Кристина Петкова: Бившият руски посланик у нас е получил българско гражданство след края на мандата си

Според депутата от ПП-ДБ вратичка в закона позволява проникване на руско влияние в България

Вратичка в закона позволява проникване на руско влияние в България. Това каза в студиото на „Събуди се” депутатът от ПП-ДБ и зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова. По думите ѝ това се случва като чужденци получават българско гражданство заради спортни заслуги. Колко са обаче те – ресорното Министерство на младежта и спорта не знае.

„Има случаи на руски граждани, за които няма никакви данни да са свързани със спорта изобщо. В мотивировката им пише, че са служители на руския „Лукойл”. Впоследствие единият става изпълнителен директор и пълномощник на „Лукойл”-България, а другият – член на борда на „Петрол” АД. По този начин тези лица, нямащи нищо общо със спорта, получават българско гражданство”, обясни народният представител. По думите ѝ няма данни тези мъже да играят баскетбол, както се твърди. Според Петкова това е пробив в националната ни сигурност, която се случва със съдействието на ДАНС.

Депутатът от ПП-ДБ разкри, че бившият руски посланик у нас също е получил българско гражданство след края на мандата си. Основанието – развитие на обществено-икономическите отношения между България и Русия. Впоследствие, заради това, че единият родител има българско гражданство, такова получава и синът на дипломата.

По отношение на вътрешната политика Петкова не скри, че името на ген. Атанас Атанасов е едно от спряганите за председател на Народното събрание след ротацията на премиерите през март. „Бих се радвала да не видя Калин Стоянов като вътрешен министър след ротацията”, призна народният представител. Все още не е решено дали „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” ще имат общи листи за евроизборите. Нагласите обаче били това да се случи, каза още Кристина Петкова. Следващият министър на здравеопазването е възможно да бъде отново от редиците на ПП-ДБ. За това настояват от ДСБ, които са от част от формациите в коалицията. На масата на преговорите е и ресорът на настоящия премиер Николай Денков, който ще бъде вицепремиер в кабинета “Габриел”.

Тя коментира и държавния глава: „Радев никога не е държал като обединител на нацията. Не е моят президент. Той използва президентската институция, за да позиционира себе си политически. Това е недостойно”. Депутатът направи паралел с президента Георги Първанов и създадената от него партия АБВ. „Видяхме потенциала. Предполагам и тук ще се случи същото нещо”, смята Петкова.

Източник: www.nova.bg

Целият разговор гледайте във ВИДЕОТО.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...
Два билборда за Навални до посолството на Русия
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-достойните...