Костов: Дължим на обществото дебат за мерките за излизане от кризата

Снимка: Надежда Чипева, в. „Дневник“

„Синята коалиция“ призовава партиите, които участват в изборите, да престанат да се занимават със себе си и да създават проблеми на другите с „черни“ кампании, защото всички политици дължим на обществеността дебат за това какво се каним да правим, за да излезе България от кризата. Това заяви във Велико Търново лидерът на ДСБ и съпредседател на „Синята коалиция“ Иван Костов, цитиран от БТА.

Костов коментира като „пряко признание на президента, че антикризисният план „Станишев“ се е провалил“ днешното интервю на Георги Първанов за столичен всекидневник, в което държавният глава посочва, че е готов коректно да предложи на следващите управляващи виждания за изход от кризата.

По думите на Иван Костов след вчерашното решение на Върховния административен съд, който обяви, че от 4 ноември 2008 г. Пламен Юруков не е лидер на СДС, вече всички пречки са премахнати и за изборите за национален парламент „Синята коалиция“ ще бъде регистрирана в своя истински състав заедно със СДС. Всъщност ВАС просто прочете устава на СДС, което не направиха в ЦИКЕП и други институции“, коментира лидерът на ДСБ.