МВР заблуждава Народното събрание

“Стойчо Стоев се е самоубил, като един-единствен случай в света, конвоиран с белезници, с личното оръжие, пред очите на конвоиращите го”, заяви Иван Костов.

Лидерът на ДСБ обясни, че са разказали на министър-председателя за притесненията, че политически се защитават нарушения на закона, допуснати от МВР и негови служители. “В тази връзка поискахме да се разкрие обстоятелството дали Стоев е бил сътрудник на МВР. Получихме уверенията на министър-председателя, че ще направи необходимото, за да стане ясно това по предвидения от закона ред”, добави тъмносиният лидер. Това стана ясно след среща на алтернативната комисия, сформирана от опозицията в парламента, с министър-председателя.

Премиерът Бойко Борисов се е ангажирал да стане ясно дали самоубилият се заподозрян за убийството на Мирослава Стойчо Стоев-Чочо е бил сътрудник на МВР. Освен това депутатите са поискали съдействие да се срещнат с вътрешния министър Цветан Цветанов и служители от МВР, за да се изяснят редица несъответствия в твърденията по случая.

От алтернативната комисия са поискали още от Борисов да съдейства за среща с ръководителите на МВР, за да се изяснят несъответствия и нарушенията, които са открили при паралелната проверка за самоубийството на Чочо.

Христо Бисеров от ДПС обясни и част от другите нарушения по случая – поемните лица са били отвън, разследващите лица не са били там, а само конвоиращите са влезли в апартамента с Чочо: “Следващия въпрос, който поставихме на премиера, е, защо шефът на ГДБОП Флоров явно въведе в заблуждение Ккомисията по вътрешна сигурност и обществен ред, като базира целия си доклад на обстоятелството, че алармата е предизвикала суматоха, която суматоха е използвал Стоев, за да извърши това, което те твърдят, че е извършил. Нашата проверка, включително и на място, и по документи, показва, че алармата не е действаща от повече от една година”.

От алтернативната комисия допълниха, че разпитът на Стойчо Стоев е негоден. Депутатите заявиха, че премиерът много критично е оценил начина, по който МВР е действало в случая.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...