Константин Димитров: Правителството и президентът превръщат страната в “троянски кон” на Москва

Какво трябва да направи българското правителство, за да изпълни изискванията на ЕК до март месец?

Българското правителство и прокуратура трябва да приключват разследванията /досъдебната фаза/ по издирване и изправяне пред съда на значителна част от извършителите на над 150 поръчкови убийства през последните години.

Да приключат с осъдителни присъди започнатите дела срещу босове на престъпния свят.

Да се приеме всеобхватен закон за достъп до архивите на Държавна сигурност и Разузнавателното управление /РУ/ на бившето Министерство на отбраната като един от начините за окончателно установяване на политическо-граждански контрол върху сектора за сигурност и за гарантиране на прозрачност в бъдещите действия на съответните органи.

Не ви ли се струва, че ролята която играят правителството на БСП и президентът Първанов е двулична: от една страна твърдят, че са съюзници на НАТО и ЕС, но в същото време правят всичко за развиване на връзките с Русия?

Българското правителство и президент не полагат усилия за адекватно реформиране и модернизиране на въоръжените сили на РБ в съответствие с приоритети на българската национална сигурност и на основните посоки на съюзническите задължения.

България влиза неподготвена в ЕС и е заплашена от това да запази положението си на част от бедната периферия на стария континент, намираща се под силно икономическо и политически влияние на Русия.

Българското правителство и президент превръщат страната ни в троянски кон на Москва в ЕС чрез своята енергийна политика и отказа си да участват активно, за разлика например от Румъния, в демократизацията и евроатлантическата интеграция на държавите от широкия Черноморски регион.

Как дясноцентристките сили ще възстановят позициите си в българския политически живот?

Това възстановяване преминава през осъзнаване на факта, че ДСБ и СДС представляват различен тип десни избиратели, които трябва да се активират за участие в изборния процес в страната в подкрепа на съответните различни платформи и начини на политическо поведение.

Практическо взаимодействие между партиите, случай по случай, за целите на успешната опозиционна политика и на предлагането на решения, различни от тези, лансирани или налагани от управляващата коалиция.

Все повече западни издания започват да пишат за негативната роля на ДПС особено в засилването на корупцията във властта…как бихте го коментирали.

Посочените статии, включително последната във “Файненшъл таймс”, и последователните позиции на ДСБ са предено ясни: обръч от фирми, злоупотреба с монополно положение върху етническия вот на българските турци от двете страни на границата… ДПС развива втората посока на назадничавата ориентализация на българското политико-икономическо развитие.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Йордан Иванов: За първи път пловдивчани постигат такъв...
Важно е на кого ще връчи третия мандат президентът и какво мнозинство ще се...
Любен Иванов: Голяма част от преписките, свързани с...
"Защо ГЕРБ и ДПС, кръгът около Пеевски, провалиха заседанието на комисията "Нотариуса", точно когато започна...
Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...