МВР заблуждава Народното събрание

“Стойчо Стоев се е самоубил, като един-единствен случай в света, конвоиран с белезници, с личното оръжие, пред очите на конвоиращите го”, заяви Иван Костов.

Лидерът на ДСБ обясни, че са разказали на министър-председателя за притесненията, че политически се защитават нарушения на закона, допуснати от МВР и негови служители. “В тази връзка поискахме да се разкрие обстоятелството дали Стоев е бил сътрудник на МВР. Получихме уверенията на министър-председателя, че ще направи необходимото, за да стане ясно това по предвидения от закона ред”, добави тъмносиният лидер. Това стана ясно след среща на алтернативната комисия, сформирана от опозицията в парламента, с министър-председателя.

Премиерът Бойко Борисов се е ангажирал да стане ясно дали самоубилият се заподозрян за убийството на Мирослава Стойчо Стоев-Чочо е бил сътрудник на МВР. Освен това депутатите са поискали съдействие да се срещнат с вътрешния министър Цветан Цветанов и служители от МВР, за да се изяснят редица несъответствия в твърденията по случая.

От алтернативната комисия са поискали още от Борисов да съдейства за среща с ръководителите на МВР, за да се изяснят несъответствия и нарушенията, които са открили при паралелната проверка за самоубийството на Чочо.

Христо Бисеров от ДПС обясни и част от другите нарушения по случая – поемните лица са били отвън, разследващите лица не са били там, а само конвоиращите са влезли в апартамента с Чочо: “Следващия въпрос, който поставихме на премиера, е, защо шефът на ГДБОП Флоров явно въведе в заблуждение Ккомисията по вътрешна сигурност и обществен ред, като базира целия си доклад на обстоятелството, че алармата е предизвикала суматоха, която суматоха е използвал Стоев, за да извърши това, което те твърдят, че е извършил. Нашата проверка, включително и на място, и по документи, показва, че алармата не е действаща от повече от една година”.

От алтернативната комисия допълниха, че разпитът на Стойчо Стоев е негоден. Депутатите заявиха, че премиерът много критично е оценил начина, по който МВР е действало в случая.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...