте, г-н Прошков. Вчера стана ясно, че националното ръководство на ДСБ е разгледало идеи за вашата програма за управление на София и доколкото разбирам има няколко версии. Това, което вие сте заявили вчера пред моите колеги журналисти е, ще си позволя един малък цитат – “аз в душата си приемам, че мога да изпълня и с моите познания и политическа воля мога да устоя реалистичната версия” – това сте казали. Всъщност последните думи са били Ваши, кажете сега какво и защо се приема, или не.

Прошко Прошков: Това беше отговор на въпрос на Ваш колега, който питаше има ли различия в експертите от ДСБ и СДС и всички хора, които работят в екипа по написване на програмата. И аз отговорих, че разбира се има различни мнения от партиите. Kогато се съберем няколко разумни човека на една маса и обсъждаме въпрос, по които всички са компетентни има нюанси от всички. Но важното е, за да бъде градивна програмата и истинска, защото въпреки че тя не е документ, който широко се чете от гражданите, тя трябва да бъде нещо, което аз да имам закачено на стената и да се знае, че го дължа. Да няма празна дума в него и да няма безсмислени неща. Тоест, когато има няколко идеи за едно и също нещо, предпочитам да е тази, за която аз съм убеден, че мога да се справя. Това имах предвид.
Водещ: С какво например сте убеден, че може да се справите? Знам, че няма да ми разкажете всичко до сега. Това е нормално, но поне едно нещо конкретно? И да не бъде за електронния регистър.

Прошко Прошков: Регистър не, а електронната община.

Водещ: Да, електронната община.

Прошко Прошков: То е част от това, което искам да направя, а именно да започнем с това, че трябва да се промени самият модел на управление на града. Моделът е още от комунизма по някакъв начин. Всичко това, което виждате в момента, настоящите скандали от вчера и онзи ден, тресе ГЕРБ, без да има значение кои са героите от скандалите и какви са точно те, винаги съществува риск от подобни неща. Имаме един непрозрачен и недобре работещ общински съвет, който превърна, особено ГЕРБ го превръща в машина за гласуване на преписки. Нищо повече, не в политически орган. Това беше стилът на Бойко Борисов, продължен успешно и от настоящия кмет. Това, не мога да не се върна, е моят ангажимент, свързан с електронната община. Ще я направя така, че общинският съвет ще бъде под надзора на софиянци, през цялото време, който желае ще може да наблюдава всичко по време на …

Водещ: Малка ли е заличката?

Прошко Прошков: Не е нужно да се пълни залата. Точно това е идеята, да …

Водещ: Вие през интернет ще го правите…

Прошко Прошков: За мен е важно да зная този общински съветник кога е гласувал, къде гласувал и как е гласувал, по коя преписка, в коя комисия как е гласувал, за да си направя извода искам ли да го подкрепям на следващите избори, не искам ли, каква дейност е развивал. Искам един месец преди изборите да мога да отворя и да погледна цялата му активност за 4 години. Тогава те ще са под по-голям натиск за това да се държат подобаващо, както трябва, а също така е дисциплиниращо и за самата администрация.

Защото това е моделът на публичната безотговорност. Моделът, заради който няма … един куп от собствеността на София изчезна. Знаете, в момента дискусиите отново са около Мария Луиза, летния театър и т.н. Хиляди бих казал имоти в София. Това е само един от примерите, когато се взимаха колективни решения, за които никой не носи отговорност. Много удобен модел, много удобен и непроменен от години.

За мен моделът трябва да е носене на отговорност, за силен човек, който да упражнява политически контрол както върху администрацията, така и да настоява за работа на общинския съвет както подобава. Това обаче липсва, само трябва политическа воля и независимост, каквато независимост за сега до момента няма.

Водещ: Ако бъдете избран за кмет, ще сключите ли политическото споразумение с ГЕРБ? В момента имате такова за управлението на града.

Прошко Прошков: Политическите споразумения, сключване на коалиции и тем подобни въобще не са тема за мен. В момента съм тръгнал на състезание, на битка за града си. Аз отивам там, за да спечеля. След което ще отстоявам това, което ще предложа написано. Как ще работи общинският съвет – това ще каже избирателя наистина. И работещ общински съвет може да се постигне като кметът може в това отношение да бъде полезен, стига да има своята воля и да я наложи. Защото общинският съвет има нюанси, той не е като парламента, има разлика. И затова трябва да се направи работата му, и това е много голяма амбиция, прозрачна, за да няма скрити мнозинства, за да няма скрити договорки, за да няма динамично прескачащи и гласувания от една или друга група, така да се каже от една и от друга страна на барикадата общински съветници. Това ще стане единствено и само през контрол от страна на обществото. Моделът работи в доста страни, няма да открием нещо ново, но не е заложен в стратегията на общината за електронна община. Не е заложен, защото в общината в момента екипът на г-жа Фандъкова вероятно иска да автоматизира за себе си процесите на администриране, но не иска да ги направи по-прозрачни. Това е фундаменталната разлика. Не да са улеснени, а да са затворени още повече.

Водещ: Какъв е проблемът това да се промени, след като в момента има толкова силно позиционно говорене срещу тази ситуация в Столична община. Там има различни съветници от различни групи, но някак си те като че ли говорят по един хоризонтал. Тоест събужда се едно подозрение, че се движи в рамките на предизборната реторика. Това не е тема за вашата…

Прошко Прошков: Не, напротив, разбира се. Контекстът какъв е, аз го разбирам, но не съм променил реториката си особено последните години, така че се чувствам съвсем спокойно в предизборна ситуация, нищо по-различно. Тези неща отдавна ги говоря. Почти всичките. Но вие имате предвид говорене в …

Водещ: Всички критикуват, говорят за непрозрачност, за тъмни сделки и просто се налага да сме себе си. Въпреки че ако те поискат заедно да противодействат срещу тези решения, няма ли да имате против открити заседания на СОС?

Прошко Прошков: Те и сега не са закрити. Формално може да ги гледате в интернет, но това трябва да се разшири. Да, всички говорят, но все пак отговорността е на мнозинството, в някакъв смисъл, мнозинството на лицата в общинския съвет. Това са хора, които трябва да наложат воля да не се случват подобни неща. Трябва да не се започват преписки, трябва да има яснота кое кога влиза, кога излиза, проследимост как администрацията работи. Колкото и да се струва скучна на пръв поглед темата, която захванахме, тя е ключова. Ключова е за промяната на проблемите на града, защото иначе и следващите 15 кампании ще си говорим…

Водещ: Ще прескачат хубаво, като реализирате дай боже вашата кандидатура и направите тази електронна община, като констатирате какво се случва какво от това? Нима смятате, че констатацията ще промени нагласата на подобен тип общински съветници, които очевидно имат много сериозни енергии.

Прошко Прошков: Не говорим за констатации, а за действия, които са свързани с волята…

Водещ: Какво ще направите като кмет?

Прошко Прошков: Кметът има достатъчно голямо ..

Водещ: Защо да не може? Те са свободни да гласуват както си искат.

Прошко Прошков: Това е така, но не бива да забравяме все пак, че живеем в общество, което е все повече активно и все повече ангажирано. Кметът на София има достатъчно силна позиция, че да има своята трибуна, може и чрез медиите, по всякакъв начин да отстоява и да поставя всички, които трябва да бъдат поставени на мястото им. Включително кметът на София, за разлика от настоящата случка, трябва да бъде човека, който да надскача собствените си правомощия и да изисква от правителството и държава това, което се полага на града по отношение на нашето развитие. Кметът не трябва просто да се свие като мишка в собствените си правомощия и притиснат от партийните си шамани и да си стои там изплашен. Не, кметът на София е съвсем различен. Трябва осъзнаване на тази функция.

Водещ: Има ли нужда от повече пари?

Прошко Прошков: Всеки ще каже, че има нужда от повече пари, и човек, и град. Повече пари идват с увеличение на богатството на града. Богатството на града ни може да се увеличи единствено и само, когато забогатеят хората в него, когато бизнесът се развива.

Водещ: Ами като им взимат непрекъснато парите с местни такси как ще стане това?

Прошко Прошков: Точно така.

Водещ: И с непрекъснато повишаване на режийни, ето сега чух, че газта отново щяла да скача, да скачат сметките за ток, не за ток, а по-скоро за Топлофикация, за парно.

Прошко Прошков: Да. Това разбира се …

Водещ: … това не е приятно много. Как, кога ще забогатеем с 1% растеж?

Прошко Прошков: Напоследък в София инвестициите, особено чуждестранните са замръзнали на кота нула, те просто ги няма.

Водещ: Аз чувам, че от държавата са замръзнали на тази кота.

Прошко Прошков: Да кажем, че има градове, в които има малко по-добро развитие. Но в София специално имаше инвестиции единствено и само в недвижими имоти, в голяма степен. Недвижимите имоти се оказа, че не са устойчив модел за развитие.

Водещ: Трябва ли да се намалят местните такси например?

Прошко Прошков: Ще ви кажа. В момента искам да се върна на предното. В момента лежим върху огромно поле от замразени капитали. Десетки хиляди квадратни метри, застроени площи, които не са обитавани в последните години. Това са замразени капитали, които по никакъв начин не носят нищо нито на притежателите, нито на града като цяло. И в тази връзка вашата правилна забележка по отношение на местните данъци и такси – необходимо е бизнесът да получи облекчения в това отношение.

Водещ: А защо не гражданите, а само бизнесът?

Прошко Прошков: Гражданите ще получат …

Водещ: Аз от 20 години чувам само за пазарна икономика и за бизнес, никой не говори за гражданите, освен Мария Капон спомена нещо, което изключително харесах, защото … (?)

Прошко Прошков: Аз ще стигна до гражданите, където обаче никой няма да каже нещо екзотично, защото това всички го говорят след толкова години, че не може в София да плащаме такса смет на квадратен метър. Просто такова нещо не съществува. Така че при промяна на методиката, която като минимум трябва да бъде на човек, а да не говорим, че има много по-справедливи начини и въпрос на тестване кой от тях ще бъде резултатен. Аз твърдя, че в София системата е хибридна, защото адекватен начин за Люлин е един, за отчитане на сметта, друг е за централна улица, пред която едва намираме място, където да сложим контейнера. Така че системата трябва да е хибридна. Сега по отношение на гражданите – промяна на методиката. Тя е изявена, дали ще има воля още тази есен общинския съвет да бъде смесен, предложение за промяна на такава методика за изчисляване. Но по отношение на фирмите това също е голям проблем. Защото те се задъхват от тия данъци. Редукция там трябва да има, задължително.

Водещ: За кои данъци точно имате предвид?

Прошко Прошков: За местни данъци говорим, особено за такса смет, защото има дейности, бизнеси които не генерират такъв смет, какъвто им се начислява като такса. Нека не забравяме, …
И таксата не е данък. Таксата е – плащаш нещо заради услугата, която ще получиш отсреща. Не може един офис с 3 човека да плаща нещо, което те не потребяват. Няма такава услуга. Да не изхвърлят повече боклук. Така че това е задължително да се направи, това е мощен икономически стимул за богатство на града. Разумна данъчна политика. Другото, което трябва да направим е да спрем бариерите към града, защото знаем, София си остава град на бариери и за това говоря, че ако не променим модела следващите 20 години ще си говорим само за дупки, кучета, паркиране, чистота и т.н.

Водещ: Добре, премахваме бариерите, и какво?

Прошко Прошков: Под бариери разбирам следното, имаме само бариери , ние не можем нито да си влезем в града, нито да излезем нормално, виждате какво става петък и неделя. Имаме бариери да излезем ..

Водещ: Има затворени квартали.

Прошко Прошков: Имаме бариери в това да излезем по нормален начин в парка и да не се страхуваме от кърлеж и да опънем една кърпа и да седнем на нея. Има бариери между администрация и бизнес.

Водещ: Т.е. говорите по-широко?

Прошко Прошков: Във всякакъв план. Просто аз самият се чувствам, предполагам че и много хора, в град, опасан от бариери във всякакъв смисъл. Тъй че премахването на тия бариери във всякакъв смисъл, администрация към бизнес, отпушване на нашия трафик – това трябва да стане отвън навътре. Прескачаме от тема в тема, те са много неща.

Водещ: Да, това звучи много поетично, хубаво е, че прескачаме от тема в тема. Но на мен ми прави впечатление, че както в разговор разбира се, то е нормално, минаваме от тема в тема, винаги като че ли се избягва от всички кандидати една тема и тя е за Топлофикация. Знаете, че 500 000 души се подписаха срещу монополите, размахваха начислени безумни сметки на хора, които не потребяват топлоенергия, но получават фактури от Топлофикация. И за мен е изключително интересно защо всички политици, както и общински съветници мълчат и се правят, че тоя проблем не съществува. Много е страшно това нещо…

Прошко Прошков: Ами защото е горещ картоф. Нали знаете, коя е първата характеристика на ..

Водещ: Е да де, ама тоя горещ картоф, извинявам се за грубата дума, която ще кажа, но в гащите на всеки софиянец.

Прошко Прошков: Точно така е.

Водещ: Е, да де, ама политиците се преструват, че това не ги засяга тях. Може и така да е, те са с по-високи доходи.

Прошко Прошков: Напротив, засяга всеки, особено политиците. Топлофикация е нещото, което се намира там, където не е Бойко Борисов. Бойко Борисов като кмет на София го прехвърли към държавата, после като министър-председател го прехвърли към общината.
Водещ: Знаем тая история,…

Прошко Прошков: Ето го горещият картоф, точно така е. Но нямаше никакво желание за решение на тоя въпрос, защото е трудно…

Водещ: А сега има ли?

Прошко Прошков: Решението, там трябва помощта на държава и на община едновременно. Топлофикация би бил популист всеки, който ще направи нещо фундаментално – да каже аз ще я приватизирам или ще я ..

Водещ: Добре, те нещата не опират до ..

Прошко Прошков: Аз ви казвам едно – Топлофикация не трябва според мен на този етап въобще да се говори за нейната приватизация по никакъв начин, защото това може да гарантира още по-големи сметки за хората, не се знае. Второто, което е – трябва да се направи – влиза се вътре, както се влиза в Общинска банка, както се влиза в общинските фирми, влиза се в Топлофикация и почваме да гледаме къде са изтичанията, защото те са от централите до абонатните станции. След което опростяваме сметките, така че да са четими и за хора без особено въображение, защото самите ние знаете, че не можем да си разберем какво пише на сметката от Топлофикация.

Водещ: Вие познавате ли законът?

Прошко Прошков: В детайли не, но го познавам достатъчно…

Водещ: Добре е да се запознаете, защото законът е направен по начин, който бърка в джоба на всеки българин. Той е абсолютно безумен и много интересно е, че никой не е седнал да изчете тая материя и да поиска от законодателя да си свърши работата така, че да не се крадат гражданите.

Прошко Прошков: Като кмет на София аз разчитам на достатъчно хора с воля. Мисля, че ще влезем там и ще направим каквото е необходимо, а именно пълна ревизия, търсене на отговорност за това, което се случва до сега и да направим най-сетне план как ще се развива Топлофикация. Да развием идеята за когенерацията, която е един път за производство и на ток паралелно с топлоенергия. Да поясня, това дава възможност и е направено вече на доста места в Европа. Това е едно решение, което трябва…

Водещ: Да де, но ако не променим закона хората ще продължат да получават сметки, в които ще им се.. примерно, ще дам един конкретен пример, ще им се начисляват пари за подгряване на топла вода, въпреки че Топлофикация не подгрява топлата вода, която ползва потребителят. Тя идва готово подгрята, поради спецификата на технологичния процес във всяко едно домакинство. Доста гореща вода.

Прошко Прошков: Да, ако се стигне по-далеко от Топлофикация…

Водещ: Ами нека стигнем, да.

Прошко Прошков: Едно фундаментално решение, но изисква доста години, повече от един мандат, ако трябва да бъдем коректни..

Водещ: За това трябва да се почне от закона, за да се облекчат хората и да спре тоя грабеж.

Прошко Прошков: Няма да спре грабежът, няма да спре това, което е много по-лесно за отчитане, докато не се направи нещо, което се направи примерно в Германия. Сменяме вертикалните разводки, именно знаете, тези щрангове, с хоризонтални такива. Всяко жилище има един топломер. Един-единствен, на входа, отвън. И този топломер…

Водещ: Скъпа инвестиция, изисква време…

Прошко Прошков: Тази скъпа инвестиция осигурява достатъчно възможност и средства…

Водещ: И докато това се случи хората ще продължат да плащат безумни неща.

Прошко Прошков: Трябва да започнем от някъде. Иначе само ще ..

Водещ: Вашите експерти имат ли идеи по тоя въпрос?

Прошко Прошков: Имат. Включително има..

Водещ: Защо оставам с впечатление, че сте леко изненадан за това, което ви питам.

Прошко Прошков: Напротив.

Водещ: Приятно изненадан сте значи?

Прошко Прошков: Приятно , да, защото и моята една по-интересна идея, която за момента ще си позволя да не разкривам, защото …

Водещ: Кога ще я разкриете?

Прошко Прошков: Ще я има записана.

Водещ: Във вашата програма?

Прошко Прошков: Да, защото има няколко алтернативи. Аз в момента няма да ви лъжа и да ви кажа кое ще направя. Трябва да вляза в Топлофикация и трябва да се запозная. И тогава ще предложим справедлив модел, ако трябва законодателна промяна, ето мястото на кмета на София. Кметът на София трябва да е човек, настояващ за законодателни промени постоянно.

Водещ: Но не в ущърб на гражданите, защото могат да се направят и такива, които да усложнят допълнително ситуацията и мисля, че такива мисли се въртят в не една глава.

Прошко Прошков: Ако има такива, то ще е интересно да следим въпроса наистина с вас. Така че основното за мен е да променим начина, по който работи градът и администрацията и от там нататък да започнем да говорим за големите проекти, защото дупките – да, най-големият ни проблем може би като започнем, защото градът не е проходим и ние не можем да се придвижим от точка А до Б нормално. Те са елемент на сигурността ни, на нашето здраве дори ако искате, малко ли са счупените крака и ..

Водещ: Познавате ли профила на хората, които ви харесват?

Прошко Прошков: Профилът на хората..?

Водещ: Понеже заключихте..(?)

Прошко Прошков: Това са битовите неща, битовите неща трябва да се решат.

Водещ: Хората, които предпочитат да подкрепят вашите идеи – познавате ли ги? Правите ли вие в Синята коалиция такъв тип проучвания?

Прошко Прошков: Не се интересувам от такова проучване…

Водещ: Не се интересувате?

Прошко Прошков: Не, не се интересувам в момента. Аз вървя и казвам нещата, които искам да кажа на всички хора и търся доверие от всеки.

Водещ: Имате ли обратна връзка?

Прошко Прошков: Имам обратна връзка постоянно, ето и в момента както седим тук ми бипва постоянно телефонът, получавам имейли, пиша имейли, отговарям на хора. Постоянно съм във връзка с хората. Това ми е навик вече 4 години. Така че не мога да кажа, че търся определен конкретен профил хора, не мога да деля по никакъв начин. Хората, които живеят в този град търсят смислени идеи, и смислени хора, и политическа воля. Нищо повече не им трябва. Даже дебата не е особено политически в момента. Когато стигнем до реалния дебат не би бил особено политически.

Водещ: Имате ли лична версия защо Стефан Софиянски също е кандидат за този пост?

Прошко Прошков: Трябва да го питате него.

Водещ: Аз питам за Вашата гледна точка.

Прошко Прошков: Не виждам политическа логика, нито друга. Просто трябва да питате г-н Софиянски.

Водещ: Видяхте ли, че днес г-н Дилов е направил едно изказване, че или вие трябва да се оттеглите или Стефан Софиянски. Малко енигматично ми прозвуча на мен, защото какво значи вие да се оттеглите, след като има подписано споразумение, което СДС заяви, че ще спазва..

Прошко Прошков: Просто не знам, вероятно наистина така е казал г-н Дилов…

Водещ: Ами така четох, дано да са го цитирали коректно колегите …

Прошко Прошков: Вероятно е така. той може би е имал предвид, че е добре да има една дясна кандидатура в София…

Водещ: Да, предполагам, че точно това е имал предвид ..

Прошко Прошков: Което го прави принципно прав..

Водещ: Но съм леко смутена от това, че Вашето име бе споменато. Може би така деликатно се опитва да каже на единия, споменавайки и двамата.

Прошко Прошков: Вижте, аз не мога да се оттегля не заради някакви партии, не заради някакви други причини. Аз не мога да се оттегля, защото мен трябва да ме оттеглят 22 000 души обратно, които гласуваха за мен и за Владимир Кисьов. Това са 22 000 души, гласували независимо за кой от нас двамата, които са много по-силен аргумент от всякаква, каквато и да е партийна или политическа логика. И за това ви казах, че нито съм седнал да ги профилирам тези хора, нито да ги оценявам. Единственото, което правя е непрестанно да говоря и няма да се уморя да говоря за нещата, които искам да направя. Те не са популистки, не звучат… можете да видите огромната разлика и това е добре, между идеите, които ще разгледаме ние и идеите, които разгръщат например социалистите на София. Четох вчера мисля, че социалистите имат едни идеи за безплатни транспорти, за десетки хиляди места се говори работни. Все прекрасно звучащи неща, но това е Утопия.

Водещ: А това, че българите обичат да слушат това…

Прошко Прошков: Когато се говори българите, и особено софиянци искат вече честно говорене. Когато говорим за безплатен транспорт за едни, значи ще го платят другите. Значи ще отложим нормалния транспорт с много години напред. Когато говорим за безумия в социалните услуги трябва да си припомним до какво ни докара въобще социалистическата система, когато всеки се субсидираше за всичко. Това нещо, предложено в София, това е прокризисна мярка. София трябва да излезе от кризата, тя има потенциал да го направи, но това става през бизнеса и богатството на града.

Водещ: Конкретно, конкретно. Просяците по улиците не ви ли карат да се чувствате отвратително. Какво ще направите, за да изчезнат? Тези хора бездомници всъщност, бездомниците, които аз неведнъж виждам вечер като се прибирам, хора лежат по тротоарите и по входовете и там спят, не знам дали сте виждали такива.

Прошко Прошков: Виждал съм, разбира се.

Водещ: Добре, толкова ли е трудно да се направят спални за бездомни хора? Толкова ли е трудно? Сам казахте в началото на нашия разговор, че има празни затроени …

Прошко Прошков: Те са частни сгради.

Водещ: Ами може да се търси частния бизнес и да се търсят взаимоотношения.

Прошко Прошков: Няма социална дори логика да се направи по този начин, защото това не решава проблема с доходите на тези хора.

Водещ: Чакайте малко, това са хора без дом. Разбирате ли? Какви доходи? Тепърва да теглят заеми, за да си строят къщичка ли?

Прошко Прошков: Не, не, вижте. Първо, наличието на бездомни хора е наличие на социално слаби хора, защото те са социално слаби хора, очевидно. Те може би имат много малка пенсия, част от тях … Има представители на малцинствени групи, които също са в същото положение. Това е проблем трудно решим за доста градове, нека да си го кажем. Има ги и в Париж, има ги навсякъде. Не може единствено и само да задавате тоя въпрос на кмета на която и да е община, а по отношение на включването на тия хора в социална програма – да, но това не решава проблема. Не е устойчиво. Ще настаним 100 човека в ..
Водещ: Те не са толкова много бездомните в София.

Прошко Прошков: О, повече са.

Водещ: Не съм ги броила, но не са чак толкова много.

Прошко Прошков: Повече са.

Водещ: Искам да кажа – не твърдя, че са по-малко от 100, а казвам, че не са чак толкова много, че проблемът да бъде нерешим.

Прошко Прошков: Големият въпрос за София е свързан наистина и тия хора са следствие на него, е свързан с това, че …

Водещ: Те са хора, докато ние разсъждаваме какъв е големият проблем и че трябва първо да забогатеем и прочее, те може да започнат да умират през нощта, докато спят на улиците.

Прошко Прошков: Така е, разбира се. Но приюти и възможности има и това трябва да бъде направено, но не е функция единствено и само на общината. Разбира се, аз не бягам от това. просто ви давам пример за друго, защото ние ..

Водещ: Питам защото вие казвате, че като кмет няма да се притеснявате, но аз ви питам съвсем импровизирано, просто защото през последните вечери се натъквам на това. Ако съм ви обременила със своята емоционалност моля да ме извините.

Прошко Прошков: Не, напротив..

Водещ: Но го вкарвам като тема в нашия разговор точно заради това, което споделихте, че няма да се притеснявате. Вижте и по другите институции, естествено, че общината сама не може.

Прошко Прошков: Така е. И изключването на толкова хора, буквално изключването им от обществения живот е дефект на последните години в голяма степен.

Водещ: Точно така. кога да чакаме още новини от Вас?

Прошко Прошков: Ще ви потърся сам.

Водещ: Не, аз имам предвид не лично като журналист от Радио К2, а всички медии, или и мен специално?

Прошко Прошков: Да, разбира се. А и вас специално.

Водещ: Благодаря.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...