Кристина Петкова: Моята лична убеденост е, че правилното решение е да се явим като коалиция ПП-ДБ на предстоящите европейски избори

В “Още от деня” Кристина Петкова от ПП-ДБ каза, че споделя убедеността на г-н Минчев, че коалицията трябва да се яви заедно на европейските избори. На първо място тя посочи, че е важно да се изчисти формулата “явяваме ли се заедно”?

“Моята лична убеденост е, че правилното решение е ние да се явим като коалиция ПП-ДБ “, категорична беше Кристина Петкова.

На въпроса дали Атанас Атанасов ще бъде предложението за председател на парламента, депутатът от ПП-ДБ коментира, че все още е рано да се оповести решението, тъй като “не е обсъждано конкретно име изобщо”.

“Още е рано. Решението не е взето окончателно. Обсъждат се имена и варианти. Тепърва предстои този разговор. За мен кандидатурата на г-н Атанасов идва съвсем логично спрямо неговия политически и житейски опит, но предстои да видим”, увери Петкова.

За избора на кандидат за конституционен съдия Кристина Петкова беше категорична, че правилният избор е съдията Белазелков

“Аз ще гласувам спрямо решението, което сме взели всички ние като парламентарна група. На няколко заседания сме обсъждали кандидатурата, около която се обединява групата ни, а именно тази на съдията Белазелков”.

На въпроса как ще се гласува по отношение на кандидатурата на Десислава Атанасова, Кристина Петкова отговори, че “като група сме взели решение”. На призива на “Зелено движение” да не се гласува за кандидата Десислава Атанасова, Кристина Петкова обясни:

“Това изявление от страна на “Зелено движение”, тази позиция за мен идва леко изненадваща. Аз я прочетох в медиите. Не смятам, че нашата група ще гласува разделно, с малки изключения. Видимо спрямо тяхното решение”.

Тя уточни, че е разговаряла с част от депутатите от “Зелено движение” и те са посочили, че ще се “съобразят с решението на парламентарната група”.
По темата за конгреса на БФС, Кристина Петкова от ПП-ДБ не скри притесненията си.
“Това, което се случва в БФС за мен е изключително притеснително и тревожно. Не мога да скрия опасенията си, дали това не се прави умишлено с цел да се протака конгресът. Надявам се да не”, посочи тя.

Източник: www.bnt.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...