МВР да докладва как ще осигури сигурността на софиянци

Кандидатът на Синята коалиция за кмет на София Прошко Прошков и групата на общинските съветници от ДСБ в Столичен общински съвет искат среща с ръководството на МВР София. Те настояват на срещата представителите на министерството да докладват:

1. За резултатите от разследването на убийствата в Борисовата градина.

2. Мерките, които полицията предприема, за да гарантира сигурността и безопасността на жителите и гостите на града.

Според Прошко Прошков срещата трябва да бъде отворена за журналисти, за да може очакваната важна информация за усилията по осигуряване на сигурността на гражданите, да стигне бързо до софиянци.

“Взривове пред политически централи категорично не могат да бъдат стил и начин за правене на политика и “опазване” на демокрацията в една страна, която иска да предложи хоризонт за развитие за своите граждани”, коментира взривовете от тази сутрин кандидатът за кмет. Според него именно подобни действия трябва да накарат гражданите да се разграничат от мутрите в политиката и да покажат, че искат България да бъде управлявана от хора, които са носител на качествено нов начин на мислене и житейско поведение.

“Взривовете са поставени в момент, в който предстои вот на недоверие на Правителството насочен именно към опазването на вътрешния ред и сигурността на хората. Днес вместо да осъди взривовете и да насочи вниманието към незабавно разкриване на извършителите и поръчителите, Бойко Борисов отново търси съжалението на народа, хленчейки, че това било атака срещу него”, продължи Прошков.

Той заяви още, че ДСБ ще поеме разходите за възстановяване на пострадалите от взрива прозорци на гражданите, живеещи до офиса на партията в Илинден.

Според него взривовете могат да имат за цел и да отвлекат общественото внимание от неспособността на полицията да защити гражданите.

“Преди дни в Борисовата градина беше извършено жестоко убийство и вместо обществото да получи информация за виновните, кметът на столица ни обеща камери в градинките и парковете. Вместо свобода на движение, столичани ще получат поредната доза полицейщина”, каза още Прошко Прошков.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...
Атанас Атанасов: Главният секретар Живко Коцев трябва да...
„ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са си поставили за задача да си осигурят...