Кристина Петкова: Бившият руски посланик у нас е получил българско гражданство след края на мандата си

Според депутата от ПП-ДБ вратичка в закона позволява проникване на руско влияние в България

Вратичка в закона позволява проникване на руско влияние в България. Това каза в студиото на „Събуди се” депутатът от ПП-ДБ и зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова. По думите ѝ това се случва като чужденци получават българско гражданство заради спортни заслуги. Колко са обаче те – ресорното Министерство на младежта и спорта не знае.

„Има случаи на руски граждани, за които няма никакви данни да са свързани със спорта изобщо. В мотивировката им пише, че са служители на руския „Лукойл”. Впоследствие единият става изпълнителен директор и пълномощник на „Лукойл”-България, а другият – член на борда на „Петрол” АД. По този начин тези лица, нямащи нищо общо със спорта, получават българско гражданство”, обясни народният представител. По думите ѝ няма данни тези мъже да играят баскетбол, както се твърди. Според Петкова това е пробив в националната ни сигурност, която се случва със съдействието на ДАНС.

Депутатът от ПП-ДБ разкри, че бившият руски посланик у нас също е получил българско гражданство след края на мандата си. Основанието – развитие на обществено-икономическите отношения между България и Русия. Впоследствие, заради това, че единият родител има българско гражданство, такова получава и синът на дипломата.

По отношение на вътрешната политика Петкова не скри, че името на ген. Атанас Атанасов е едно от спряганите за председател на Народното събрание след ротацията на премиерите през март. „Бих се радвала да не видя Калин Стоянов като вътрешен министър след ротацията”, призна народният представител. Все още не е решено дали „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” ще имат общи листи за евроизборите. Нагласите обаче били това да се случи, каза още Кристина Петкова. Следващият министър на здравеопазването е възможно да бъде отново от редиците на ПП-ДБ. За това настояват от ДСБ, които са от част от формациите в коалицията. На масата на преговорите е и ресорът на настоящия премиер Николай Денков, който ще бъде вицепремиер в кабинета “Габриел”.

Тя коментира и държавния глава: „Радев никога не е държал като обединител на нацията. Не е моят президент. Той използва президентската институция, за да позиционира себе си политически. Това е недостойно”. Депутатът направи паралел с президента Георги Първанов и създадената от него партия АБВ. „Видяхме потенциала. Предполагам и тук ще се случи същото нещо”, смята Петкова.

Източник: www.nova.bg

Целият разговор гледайте във ВИДЕОТО.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...