Константин Димитров: Държавата е в криза и се разпада

Фокус: От много години насам не сме били свидетели на подобно масово негодувание сред обществото. В криза ли е държавата според вас и разпада ли се тройната коалиция?
Константин Димитров: Държавата е в криза, държавата се разпада. Тройната коалиция засега не се разпада, защото те са обединени от взаимното си желание да грабят и от възможността взаимно да се изнудват във връзка с корупционните практики, които развиват. Затова, според мен, на този етап предвид мощния вот на недоверие, който очакваме от народа на 20 май срещу тройната коалиция, надали е възможно да кажем дали тя е пред разпад. Тя очаква да чуе гласа на народа, надявам се, че с бюлетина № 6 на Демократи за силна България, хората ще кажат “не” на тази престъпна тройна коалиция.
Фокус: ДСБ отказа да се включи във вота на недоверие преди изборите за евродепутати. Какви са причините?
Константин Димитров: Причините са ясни. Ако иска в парламента вот на недоверие на този кабинет, както вече казах, тази корумпирана тройна коалиция ще се обедини, за да може да вземе глътка въздух с резултата, който би получила. Истинският вот в този момент трябва да го дадат българските граждани. Това е вярното решение в тази изключително тежка кризисна ситуация за управляващите. След като българският народ със своя вот каже, надявам се,”не” на тази коалиция, ще отвори пътя към предсрочни парламентарни избори след общинските и директно след евроизборите. Ако действително ДСБ се представи много силно, тогава ще мислим и за парламентарната процедура вот на недоверие вътре в парламента.
Фокус: Ще искате ли предсрочни парламентарни избори?
Константин Димитров: Ако народът ни подкрепи на изборите, тогава ДСБ ще поискат задължително предсрочни избори, защото положението е нетърпимо, на карта е заложено членството в ЕС, те опропастяват нашата мечта, те грабят ползите от членството, които принадлежат на българските граждани. Ние от ДСБ не можем да допуснем това да стане.
Фокус: Да преминем на предизборна тема. Какви са ви очакванията от първите за България евроизбори?
Константин Димитров: Очаквам пълна мобилизация не само на членовете или симпатизантите на ДСБ, но и на всички родолюбиви българи, на всички патриоти. Всички хора, които желаят България да остане държава на християнските ценности, да запазим християнския си корен срещу всички други неблагоприятни влияния и разбира се от всички, които желаят да отстраним по-скоро НДСВ, ДПС и БСП от власт.
Фокус: Съзнава ли българинът важността на тези избори?
Константин Димитров: Нашите членове и симпатизанти осъзнават тази важност. 98 % от тях казват, че гласуват и ние сме уверени, че с двама европейски депутати, които имаме, ще покажем, че нашата Платформа за силна България в Европа е привлякла за гласуване значителна част от българските граждани.
Фокус: Какво е по-различно предлага ДСБ от останалите партии?
Константин Димитров: Ние предлагаме следното нещо – казваме, че сме част от европейската десница, която има мнозинство в ЕП. Всеки глас за ДСБ е глас за европейското мнозинство, което може най-ефективно преди предсрочните избори да противодейства на политиката на тройната коалиция. С помощта на ЕП и ЕС, с нашите съюзници там, ние ще спрем изграждането на АЕЦ “Белене” – вреден за българите проект. Той струва между 5 и 9 млрд. евро. Той няма да донесе икономически ползи, а ще ни обвърже с Русия. Тези пари могат да отидат за повишаване на пенсиите, на заплатите, за създаване на нови работни места чрез инвестиции на българската държава. Ние не желаем да се обогатят управляващите чрез комисионните които че получат за “АЕЦ Белене”. Не желаем Белене да замърси почвата и въздуха на България. Ние искаме тези пари да останат при българските граждани за развитие на по – високи доходи, за повишаване на жизнения стандарт.
Фокус: Днес убиха президента на ФК “Локомотив”. Той е третият президент на клуба, който е убит за последните три години. Миналата седмица бе убит и председателят на общинския съвет на Несебър Димитър Янков. Какво става в България. По този начин ли ще се решават проблемите? И къде е българското правосъдие?
Константин Димитров: Българското правосъдие отсъства и българското правителство също. Всъщност то е зависимо именно от такива престъпни групировки, така че те се чувстват напълно безнаказани и извършват убийства по улиците на цялата страна, без да се грижат, дали някой куршум няма да засегне невинни граждани извън тези гангстерски групировки. Основният виновен е българският кабинет и слабо действащата съдебна система. Там трябва да бъдат предприети радикални промени, особено след случая “Овчаров” и разбира се трябва да гласуваме един силен вот на недоверие на изборите за европарламент. Пак казвам, ДСБ с бюлетина № 6 са партията, която е готова да поднови войната с организираната престъпност управляваща страната ни в момента.
Фокус: Да преминем към друга тема. Вчера на посещение в Благоевград беше еврокомисарят Меглена Кунева. Тя поднесе цветя на паметника на Гоце Делчев. След това заяви: “Потресена съм, защото поканих пред паметника дечицата, които играеха наоколо и се оказа, че те не знаят кой е Гоце Делчев. Още по-голям шок изживях, когато едно от децата вдигна ръчица и невинно попита “Защо на паметника има бира?”. Достатъчни ли са часовете по история за патриотичното възпитание на децата и кой осквернява историческите паметниците.
Константин Димитров: Не, не са достатъчни часовете по история. Не е достатъчна и ангажираността на държавата и на общините. Нашите деца трябва да ходят в училище, където добре платени и добре подготвено преподаватели да ги обучават. Държавата не осигурява сигурността на нашите деца, така че родителите да са спокойни, че като оставят детето си в училище, то не е под влияние на наркотиците, на сектите, не е жертва на насилие. Това е голям дълг на сегашното правителство към българските родители и българските деца. Разбира се, че при този провал в образователната реформа много благоевградчански деца няма да знаят кой е Гоце Делчев. Разбира се, трябва да имаме предвид и нещо друго в отношенията с Република Македония – нашите братя в Република Македония са европейци, те са част от нашата история. Същевременно има среди в Скопие, които продължават с антибългарска кампания. И аз казвам от тук, от този ефир: “Братя, спрете с тази антибългарска пропаганда, спрете да обслужвате интересите на Белград, на бившите служби на Милошевич. Дръжте се като приятели и съседи, за да може и вие да видите добрините, които българите виждат от членството си в ЕС.”

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...