МВР да докладва как ще осигури сигурността на софиянци

Кандидатът на Синята коалиция за кмет на София Прошко Прошков и групата на общинските съветници от ДСБ в Столичен общински съвет искат среща с ръководството на МВР София. Те настояват на срещата представителите на министерството да докладват:

1. За резултатите от разследването на убийствата в Борисовата градина.

2. Мерките, които полицията предприема, за да гарантира сигурността и безопасността на жителите и гостите на града.

Според Прошко Прошков срещата трябва да бъде отворена за журналисти, за да може очакваната важна информация за усилията по осигуряване на сигурността на гражданите, да стигне бързо до софиянци.

“Взривове пред политически централи категорично не могат да бъдат стил и начин за правене на политика и “опазване” на демокрацията в една страна, която иска да предложи хоризонт за развитие за своите граждани”, коментира взривовете от тази сутрин кандидатът за кмет. Според него именно подобни действия трябва да накарат гражданите да се разграничат от мутрите в политиката и да покажат, че искат България да бъде управлявана от хора, които са носител на качествено нов начин на мислене и житейско поведение.

“Взривовете са поставени в момент, в който предстои вот на недоверие на Правителството насочен именно към опазването на вътрешния ред и сигурността на хората. Днес вместо да осъди взривовете и да насочи вниманието към незабавно разкриване на извършителите и поръчителите, Бойко Борисов отново търси съжалението на народа, хленчейки, че това било атака срещу него”, продължи Прошков.

Той заяви още, че ДСБ ще поеме разходите за възстановяване на пострадалите от взрива прозорци на гражданите, живеещи до офиса на партията в Илинден.

Според него взривовете могат да имат за цел и да отвлекат общественото внимание от неспособността на полицията да защити гражданите.

“Преди дни в Борисовата градина беше извършено жестоко убийство и вместо обществото да получи информация за виновните, кметът на столица ни обеща камери в градинките и парковете. Вместо свобода на движение, столичани ще получат поредната доза полицейщина”, каза още Прошко Прошков.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...
Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но...
Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински...