МВР да докладва как ще осигури сигурността на софиянци

Кандидатът на Синята коалиция за кмет на София Прошко Прошков и групата на общинските съветници от ДСБ в Столичен общински съвет искат среща с ръководството на МВР София. Те настояват на срещата представителите на министерството да докладват:

1. За резултатите от разследването на убийствата в Борисовата градина.

2. Мерките, които полицията предприема, за да гарантира сигурността и безопасността на жителите и гостите на града.

Според Прошко Прошков срещата трябва да бъде отворена за журналисти, за да може очакваната важна информация за усилията по осигуряване на сигурността на гражданите, да стигне бързо до софиянци.

“Взривове пред политически централи категорично не могат да бъдат стил и начин за правене на политика и “опазване” на демокрацията в една страна, която иска да предложи хоризонт за развитие за своите граждани”, коментира взривовете от тази сутрин кандидатът за кмет. Според него именно подобни действия трябва да накарат гражданите да се разграничат от мутрите в политиката и да покажат, че искат България да бъде управлявана от хора, които са носител на качествено нов начин на мислене и житейско поведение.

“Взривовете са поставени в момент, в който предстои вот на недоверие на Правителството насочен именно към опазването на вътрешния ред и сигурността на хората. Днес вместо да осъди взривовете и да насочи вниманието към незабавно разкриване на извършителите и поръчителите, Бойко Борисов отново търси съжалението на народа, хленчейки, че това било атака срещу него”, продължи Прошков.

Той заяви още, че ДСБ ще поеме разходите за възстановяване на пострадалите от взрива прозорци на гражданите, живеещи до офиса на партията в Илинден.

Според него взривовете могат да имат за цел и да отвлекат общественото внимание от неспособността на полицията да защити гражданите.

“Преди дни в Борисовата градина беше извършено жестоко убийство и вместо обществото да получи информация за виновните, кметът на столица ни обеща камери в градинките и парковете. Вместо свобода на движение, столичани ще получат поредната доза полицейщина”, каза още Прошко Прошков.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...