Кристина Петкова: Тези 7 точки, които обявихме вчера са фундамента на това управление

„България се нуждае от стабилно правителство. Тези 7 точки, които обявихме вчера са фундамента на това управление. Ако отворите декларацията, която беше подписана от Мария Габриел и акад. Денков – ще видите, че точките вече са възприети. Просто не се спазват в момента. Искаме да напомним, че те трябва да се спазват. Тези плаващи мнозинства и неспазване на договорени приоритети ни карат да се съмняваме. Не искаме да възпрем процеса. Искаме да се спазва договорката просто, това е. Ние не искаме да тълкуваме дали това е коалиция или не е.“

Това коментира в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от ПП-ДБ и зам.- председател на ДСБ Кристина Петкова.

Ние споразумяхме да сформираме евроаталантическо правителство. Това управление може да бъде доста стабилно, ако двете страни спазват договорката.

„Аз виждам в каква посока ни тласкат в последно време някои партии в парламента. Кой на кого написал СМС, кой с кого – кога се запознал. Не смятам, че нещо ни спира да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ“, смята Петкова.

„Когато говорим за предварително съгласуване, не може някоя от двете партии да каже или този или никой за който и да е пост, не само за БНБ. Нека да видим с какво решение ще излязат днес. Трябва да има диалог, не да се поставят ултиматуми. Не мога да спекулирам, но вярвам, че ще има правителство. Не се изключва версията за оставка, ако продължи тази линия на поведение“, посочи зам.- председателят на ДСБ.

„Ние няма да бъдем гумен печат. Ние искаме да се спазва договорката, това е“, подчерта тя.

С цялото ми уважение към институцията, която Румен Радев представлява, това е недопустимо говорене на държавен глава. Не е сериозно да кажеш, че първата и втората политическа сили са със скромна електорална подкрепа.

„Честно казано не сме развивали хипотеза, в която правителството не може да бъде оттеглено, ако ГЕРБ, Възраждане и ДПС не подкрепят оставката му в зала. Ще помислим какво да направим, ако това е така“, коментира Петкова.

Тя потвърди, че кандидатурата за кмет на София на ПП-ДБ ще бъде Васил Терзиев.

„Единни сме, не очаквам искри. Има различни мнения, но търсим пресечните точки. Аз смятам, че ще се обявим обединени и ще спечелим изборите“, посочи Петкова.

Източник: www.euronewsbulgaria.com

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в...
Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в СОС отхвърли предложението на инж. Грети...
Комисията за Глеб Мишин ще проверяват близо 4000...
Да бъдат изслушани членовете на Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, зам.-министъра...
Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...