Константин Димитров: Правителството и президентът превръщат страната в “троянски кон” на Москва

Какво трябва да направи българското правителство, за да изпълни изискванията на ЕК до март месец?

Българското правителство и прокуратура трябва да приключват разследванията /досъдебната фаза/ по издирване и изправяне пред съда на значителна част от извършителите на над 150 поръчкови убийства през последните години.

Да приключат с осъдителни присъди започнатите дела срещу босове на престъпния свят.

Да се приеме всеобхватен закон за достъп до архивите на Държавна сигурност и Разузнавателното управление /РУ/ на бившето Министерство на отбраната като един от начините за окончателно установяване на политическо-граждански контрол върху сектора за сигурност и за гарантиране на прозрачност в бъдещите действия на съответните органи.

Не ви ли се струва, че ролята която играят правителството на БСП и президентът Първанов е двулична: от една страна твърдят, че са съюзници на НАТО и ЕС, но в същото време правят всичко за развиване на връзките с Русия?

Българското правителство и президент не полагат усилия за адекватно реформиране и модернизиране на въоръжените сили на РБ в съответствие с приоритети на българската национална сигурност и на основните посоки на съюзническите задължения.

България влиза неподготвена в ЕС и е заплашена от това да запази положението си на част от бедната периферия на стария континент, намираща се под силно икономическо и политически влияние на Русия.

Българското правителство и президент превръщат страната ни в троянски кон на Москва в ЕС чрез своята енергийна политика и отказа си да участват активно, за разлика например от Румъния, в демократизацията и евроатлантическата интеграция на държавите от широкия Черноморски регион.

Как дясноцентристките сили ще възстановят позициите си в българския политически живот?

Това възстановяване преминава през осъзнаване на факта, че ДСБ и СДС представляват различен тип десни избиратели, които трябва да се активират за участие в изборния процес в страната в подкрепа на съответните различни платформи и начини на политическо поведение.

Практическо взаимодействие между партиите, случай по случай, за целите на успешната опозиционна политика и на предлагането на решения, различни от тези, лансирани или налагани от управляващата коалиция.

Все повече западни издания започват да пишат за негативната роля на ДПС особено в засилването на корупцията във властта…как бихте го коментирали.

Посочените статии, включително последната във “Файненшъл таймс”, и последователните позиции на ДСБ са предено ясни: обръч от фирми, злоупотреба с монополно положение върху етническия вот на българските турци от двете страни на границата… ДПС развива втората посока на назадничавата ориентализация на българското политико-икономическо развитие.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...