Костов: ВАС може да отнеме хонорара на Доган

Според Иван Костов и Димо Гяуров ако комисията констатира наличие на конфликт на интереси ще сезира ВАС. Законът предвижда при нарушение да бъде отнета и сумата на хонорара.

Иван Костов, съпредседател на Синята коалиция : От името на Синята коалиция повдигаме сигнал пред комисията за корупция и конфликт на интереси във връзка с информацията, която бе публикувана в медиите затова че г-н Ахмед Доган е получил огромен хонорар за работа която на практика не е извършил. Ние се надяваме този сигнал да бъде разгледан от комисията и да започна проверка. Проверката, ако разреши комисията ще позволи да бъдат установени обстоятелствата , подробностите всъщност комисията се превръща в орган който ще се занимае в детайли с този сигнал и да се обърне към ВАС с искане да констатира конфликт на интереси при г-н Ахмед Доган и ако това нещо се случи да бъдат отнети в полза на държавата получените средства.
Димо Гяуров, депутат от СДС и председател на парламентарната комисия : Мога да ви съобщя, че днес вече се разпоредих в дневния ред на комисията за утре темата да бъде включена като отделна точка в дневия ред , така че ние утре ще вземем решение дали да започнем такава проверка. Аз се надявам, че комисията ще бъде единодушна по този въпрос . Срокът, в който комисията трябва да стигне до обосновани изводи по закон е двумесечен и в резултат от данните,които съберем и изслушванията на лъжностни лица, които направим ние ще преценим дали има основания да бъде сезиран ВАС, който да констатира конфликт на интереси. Успоредно на това аз ще предложа на останалите членове на комисията да обсъдим възможността за сезиране на главния прокурор на основание чл.304 “б” от НК за търговия с влияние , за да може да бъде организирано наказателно производство . Няма да си позволявам да коментирам моралните и политически аспекти по въпроса, макар че и те са достатъно важни, ще имаме и тази възможност. Ще ви държим в течение оттук нататък.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...