Любен Иванов отправи запитване към министрите на транспорта и МВР относно буферния паркинг във Видин

Депутат пита министри за буферния паркинг на Видин Депутатът от Видин Любен Иванов отправи запитване към министрите на транспорта и МВР Георги Гвоздейков и Калин Стоянов относно буферния паркинг на Видин. Народният представител от парламентарната група на ПП-ДБ поиска становището на двамата министри относно задължително преминаване през нов ТИР Паркинг, намиращ пред Дунав мост Видин – Калафат.

Той е задал въпроси и за поставения светофар непросредствено пред новия ТИР паркинг и организацията на движението, както и относно действия на служители на МВР Видин, които по думите му са участвали в задължаването на шофьорите на тежкотоварните камиони да влизат и престояват на него. Иванов настоява да разбере кои полицейски служители са били в района на Дунав мост Видин – Калафат в периода 14-16.05.2024 год. и по чия заповед. Депутатът настоява и за отговор на въпроса „Кой е поставил светофар за регулиране на движението непосредствено пред „Дунав мост „Видин – Калафат“ и издавано ли е разрешение за това от управителния орган на „Дунав мост Видин – Калафат“ АД?“ и съгласувала ли е МВР установената организация на движението.

„Тъй като задължителното и принудително отклоняване за престои на новоизградения ТИР паркинг, намиращ се непосредствено пред „Дунав мост Видин – Калафат“, все повече буди обществено недоволство и всички заинтересувани очакват отговори и адекватни действия“, категоричен е народният представител.

Източник: www.vratzadnes.com

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...