Костов: Правителството погреба предизборните си обещания

В своите първи 100 дни правителството официално погреба предизборните си обещания. 100-те дни на кабинета са управленска дезорганизация и хаос. Всички партии в тристранната коалиция прехвърлиха вината за неизпълнението на собствените си обещания върху самата коалиция. По този начин те се отрекоха от всичко, което говориха преди изборите.Това заяви вчера във Варна лидерът на Демократи за силна България Иван Костов, запитан дали ДСБ са готови с оценката си за началото на управлението на новото правителство. Кабинетът не направи бюджета на базата на управленска програма. Преди изготвянето му не бяха направени промени в данъчните закони, което противоречи на логиката за изготвяне на бюджет, каза Иван Костов.
В момента правителството е разтоварено от обещание и може да прави каквото си поиска, смята Костов.
Демократи за силна България настояват да се създаде нова парламентарна анкетна комисия във връзка с доклада на комисията “Волкър” за машинации в програмата “Петрол срещу храни”, обяви още Иван Костов.
Тази временна анкетна комисия може да поиска достъп до тези документи и факти, залегнали в доклада на Волкър и станали основание да бъдат записани имената на български фирми и БСП в него. Трябва да се види какви са тези факти и доказателства, допълни Костов. По повод твърденията, че кабинетът “Костов” трябва да се притеснява от доклада “Волкър”, лидерът на ДСБ обясни, че нямат притеснение, защото именно депутатите от ПГ на ДСБ са отправили писмо към прокуратурата, с което са призовали да се направи проверка и да започне да се разследват фирмите, лицата и партиите, които са споменати в доклада. Ако ние бяхме притеснени, нямаше да активираме прокуратурата, отсече вчера Командирът.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...