Людмила Илиева: Росен Желязков изпълняваше безпрекословно заръките на Борисов и Пеевски

В парламентарната република председателят на НС трябва да за пример, а не за порицание. Поредица от действия, които предприе г-н Желязков, ни увериха окончателно, че той не прави нищо друго в качеството си на председател на НС, освен да изпълнява заръките на Борисов и Пеевски, каза депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Людмила Илиева в студиото на “Денят ON AIR”.

По думите ѝ множеството действия, направени от Желязков, са показали, че той не спазва правилата.

“Фрапиращ случай беше, че проведената процедура по гласуване оставката на председателя на Здравната каса. Имаме подадена оставка, в деня преди разглеждането, зам.-председателят оттегля своята оставка. Оставката е лична воля”, поясни Илиева.

По думите ѝ работата на НС не се блокира от това, че няма председател: “Има избрани по надлежен ред зам.-председатели. Служебният кабинет не остава безконтролен”.

Депутатът определи гласуваните промени в Конституцията като наложителни.

“Онзи ден се занимавахме с казуса “Боташ”. Кой го забърка? Служебните правителства на президента Радев. Това са договори, обвързващи двете страни. Защо лицата, които са подписали договора “Боташ”, в момента заемат длъжностите на министри в настоящото служебно правителство?”, попита още Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея има чистка, като уточни, че “на всички нива се освобождават лица, които са били назначени, защото са били подходящи за длъжността”. 

“Г-н Стоянов загуби нашето доверие още в началото на времето, в което изпълняваше длъжността на министър на вътрешните работи заради неговите действия. Притеснява ме това, че всеки човек може да е мишена на медийни атаки. Всеки, вършил престъпление, да си понесе последиците”, настоя тя.

Прокуратурата се използва като политическа бухалка и инструмент за крадене на бизнеси, подчерта Илиева. Като допълни, че примерите за това са много.

“Натиск усещат всички граждани. Имаме множество сигнали за този продължаващ през годините натиск. Единствени ние искаме да се оттласне България от дъното. Влизаме в тези избори с почтено послание – колкото повече доверие получим, толкова повече възможности за въздействие върху политическата система ще имаме. Трябва да се поеме ангажимент към страната ни”, завърши депутатът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Източник: www.BgOnAir.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...