Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за пълна забрана на рекламата на хазарт

Кристина Петкова в “Денят с Веселин Дремджиев”

Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела политическата декларация на Демократична България, в която ние остро осъдихме действията на Путин и призовахме и българския президент, и назначеното от него служебно правителство да предприемат ответна реакция и да осъдят действията на Руската федерация. Струва ми се, че има страх от тяхна страна да се изкажат, да заемат позиция. Дългосрочната им цел може да е още по-опасна – да дестабилизират политическия процес в страната ни, да се подкопаят устоите на парламентаризма.

👉Служебното правителство се окопава. Поведението им е на хора, които са дошли, за да останат – назначените от Радев хора, които всъщност са на ГЕРБ.

☑️Като заместник-председател на партията отговарям за кампанията на ДСБ в Западна България. Посетихме няколко места с евродепутата ни Радан Кънев и видяхме нашите хора силно мотивирани, но цялото усещане за предизборната кампания на всички политически сили, като реакция от страна на хората, е леко апатична и досадна. Защото това го правим вече за четвърти път за по-малко от година и половина.

☑️Хората станаха много по-чувствителни и взискателни към политическия процес, към начина на правене на политика и към хората, които правят политика.

❗️Огромни суми – милиарди, влизат в хазната по Закона за хазарта, но след това така и не разбрахме къде отиват, а би трябвало да се разходват за превенция на зависимост, за развитие на спорта и културата.

❗️Безобразията в хазартната сфера започнаха по времето на ГЕРБ. Те полагаха законодателно основите, за да може Божков да извършва своеволията, които гледахме.

❗️Ние от Демократична България сме за пълна забрана на рекламата на хазарт и третиране на хазарта наравно с тютюневите и алкохолни изделия, защото това е зависимост!

Цялото участие може да гледате тук: https://bit.ly/3ScSCjJ

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...