Людмила Илиева: Няма да участваме в процес по парцелиране на състава на регулаторите. Акцентът трябва да бъде поставен върху личностите и техните качества

Парламентарната група на “Продължаваме промяната – Демократична България” имаше дълго заседание, на което беше поканен и изслушан номинираният от нас за конституционен съдия Белазелков. Той просторно обясни защо е приел нашата покана. Беше и обсъдено какво да бъде гласуването на групата. Трябва да се отчете, че дисциплината в ПГ при такива решения е въпрос на отговорност, често решенията са трудни. След обсъждането решението е, че ние ще подкрепим номинирания и подкрепен съдия Белазелков и предложението на ГЕРБ-СДС – г-жа Атанасова. Това съобщи депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Людмила Илиева в студиото на “Денят ON AIR”.

Съдия Белазелков е решавал различни казуси – житейски и такива с по-голяма публична отклика и е нормално дългогодишната му кариера да е оставила у някого впечатления, коментира Илиева.

“Пред съда са сложени за разглеждане две спорещи страни. Едната е доволна от съдебното решение, другата не е. Не ме притесняват различните мнения относно неговата дейност. Ще подкрепя съдия Белазелков. Благодарих му, че се съгласи да бъде наша номинация, което е чест за нас”, заяви депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

По думите ѝ има все по-малко безспорни личности, към които да се подходи еднозначно с позитивна или отрицателна оценка. 

“Съдия Белазелков е лице, професионалист и човек, притежаващ достатъчното качества, за да бъде съдия в българския КС”, смята тя.

Илиева напомни пред Bulgaria ON AIR, че изборите за европейски парламент са не по-малко важни от изборите за Народно събрание.

“Решенията на ЕП имат пряко действие към всеки български гражданин. Хората, които ще ни представляват, трябва да бъдат достойни професионалисти. Добър пример е г-н Радан Кънев. Оптимист съм, че това, което има изградено до момента, трябва да продължи”, изрази мнение депутатът. 

Илиева коментира и предстоящата ротация: “Към дейността на конкретните министри трябва да се подхожда индивидуално. През цялото време от започването на работата на правителството един министър, като министър Тагарев, е подложен на непрестанни атаки и лични обиди. Това е крайно недопустимо. Призовавам министър Хинков за започне да говори”.

Според нея регулаторите са важна тема и следят дали законът се спазва.

“Трябва да се внимава кои хора ще бъдат назначени там. Ние няма как да участваме в едно парцалиране на този процес. Не е почтено. Ние поставяме друг акцент – кой какво може”, уточни Илиева.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...
Два билборда за Навални до посолството на Русия
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-достойните...