Константин Димитров: ДСБ ще има двама евродепутати

Фокус: Г-н Димитров, колко евродепуати ще има ДСБ в Европейския парламент?
Константин Димитров: При максимална мобилизация ДСБ ще има двама представители в Европейския парламент. Тази прогноза се обосновава от успешното провеждане на нашите предварителни регионални събрания, които подредиха по безпрецедентно демократичен начин нашата листа. Тази процедура върна хората в политиката, показа, че ДСБ има силата да разработи една силна платформа. Избирателите на Демократи за силна България разбират много добре, за разлика от други наши сънародници, че тези избори са изключително важни за общата политическа картина на страната.
Фокус : Ако Ви изберат за евродепутат, какви ще са вашите приоритети и в каква насока?
Константин Димитров: Първо ние ще се борим за това европейските пари, които българските граждани ще получат в резултат от членството, да бъдат максимално усвоени, както от правителството, общините, така и от всички граждани, неправителствени организации и фирми, които предлагат проекти. Тези проекти се реализират и от тяхната реализация печелят хората
за улици, за чиста природа, за развитие на туризма, за по-добро здравеопазване и образование. Правителството в момента усвоява много малка част от тези пари и те влизат в джобовете на тройната коалиция, проруски и протурски, турски и руски фирми. Това не отговаря на интереса на българите и чрез механизмите на строг бюджетен контрол и проследяването на движението на европейските пари в Европейския парламент, аз ще направя така, че ще подам сигнали за корупция и злоупотреба, сигнали за неусвояване на европейски пари и същевременно съм готов да помогна на граждани и организации, независимо от тяхната партийна принадлежност, за успешната реализация на проекти с европейските пари.
Второто, което ще направя е да кажа “не” на преждевременното членство на една нереформирана Турция в Европейския съюз. Ние отхвърляме политиката на българското правителство, което иска Турция бързо да стане член на Европейския съюз. Турция е неподготвена и тя се намесва във вътрешните работи на България.
Фокус: Кои са другите насоки, по които ще работите в Европарламента?
Константин Димитров: Едната от основните насоки на политиката на ДСБ в Европарламента е да кажем “не” на прекомерната зависимост на Република България от руските енергийни доставки. Ето защо ние намираме съюзници в цяла Европа, които заедно с нас ще се противопоставят на политиката на диктат на Русия. Това, което България трябва да направи, е да търси други източници и канали за енергия. Само така за нас енергията ще е по-евтина и няма да сме зависими от други държави извън Европейския съюз.
Другото, което смятам да направя, е да се боря за спиране на вредния проект “Белене”. Той е неизгоден за България икономически. Той заплашва околната среда. Категоричен съм, че същото важи и за проекта Бургас-Александруполис. Той няма никакъв полезен икономически или друг ефект за българските граждани и аз ще се боря против това.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...
Атанас Атанасов: първият мандат върви към провал
"Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел отива към провал. Днес...
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПП ДСБ 6-13 май
Можете да прочетете бюлетина ТУК.
Ивайло Митковски: причината да сме в патова ситуация...
Ивайло Митковски: Крайно време е, когато една политическа сила поеме ангажимент и обещае нещо...