Костов: Правителството погреба предизборните си обещания

В своите първи 100 дни правителството официално погреба предизборните си обещания. 100-те дни на кабинета са управленска дезорганизация и хаос. Всички партии в тристранната коалиция прехвърлиха вината за неизпълнението на собствените си обещания върху самата коалиция. По този начин те се отрекоха от всичко, което говориха преди изборите.Това заяви вчера във Варна лидерът на Демократи за силна България Иван Костов, запитан дали ДСБ са готови с оценката си за началото на управлението на новото правителство. Кабинетът не направи бюджета на базата на управленска програма. Преди изготвянето му не бяха направени промени в данъчните закони, което противоречи на логиката за изготвяне на бюджет, каза Иван Костов.
В момента правителството е разтоварено от обещание и може да прави каквото си поиска, смята Костов.
Демократи за силна България настояват да се създаде нова парламентарна анкетна комисия във връзка с доклада на комисията “Волкър” за машинации в програмата “Петрол срещу храни”, обяви още Иван Костов.
Тази временна анкетна комисия може да поиска достъп до тези документи и факти, залегнали в доклада на Волкър и станали основание да бъдат записани имената на български фирми и БСП в него. Трябва да се види какви са тези факти и доказателства, допълни Костов. По повод твърденията, че кабинетът “Костов” трябва да се притеснява от доклада “Волкър”, лидерът на ДСБ обясни, че нямат притеснение, защото именно депутатите от ПГ на ДСБ са отправили писмо към прокуратурата, с което са призовали да се направи проверка и да започне да се разследват фирмите, лицата и партиите, които са споменати в доклада. Ако ние бяхме притеснени, нямаше да активираме прокуратурата, отсече вчера Командирът.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...