Костов: Правителството погреба предизборните си обещания

В своите първи 100 дни правителството официално погреба предизборните си обещания. 100-те дни на кабинета са управленска дезорганизация и хаос. Всички партии в тристранната коалиция прехвърлиха вината за неизпълнението на собствените си обещания върху самата коалиция. По този начин те се отрекоха от всичко, което говориха преди изборите.Това заяви вчера във Варна лидерът на Демократи за силна България Иван Костов, запитан дали ДСБ са готови с оценката си за началото на управлението на новото правителство. Кабинетът не направи бюджета на базата на управленска програма. Преди изготвянето му не бяха направени промени в данъчните закони, което противоречи на логиката за изготвяне на бюджет, каза Иван Костов.
В момента правителството е разтоварено от обещание и може да прави каквото си поиска, смята Костов.
Демократи за силна България настояват да се създаде нова парламентарна анкетна комисия във връзка с доклада на комисията “Волкър” за машинации в програмата “Петрол срещу храни”, обяви още Иван Костов.
Тази временна анкетна комисия може да поиска достъп до тези документи и факти, залегнали в доклада на Волкър и станали основание да бъдат записани имената на български фирми и БСП в него. Трябва да се види какви са тези факти и доказателства, допълни Костов. По повод твърденията, че кабинетът “Костов” трябва да се притеснява от доклада “Волкър”, лидерът на ДСБ обясни, че нямат притеснение, защото именно депутатите от ПГ на ДСБ са отправили писмо към прокуратурата, с което са призовали да се направи проверка и да започне да се разследват фирмите, лицата и партиите, които са споменати в доклада. Ако ние бяхме притеснени, нямаше да активираме прокуратурата, отсече вчера Командирът.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...
Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но...
Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински...