Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за пълна забрана на рекламата на хазарт

Кристина Петкова в “Денят с Веселин Дремджиев”

Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела политическата декларация на Демократична България, в която ние остро осъдихме действията на Путин и призовахме и българския президент, и назначеното от него служебно правителство да предприемат ответна реакция и да осъдят действията на Руската федерация. Струва ми се, че има страх от тяхна страна да се изкажат, да заемат позиция. Дългосрочната им цел може да е още по-опасна – да дестабилизират политическия процес в страната ни, да се подкопаят устоите на парламентаризма.

👉Служебното правителство се окопава. Поведението им е на хора, които са дошли, за да останат – назначените от Радев хора, които всъщност са на ГЕРБ.

☑️Като заместник-председател на партията отговарям за кампанията на ДСБ в Западна България. Посетихме няколко места с евродепутата ни Радан Кънев и видяхме нашите хора силно мотивирани, но цялото усещане за предизборната кампания на всички политически сили, като реакция от страна на хората, е леко апатична и досадна. Защото това го правим вече за четвърти път за по-малко от година и половина.

☑️Хората станаха много по-чувствителни и взискателни към политическия процес, към начина на правене на политика и към хората, които правят политика.

❗️Огромни суми – милиарди, влизат в хазната по Закона за хазарта, но след това така и не разбрахме къде отиват, а би трябвало да се разходват за превенция на зависимост, за развитие на спорта и културата.

❗️Безобразията в хазартната сфера започнаха по времето на ГЕРБ. Те полагаха законодателно основите, за да може Божков да извършва своеволията, които гледахме.

❗️Ние от Демократична България сме за пълна забрана на рекламата на хазарт и третиране на хазарта наравно с тютюневите и алкохолни изделия, защото това е зависимост!

Цялото участие може да гледате тук: https://bit.ly/3ScSCjJ

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...
Стоян Михалев: Колизията е между ПП и ИТН,...
Ако се стигне до разговор за министри, значи има напредък по пътя за съставяне...