Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за пълна забрана на рекламата на хазарт

Кристина Петкова в “Денят с Веселин Дремджиев”

Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела политическата декларация на Демократична България, в която ние остро осъдихме действията на Путин и призовахме и българския президент, и назначеното от него служебно правителство да предприемат ответна реакция и да осъдят действията на Руската федерация. Струва ми се, че има страх от тяхна страна да се изкажат, да заемат позиция. Дългосрочната им цел може да е още по-опасна – да дестабилизират политическия процес в страната ни, да се подкопаят устоите на парламентаризма.

👉Служебното правителство се окопава. Поведението им е на хора, които са дошли, за да останат – назначените от Радев хора, които всъщност са на ГЕРБ.

☑️Като заместник-председател на партията отговарям за кампанията на ДСБ в Западна България. Посетихме няколко места с евродепутата ни Радан Кънев и видяхме нашите хора силно мотивирани, но цялото усещане за предизборната кампания на всички политически сили, като реакция от страна на хората, е леко апатична и досадна. Защото това го правим вече за четвърти път за по-малко от година и половина.

☑️Хората станаха много по-чувствителни и взискателни към политическия процес, към начина на правене на политика и към хората, които правят политика.

❗️Огромни суми – милиарди, влизат в хазната по Закона за хазарта, но след това така и не разбрахме къде отиват, а би трябвало да се разходват за превенция на зависимост, за развитие на спорта и културата.

❗️Безобразията в хазартната сфера започнаха по времето на ГЕРБ. Те полагаха законодателно основите, за да може Божков да извършва своеволията, които гледахме.

❗️Ние от Демократична България сме за пълна забрана на рекламата на хазарт и третиране на хазарта наравно с тютюневите и алкохолни изделия, защото това е зависимост!

Цялото участие може да гледате тук: https://bit.ly/3ScSCjJ

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...