Костов: Станишев загуби много време за защитата на Петков

Вотът на недоверие към правителството беше успешен за опозицията и неуспешен за управляващите. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов след гласуването на петия вот на недоверие към кабинета на Сергей Станишев, внесен от опозицията, предаде БГНЕС.
Според Костов това е най-успешният вот на недоверие, гласуван в настоящото Народно събрание, – не за това, че правителството е събрало най-малко подкрепа, а основно че министър-председателят е заявил намерение да направи предложения за персонални и структурни промени в кабинета. Вотът причини криза, всички министри са под въпрос, ще има промени в кабинета, така че трябва да гледаме по-далеч от таблото за гласуване, каза Костов. Според него дали тази криза ще се задълбочи, зависи от това ще се намери ли мнозинство за предлаганите промени, които във всички случаи, по думите му, са закъснели и направени под натиск.
Костов смята, че министър-председателят е загубил много време в опитите да защитава Румен Петков; дали ще го смени или не сега зависи от желанието му да се конфронтира с НДСВ, а това може да си го позволи само ако намери други партньори сред народните представители. Иван Костов каза, че опозицията няма да спре дотук и от ДСБ няма да се примирят с каквото и да е решение на кризата. “Тази криза трябва да доведе до събаряне на барикадата, зад която се крие мафията и управляващите”, заяви той.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...