Людмила Илиева: Насилието няма място между отношенията на МВР и гражданите

“Ситуацията в страната ескалира в резултат на случилото се на 16 ноември. Имаме приоритетни задачи, които трябва да изпълним – Еврозоната, влизането в Шенгенското пространство. Трябва да се положат системни усилия. Очаква ни една външнополитическа напрегната ситуация на фона на войната в Украйна и напрежението в Близкия изток”, коментира депутатът от “Продължаваме промяната-Демократична България” Людмила Илиева в студиото на “Денят ON AIR”.

По думите ѝ винаги, когато има действия на държавен орган извън закона, те трябва да бъдат установявани и осъдени. Илиева заяви, че ПП-ДБ са внесли в Народното събрание предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да установи дали вечерта на 16 ноември има действия от страна на МВР, които показват, че органите на реда са превишили правомощията си.

“Установено е, че не всички действия са по правилата. Има данни за полицейско насилие. То няма място между отношенията на МВР и гражданите”, подчерта депутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

“Моят апел е да се успокоят всички лица, които разменят реплики. Само в една спокойна обстановка може да се види къде е истината. Само лицата, които имат подходящи качества, трябва да бъдат назначавани”, добави Илиева.

Тя посочи, че ПП-ДБ са поискали оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, но отбеляза, че единствено премиерът Денков може да предложи на Народното събрание персонална промяна в Министерския съвет.

“Нашата отговорност е да водим разговори. От ПП-ДБ сме готови да отстояваме всяко едно наше предложение. Хомогенна е парламентарната група, всички решения се взимат с разум и спокойствие”, подчерта Илиева.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...