Марта Георгиева: Нашата цел е ГЕРБ да имат коректив и контрол

Към настоящия момент все още вървят преговорите за обща листа за общински съветници на Реформаторският блок. Първият кандидат от ДСБ обаче вече е ясен – Марта Георгиева, която е общински съветник и в момента.

В интервю за София Topnovini.bg, Георгиева обясни, че все още се водят преговори относно водачa на листатa на десните партии в местния парламент, като всяка една от партиите в коалицията има свой претендент. Въпреки това Реформаторският блок вече има ясно изградена основна цел на предстоящите избори.

“Искаме да имаме силна група в общинския съвет, така че да участваме автентично в процеса на взимане на решения, както това се случва в момента на ниво правителство. Аз го нарекох “да разбием бетона ГЕРБ” в общинския съвет, което беше разбрано буквално от Цветан Цветанов. Истината е, че ГЕРБ гласуват винаги като един собствените си предложения, а ние се надяваме да има истински дебат за идеи и да се налагат по-добрите решения. Нашата цел е ГЕРБ да имат коректив и контрол, което в момента не е факт на ниво София.

За реформаторите БСП си остава основният опонент. По думите на общинския съветник, победата над социалистите е важна стратегическа цел, която донякъде била постигната. Остава битката за символите на града и срещу зависимостта от Русия.

Според нея дали Фандъкова отново ще събере над 50% от гласовете за кмет на София зависи изцяло от волята на избирателите, които са истинският суверен на града. Въпреки това посочи, че кандидатът, който Реформаторският блок предлага е най-добрият ѝ опонент.

“ОТ ДСБ сме издигнали Вили Лилков.Той е една много добра, силна и експертна кандидатура. Човек с много опит в Столична община, също така и с искрено отношение към проблемите на София. Много е открит към хората, той е от типа политици, които винаги са “насреща” за гражданите. Като демократична партия ние допускаме плурализъм на вижданията, така например, аз, за разлика от Вили Лилков, мисля, че борбата за политически и човешки права във всички нейни измерения, трябва да е видна, показна, а не затворена вкъщи.

Според нея, парите на София далеч не се харчат ефективно, за което говорели и резултатите след големи ремонти и инфраструктурни проекти. “Където и човек да се огледа в София вижда, че себестойността на нито един нов проект не е колкото са платили от общината.

Например, в “Екоравновесие” потъват огромни средства без никакъв контрол и по-лошото-без смисъл. 3,5 млн.лв. са усвоени миналата година от това предприятие. Себестойността само за едно едно куче при строежа на приют е колкото да построиш 3,5 кв.м. от площта на един три звезден хотел. По месечните отчети пък едно бездомно куче за месец в приют струва на “Екоравновесие” 300 лв. Ефектът за софиянци е нулев – хем кучетата страдат и умират затворени в общинските съоръжения, хем броят им на улицата не може да намалее по този начин”, каза още тя.

Марта Гроргиева е категорична, че хората трябва да гласуват на всяка цена, и припомня мотото на парламентарната кампания на РБ – “Вичко е в твоите ръце”.

Според нея хората трябва да участват и да оказват натиск за важни решения за София, като съхраняването на Борисовата градина, запазването на Витоша, на зеленината в града ни и духа на стара София.

Източник: София Topnovini.bg
http://sofia.topnovini.bg/node/617590

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...