Костов: Станишев загуби много време за защитата на Петков

Вотът на недоверие към правителството беше успешен за опозицията и неуспешен за управляващите. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов след гласуването на петия вот на недоверие към кабинета на Сергей Станишев, внесен от опозицията, предаде БГНЕС.
Според Костов това е най-успешният вот на недоверие, гласуван в настоящото Народно събрание, – не за това, че правителството е събрало най-малко подкрепа, а основно че министър-председателят е заявил намерение да направи предложения за персонални и структурни промени в кабинета. Вотът причини криза, всички министри са под въпрос, ще има промени в кабинета, така че трябва да гледаме по-далеч от таблото за гласуване, каза Костов. Според него дали тази криза ще се задълбочи, зависи от това ще се намери ли мнозинство за предлаганите промени, които във всички случаи, по думите му, са закъснели и направени под натиск.
Костов смята, че министър-председателят е загубил много време в опитите да защитава Румен Петков; дали ще го смени или не сега зависи от желанието му да се конфронтира с НДСВ, а това може да си го позволи само ако намери други партньори сред народните представители. Иван Костов каза, че опозицията няма да спре дотук и от ДСБ няма да се примирят с каквото и да е решение на кризата. “Тази криза трябва да доведе до събаряне на барикадата, зад която се крие мафията и управляващите”, заяви той.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...