МВР заблуждава Народното събрание

“Стойчо Стоев се е самоубил, като един-единствен случай в света, конвоиран с белезници, с личното оръжие, пред очите на конвоиращите го”, заяви Иван Костов.

Лидерът на ДСБ обясни, че са разказали на министър-председателя за притесненията, че политически се защитават нарушения на закона, допуснати от МВР и негови служители. “В тази връзка поискахме да се разкрие обстоятелството дали Стоев е бил сътрудник на МВР. Получихме уверенията на министър-председателя, че ще направи необходимото, за да стане ясно това по предвидения от закона ред”, добави тъмносиният лидер. Това стана ясно след среща на алтернативната комисия, сформирана от опозицията в парламента, с министър-председателя.

Премиерът Бойко Борисов се е ангажирал да стане ясно дали самоубилият се заподозрян за убийството на Мирослава Стойчо Стоев-Чочо е бил сътрудник на МВР. Освен това депутатите са поискали съдействие да се срещнат с вътрешния министър Цветан Цветанов и служители от МВР, за да се изяснят редица несъответствия в твърденията по случая.

От алтернативната комисия са поискали още от Борисов да съдейства за среща с ръководителите на МВР, за да се изяснят несъответствия и нарушенията, които са открили при паралелната проверка за самоубийството на Чочо.

Христо Бисеров от ДПС обясни и част от другите нарушения по случая – поемните лица са били отвън, разследващите лица не са били там, а само конвоиращите са влезли в апартамента с Чочо: “Следващия въпрос, който поставихме на премиера, е, защо шефът на ГДБОП Флоров явно въведе в заблуждение Ккомисията по вътрешна сигурност и обществен ред, като базира целия си доклад на обстоятелството, че алармата е предизвикала суматоха, която суматоха е използвал Стоев, за да извърши това, което те твърдят, че е извършил. Нашата проверка, включително и на място, и по документи, показва, че алармата не е действаща от повече от една година”.

От алтернативната комисия допълниха, че разпитът на Стойчо Стоев е негоден. Депутатите заявиха, че премиерът много критично е оценил начина, по който МВР е действало в случая.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...