Людмила Илиева: Насилието няма място между отношенията на МВР и гражданите

“Ситуацията в страната ескалира в резултат на случилото се на 16 ноември. Имаме приоритетни задачи, които трябва да изпълним – Еврозоната, влизането в Шенгенското пространство. Трябва да се положат системни усилия. Очаква ни една външнополитическа напрегната ситуация на фона на войната в Украйна и напрежението в Близкия изток”, коментира депутатът от “Продължаваме промяната-Демократична България” Людмила Илиева в студиото на “Денят ON AIR”.

По думите ѝ винаги, когато има действия на държавен орган извън закона, те трябва да бъдат установявани и осъдени. Илиева заяви, че ПП-ДБ са внесли в Народното събрание предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да установи дали вечерта на 16 ноември има действия от страна на МВР, които показват, че органите на реда са превишили правомощията си.

“Установено е, че не всички действия са по правилата. Има данни за полицейско насилие. То няма място между отношенията на МВР и гражданите”, подчерта депутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

“Моят апел е да се успокоят всички лица, които разменят реплики. Само в една спокойна обстановка може да се види къде е истината. Само лицата, които имат подходящи качества, трябва да бъдат назначавани”, добави Илиева.

Тя посочи, че ПП-ДБ са поискали оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, но отбеляза, че единствено премиерът Денков може да предложи на Народното събрание персонална промяна в Министерския съвет.

“Нашата отговорност е да водим разговори. От ПП-ДБ сме готови да отстояваме всяко едно наше предложение. Хомогенна е парламентарната група, всички решения се взимат с разум и спокойствие”, подчерта Илиева.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...
Два билборда за Навални до посолството на Русия
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-достойните...