МВР да докладва как ще осигури сигурността на софиянци

Кандидатът на Синята коалиция за кмет на София Прошко Прошков и групата на общинските съветници от ДСБ в Столичен общински съвет искат среща с ръководството на МВР София. Те настояват на срещата представителите на министерството да докладват:

1. За резултатите от разследването на убийствата в Борисовата градина.

2. Мерките, които полицията предприема, за да гарантира сигурността и безопасността на жителите и гостите на града.

Според Прошко Прошков срещата трябва да бъде отворена за журналисти, за да може очакваната важна информация за усилията по осигуряване на сигурността на гражданите, да стигне бързо до софиянци.

“Взривове пред политически централи категорично не могат да бъдат стил и начин за правене на политика и “опазване” на демокрацията в една страна, която иска да предложи хоризонт за развитие за своите граждани”, коментира взривовете от тази сутрин кандидатът за кмет. Според него именно подобни действия трябва да накарат гражданите да се разграничат от мутрите в политиката и да покажат, че искат България да бъде управлявана от хора, които са носител на качествено нов начин на мислене и житейско поведение.

“Взривовете са поставени в момент, в който предстои вот на недоверие на Правителството насочен именно към опазването на вътрешния ред и сигурността на хората. Днес вместо да осъди взривовете и да насочи вниманието към незабавно разкриване на извършителите и поръчителите, Бойко Борисов отново търси съжалението на народа, хленчейки, че това било атака срещу него”, продължи Прошков.

Той заяви още, че ДСБ ще поеме разходите за възстановяване на пострадалите от взрива прозорци на гражданите, живеещи до офиса на партията в Илинден.

Според него взривовете могат да имат за цел и да отвлекат общественото внимание от неспособността на полицията да защити гражданите.

“Преди дни в Борисовата градина беше извършено жестоко убийство и вместо обществото да получи информация за виновните, кметът на столица ни обеща камери в градинките и парковете. Вместо свобода на движение, столичани ще получат поредната доза полицейщина”, каза още Прошко Прошков.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...