Константин Димитров: Българската десница ще има силен кандидат за президент

Водещ Асен Григоров: Може ли да се прави политика извън популизма, така формулираме темата. Събеседниците са Илияна Йотова от “Коалиция за България”, депутат от БСП, и Константин Димитров от “Демократи за силна България”. Заповядайте в студиото, за да започваме. Сега, докато сядате, да ви кажа здравейте.

Илияна Йотова: Здравейте.

Константин Димитров: Здравейте.

Водещ: Здравейте, г-н Димитров, да кажа за зрителите, че миналата седмица беше доста богата на политически събития. Като започнем от издънката в понеделник за това, че излезе информация, предварителна, преди да бъде образувано съдебно производство, за злоупотреби от страна на депутат от НДСВ, което предизвика доста драми в управляващата коалиция, които продължават между другото, утре г-н Бойко Великов ще бъде викан на разпит в парламентарната група на НДСВ. Как гледате в социалистическата партия на това, което се случи миналата седмица?

Ил. Йотова: Добро утро, г-н Григоров, на вас и на зрителите на националната телевизия. Гледаме съвсем нормално, защото за нас това е не само обичайна практика, но сме абсолютно убедени, че така трябва да бъде. След като сме спечелили доверието на хората с обещанието да бъдем прозрачни във всяко едно отношение, не мисля, че в понеделник това, което беше направено, е издънка, както вие го определихте преди малко.

Водещ: Така го определят коалиционните партньори, аз затова…

Ил. Йотова: Не считам, че е гаф. Аз смятам, че… не, дори не всички от коалиционните партньори дават точно тези характеристики. Вече имах възможност да кажа, че най-доброто за г-н Йордан Костадинов ще бъде да изчисти името си пред съответните органи, за да се спре по-нататък с всякакви…

Водещ: Създаде ли обаче това напрежение между вас и НДСВ? Как го оценявате чисто политически?

Ил. Йотова: Категорично не. Аз съм много благодарна на някои от колегите от НДСВ, които още в края на миналата седмица заявиха, че това не е и не може да бъде никакъв претекст за напрежение вътре в коалицията. В крайна сметка за съзнавам емоционалната реакция от страна на ръководството на НДСВ, те са длъжни да защитят един от своите членове, но на второ четене всъщност голяма част от тях разбраха, че така е по-добре, отколкото, ако тази информация беше поникнала по някакъв нелегален начин, както обикновено става. И след това самата управляваща коалиция…

Водещ: Обикновено ставаше, извинявайте, в петък вечер чрез съобщение на прокуратурата, да.

Ил. Йотова: Да, в шест часа следобед, точно така. Така ставаше. Много се надявам, че занапред няма да става точно така, и тогава всъщност цялата управляваща коалиция щеше да изпадне в ситуация, в която да обяснява постфактум някакви вече извършени дела. Аз не защитавам просто министър Петков, защото той е заместник-председател на ВС на БСП, но смятам, че неговата постъпка в този случай е абсолютно разумна.

Водещ: Разумно беше това. Как гледате от опозиционна гледна точка на случващото се в управляващата коалиция?

К. Димитров: Това е поредният израз на опитите едната част на управляващите да изнудват другите по един, бих казал, безобразен за хода на нормалния политически живот начин. От една страна, имаме един…

Водещ: Тоест вие не смятате, че това е израз на прозрачност да се извади някакъв проблем…

К. Димитров: Не, в никакъв случай, това е точно изнудване, зад което да се прикрие жаждата за преразпределение на влияние и да се отклони, разбира се, вниманието на обществеността от две важни неща – че, първо, кабинетът и в частност министърът на вътрешните работи се занимава с репресивни начини на изнудване на политически партньори или опоненти, в кавички, а от друга страна, лъсва абсурдът безобразието на запазените имунитети. Вместо този въпрос да беше решен например конституционно, тогава г-н Костадинов би могъл пред съответните органи, без имунитета, който му прикачиха управляващите, да се яви, въпросът да бъде изяснен. Отново имаме среда, в която изнудването доминира над интересите на страната, над интересите на българските граждани, които не трябва да бъдат ангажирани точно с това как управляващите взаимно се изнудват, за да презразпределят влияние и да се държат взаимно в подчинение.

Водещ: Това ли е политическият ви коментар за хода, което беше направен в понеделник?

К. Димитров: Това е най-основното нещо, което ние можем да кажем – лъсва защо са порочни имунитетите и лъсва методът на респектирането, в кавички, на политически приятели и партньори, практикувани от социалистически членове на кабинета. Това е цялата истина.

Водещ: Радост ли буди у вас това, тъй като всеки проблем в управляващата коалиция би трябвало да води до съответни приятни изводи от страна на опозицията?

К. Димитров: Вижте, това е въпрос, който може само да допълва негативната оценка за характера на тази тройна коалиция и за нейната политика. Особено тревожно е, че вместо да се концентрират върху подобряването на борбата с истинската, мощната престъпност, върху борбата с корупцията, върху премахването на привилегиите на политиците, включително чрез конституционните промени, управляващите се занимават със себе си. А ни чака доклад на Европейската комисия, чака ни важно решение, свързано с бъдещето на България в Европа. Ето това е жалката картина на тройната коалиция БСП, ДПС и НДСВ на г-н Сакскобургготски.

Водещ: Кои са от гледна точка на БСП истинските проблеми, с които тройната коалиция трябва да се занимава, г-жо Йотова?

Ил. Йотова: Само преди това ще ми позволите един малък коментар върху току-що чутото.

Водещ: Разбира се.

Ил. Йотова: Естествено е да чуваме такива приказки от представители на ДСБ. В крайна сметка, вече не си спомням коя година подред г-н Костов, техният лидер, все още не е дал точно коментар, своя коментар, аз дори не искам политическа позиция, коментар за това какво наложи смяната на първото му правителство. И след като неговото управление има един-единствен етикет, че превърна корупцията в държавна политика, оттук нататък всякакъв коментар е излишен. Така че на тема корупция г-н Димитров по-добре да замълчи.

Що се отнася до другите, по-сериозни неща, свързани с управляващата коалиция, много би ми се искало темата да бъде прехвърлена не толкова върху личните взаимоотношения вътре между партиите, защото действително това са партии с различни програми, но в крайна сметка те се събраха в името на една голяма цел. Много повече ми се ще…

Водещ: Сега въпросът е това ли са стъпките, по които ще се постига голямата цел?

Ил. Йотова: Кое наричате стъпки, г-н Григоров?

Водещ: Примерно това, което се случи в понеделник, изваждането на данни за злоупотреби…

Ил. Йотова: Аз може би за трети път ще кажа, че това не е никаква стъпка и че това не е част от политиката на взаимоотношенията вътре в коалицията. Това е един конкретен случай, по който прокуратурата трябва да работи оттук нататък и да каже своята голяма дума дали има наистина данни за престъпление, или няма. Това не е част, пак казвам, от общата политика вътре в коалицията. Политиката вътре в коалицията се съотнася преди всичко към голямата ни цел присъединяването и реалното членство в ЕС, в т.ч. и предстоящият доклад, който трябва да излезе на Европейската комисия, и, разбира се, онова, което всъщност свързваше програмите на трите партии – увеличаването на жизнения стандарт на хората, социалното положение и най-вече здравеопазването и образованието. Аз мисля, че това са нормалните и важни казуси, които стоят пред тази коалиция. Тя ще успее само ако се опита да ги реши и ги реши.

Водещ: Какво прави коалицията в тази връзка, във връзка с целите, които си поставяте?

Ил. Йотова: Ами аз първото нещо, което искам да подчертая, е, че специално в тези три сфери няма никакво противоречие вътре в управляващата коалиция. Това е както на ниво парламентарни комисии, парламентарна зала, така и в изпълнителната власт. Това са добри екипи, които независимо от страхотния начин, по който бяха съставени, изпълняват добре своите функции. В крайна сметка аз ще дам за пример само… например министър Гайдарски, който беше първият министър на здравеопазването, който се опита да посегне на дори значителни авторитети в тази система, за да докаже точно тези корупционни принципи, за да може да се…

Водещ: Той направо посегна, не че се опита.

Ил. Йотова: Ами мисля, че му предстои още работа в това отношение. Така че всякакви други опити да се вбие клин в коалицията, според мен са обречени на неуспех. Колкото и да е, как да ви кажа…

Всички казват това е уникална коалиция. Уникалността на тази коалиция е именно и в това единство и борба на противоречията, което в крайна сметка представлява нейното единство.

Водещ: Съгласни ли сте, и двамата ви питам, с тезата на Михаил Мирчев, тук споделена миналата седмица, в това студио, че след 1 януари 2007 година управляващата коалиция има нужда от нова прелегитимация и от нова спойваща теза освен тази за влизането в ЕС?

К. Димитров: Първо, ние трябва да изчакаме според мен доклада на Европейската комисия, което ще бъде и тест за това дали управляващата коалиция се е провалила частично или напълно. А ако безспорно имаме негативен доклад или пък има доклад, който предвижда членство на 1 януари 2007 година, но с въвеждане на предпазни клаузи веднага след присъединяването, това е абсолютно сигурно червен картон за управлението на НДСВ, ДПС и социалистическата партия. Това е първото, което трябва да бъде тествано. Въобще тук не става дума за някаква прелегитимация за това коя от партиите ще иска да посегне върху европейските пари, което всъщност е основният корупционен повод за скандалите вътре в управляващата коалиция. И едно уточнение на това, което каза г-жа Йотова. Корупцията в България беше създадена от бившата комунистическа партия и нейната номенклатура във втората половина на 80-те години. Тази корупционна среда… ни мъчи до ден днешен. Г-н Костов се раздели с всички икономически фактори, които генерираха около него корупция. Той това го е казал ясно и категорично и аз дотук бих искал да се спирам на този въпрос. Основното е: българските граждани трябва да имат едно управление, което да гарантира повишаване на жизнения уровен на населението – нещо, което сегашното управление не може да направи. То ги излъга, няма 20 процента. Имаме инфлация от 3 процента на месец за февруари – нещо, което не е виждано от времето на г-н Жан Виденов. Това е социалистическото постижение в областта на социалната политика, нека не се заблуждаваме.

Водещ: Ето тук стигаме до въпроса може ли да се прави политика извън популисткото говорене. След малко ще се обърнем към вчерашното изследване на “Галъп”. Отговорете обаче на въпроса наистина ли смятате, че трябва нова спойваща теза за тройната коалиция, при положение че от 1 януари 2007 България стане член на ЕС?

Ил. Йотова: Г-н Григоров, тези анализи принадлежат все пак на политическите наблюдатели, какъвто е г-н Мирчев.

Водещ: Така е, да.

Ил. Йотова: Аз не искам да се ангажирам чак с такава конкретна теза, тъй като все още има доста време до 2007 година. Само бих искала да задам, ако ми разрешите да вляза за секунда във вашата роля, на г-н Димитров един въпрос. Ако все пак България стане член, реален член на ЕС 2007 година, на 1 януари, без да се задействат предпазните клаузи. Това края на българската десница, окончателният край ли ще бъде? Защото и сега слушам…

Водещ: Ето, обърнете се към г-н Димитров и му го задайте.

Ил. Йотова: Да, след малко конкретно ще го попитам. Но и сега слушам… как е възможно 15 години българската десница да не предложи нито един реален десен проект за развитието на страната. Аз съм убедена, че в България има дясно мислещи хора, че те биха искали да видят този проект. Нормално е, във всяка една нормална страна има ляво и дясно.

Водещ: Един милион, казва Андрей Райчев, днес малко по-рано в нашето предаване.

Ил. Йотова: Да, не е малко един милион за размерите на нашата страна. И 15 години да не можеш да излезеш от една-единствена теза, построена върху пещерен антикомунизъм, извинявайте за клишето, но просто в момента не мога да намеря друго, и да не намериш абсолютно никаква друга кауза, която може да приобщи хората. И всъщност аз не съм кой знае какъв пророк в това отношение. Вижте в момента състоянието на българската десница и мисля, че цялото общество може да си отговори ясно защо това е така. Г-н Костов създаде по време на своето управление най-опасното нещо за страната след популизма, даже могат да си съперчничат двете неща. Това е омразата и конфронтацията в обществото, затова хората избягаха от него. И вместо да си вземе поука от това, че дълго време не говореше с хората, ако си спомняте той им се обиди, обиди се на цялото българско общество, в момента той се връща към един заклинания, точно които поред мен още 1991, 1992, 1993 година най-много се бяхме разделили. Но в крайна сметка това си е техен проблем.

Що се отнася до популизма, тъй като това беше основната тема на днешния разговор, искам да ви кажа едно свое лично мнение. Популизмът е страшно и опасно оръжие. Слава богу, обаче то може да действа изключително кратко.

Водещ: Ще отговорите, г-н Димитров, само да попитам, кой е основният политически противник на тройната коалиция в момента? Десницата, която общо има около 5 процента, СДС и ДСБ, в парламента или…

Ил. Йотова: В парламента или в обществото? В обществото, защото в парламента имат малко повече.

Водещ: В обществото, да. Това, което четем, е в обществото, или “Атака”, да кажем, която има около 10 – 9 цяло и малко?

Ил. Йотова: Нито едното, нито другото. Тройната коалиция в момента има, може да има най-големия враг в лицето на самата себе си, ако действително вярва, че е овладяла всички онези лостове на властта и не слуша онова, което казват хората.

Водещ: Самата себе си… в смисъл враговете са вътре.

Ил. Йотова: Да, при това условие, при това условие, защото…

Водещ: НДСВ по-сериозен противник ли е на социалистическата партия, отколкото дясната опозиция?

Ил. Йотова: НДСВ?

Водещ: НДСВ.

Ил. Йотова: Не, не смятам, че става въпрос тук за противници и за опоненти. Аз казвам за цялата коалиция, сама за себе си, и пак повтарям, ако тя успее да стигне онова ниво на няколко други политически сили, които падаха през тези години на прехода от различните нива на управление, просто, защото е повярвала, че има достатъчно лостове за цялата власт и не слуша и не се вслушва в онова, което й казват хората. И за да бъда по-конкретна и ясна ще ви кажа – митингът на 3 март, който организира “Атака”, всъщност не беше митинг на “Атака”, това беше митинг, който е нормалният протест на хората, които са очаквали по-бързо тези промени, които са им обещавани, да станат. Аз съм убедена и тук съм съгласна с изследването на “Галъп”, че ако утре има парламентарни избори, тези хора, които бяха на площада, няма да гласуват за “Атака”.

Водещ: Няма да гласуват за “Атака”?

Ил. Йотова: Не.

Водещ: А за кого ще гласуват според вас?

Ил. Йотова: Те ще се разпределят в други политически сили, било то за НДСВ, БСП или някоя от десните партии, но няма да гласуват за тази политическа сила.

Водещ: Отговорете, г-н Димитров, на въпроса защо десните сили не можаха да създадат сериозен проект, за да привлекат въпросния един милион избиратели. Въпрос на Илияна Йотова.

К. Димитров: Да, изключително… Да, разбира се, с извинение, изключително несъстоятелен въпрос. Десните сили създадоха проекта за европейското бъдеще на България. Ето това е безспорно. На тях се дължи възможността ние днес да излезем от зимите на Луканов и Виденов – най-голямата трагедия след 1989 година за българския народ. Управлението на Иван Костов отведе България много по-далече, отколкото което и да е социалистическо управление го е отвеждало. Днес обаче ние имаме нужда от нов десен проект, той се казва “Силна България в обединена Европа”. “Демократи за силна България” създават контурите и вливат съдържанието на този нов проект за една действително нова десница.

Водещ: Тоест вие виждате само вашата партия като…

К. Димитров: Не.

Водещ: …генератор на този проект?

К. Димитров: Ние виждаме нашата партия като генератор на идеята, насоките на този нов проект и ние работим съвсем добросъвестно, включително в контекста на президентските избори, за очертаване на ясно управленска алтернатива на това, което днес наричаме социалистическо управление, управление на г-н Сакскобургготски, разбира се, под диктата на кръстниците на това управление – господата Доган и Първанов. Това е много важно. И още нещо за думата популизъм. С извинение аз не приемам тази дума, тъй като тя не хвърля яснота върху явленията, които наблюдаваме днес. От една страна, имаме протест на хора, които са категорично недоволни от това управление на социалистите, и затова те излизат по улиците. От друга страна, разбира се, имаме политици, които дават лъжливи обещания, които не могат да изпълнят. Това, което се нарича популизъм, е всъщност лъжата на Луканов, Виденов и Станишев, лъжата на г-н Сакскобургготски и, разбира се, нереалните фишеци, които пуска г-н Сидеров на хората, които са платили някаква цена за хода на реформите и, разбира се, за…

Водещ: Тоест всичко извън вас, вие така определяте популизма?

К. Димитров: Да. При всички положения тази дума аз я разделям на две – част от това, което мисли ДСБ, мислят и хората от “Атака”. Част от това, което е нереалистично да бъде напълнено, не принадлежи на “Демократи за силна България”. Ние действително няма да излъжем хората и ще им дадем възможност съвсем реално да постигнат по-добър живот за себе си, ако дадат доверието си на нашата партия.

Водещ:Кажете сега – има няколко въпроса, по които БСП и ДСБ са на сходни позиции при дискусиите в Народното събрание. Единият например е имотите на Симеон Сакскобургготски. Между другото днес или утре е първото заседание на комисията, не погледнах точно кога, която ще се занимава всъщност с изясняването на въпроса.

К. Димитров: Социалистическата партия…

Водещ: Моля?

Ил. Йотова: Тази седмица ще бъде внесено…

К. Димитров: Социалистите флиртуват с тази тема. Нека да бъдем точни. Под натиска на общественото мнение, на първо място, и след това под натиска на “Демократи за силна България” те най-сетне решиха да поставят въпроса за връщането на тези имоти на българската държава. “Демократи за силна България” са поели ангажимент пред българското общество, че тези имоти трябва да бъдат върнати на законния им собственик – държавата. В това няма никакво съмнение. Социалистите са тези, които под натиска на очакванията на обществото съвсем конюнктурно се опитват да правят някакви стъпки, доста нелепи. Ще ги познаем по делата в крайна сметка.Водещ:

Инициираха комисия преди две седмици от семинар в Несебър,

ли беше.

К. Димитров: Да, най-сетне, най-сетне. Да видим какво ще излезе от нея.

Ил. Йотова: Г-н Григоров…

Водещ: Може ли да се работи и да се гласува общо по подобни теми? Тук ще добавя и магистрала “Тракия” например.

Ил. Йотова: Първо, искам да ви кажа, че… една малка забележка на г-н Димитров. Комисията за царските имоти не може и няма как да бъде създадена под натиска на “Демократи за силна България”, защото просто една партия, която има влияние в рамките на статистическата грешка някъде между процент и половина – два, хайде до три при най-добрата перспектива, нали, не може да оказва влияние върху никакви обществени процеси, още повече върху управляващи политически сили. Второ, това беше едно от предизборните обещания на Българската социалистическа партия и макар и с известно закъснение, да, признавам го това, защото други бяха по-важните приоритети за страната през тези месеци, тази комисия ще бъде създадена и аз ви обещавам тук, в това студио, че тя ще свърши своята работа.

На трето място, тъй като много отдавна сме се разделили с командирския тон на лидера на “Демократи за силна България”, и все пак, за да успее един проект и в пленарна зала, и в обществото като цяло, за да успеят и коалиционните ни взаимоотношения, ние естествено потърсихме и съгласието на нашите партньори от “Национално движение Симеон Втори” и на Движението за права и свободи. Защото тази комисия може да има успех само тогава, когато и трите политически партии имат интерес от това тя да си свърши работата. Аз съм убедена, че, ако бяхме останали само парламентарната група на “Коалиция за България”, въпреки всички големи приказки и фойерверки на “Демократи за силна България”, те щяха да се опитат по всякакъв начин да блокират нашата работа просто защото такъв тип поведение имат те – те са срещу всички. Така че ние потърсихме естествените си партньори, не приехме вкарването на въпроса за комисията преди една седмица от депутата Яне Янев, защото знаехме, че това е направено с абсолютно конюнктурни цели, и защото казахме, че тази тема ще влезе в дневния ред на парламента тогава, когато сме готови. Ето, този ден и час дойде, и това ще стане през тази седмица. И аз ви казвам, и аз ви обещавам…

Водещ: Вие сте готови…

Ил. Йотова: …наистина от страна на “Коалиция за България”, че ще бъдат направени всички усилия да се съберат всички възможни фактологични и юридически основания, за да се разреши този въпрос най-накрая. Между другото аз съм убедена, че и лидерът на “Национално движение Симеон Втори” г-н Сакскобургготски също е заинтересован в крайна сметка този въпрос да се изчисти, тъй като той му тежи…

Водещ: Така казват от НДСВ, да.

Ил. Йотова: Аз мисля, че го казва и самият той. Тъй като този въпрос и този проблем му тежи на него и в личностен план. Мисля, че нямаме различия в това отношение. Така че всяка останала риторика, аз се засмях преди малко не защото нещата не са сериозни, а защото, ето, виждате, отново риториката, с която си служат “Демократи за силна България”. Г-н Димитров, ние сме в 2006 година, не 1992 година, не правителството на Филип Димитров, което разсипа страната, а 2006 година. И една политическа партия, за да има бъдеще, трябва да умее да гледа в бъдещето.

К. Димитров: За съжаление просто това е една позиция, която категорично се разминава с реалността на днешното управление, което прави хората по-бедни, по-отчаяни и по-отчуждени от европейската перспектива.

Ил. Йотова: Хората го показват на избори, г-н Димитров.

К. Димитров: Това е най-жалкото в политиката, която ни поднася кабинетът Станишев. Това е най-тежката присъда за неумението на социалистите и техните партньори от ДПС и НДСВ да направят нещо…

Водещ: Общ враг ли ви е Бойко Борисов, да ви питам?

Ил. Йотова: Г-н Григоров, само една секунда, ще кажа и за Бойко Борисов, макар че, честна дума, ми омръзна от тази тема. Вижте, ето разликата между управляващата коалиция, и в частност “Коалиция за България” и БСП, и “Демократи за силна България” – през целия този разговор аз нито за секунда не съм си служила с квалификации, а с аргументи и факти. Когато казвам, че тези хора, имам предвид десницата, нямат визия за бъдещето на страната…

Водещ: Служихте си и с квалификации, но това…

К. Димитров: Доста сериозни и, бих казал, несъстоятелни квалификации. Много ви моля.

Ил. Йотова: Ето, аз ще ви приведа вчерашния пример със срещата с главния прокурор. Поискаха от главния прокурор…

Водещ: Имате предвид срещата на “Демократи за силна България”.

Ил. Йотова: Да, да, даже аз се чудя защо въобще не стана дума за тази среща. Тя е много показателна за едно нещо, което аз наричам макар и малко литературно политическо лицемерие. Отиваш да търсиш сметка на новия прокурор на страната за делата на един прокурор, който години наред по всякакъв начин си показвал, че той е от твоята квота, че той е твоят избраник и си се опитвал по всякакъв начин да го държиш в ръцете си. Що се отнася до Бойко Борисов…

К. Димитров: Аз бих веднага отговорил на това доста, бих казал, дръзко обвинение. Абсолютно. Разбира се, г-жо Йотова, г-н Филчев беше избран от Висшия съдебен съвет.

Ил. Йотова: Да, след като вързахте ръцете на президента.

К. Димитров:Моля ви се. Няма нищо общо с “Демократи за силна България”.

Ил. Йотова: Тогава бяхте СДС.

К. Димитров: Все едно да кажем, че г-н Велчев е избран от вас, признавате ли го това нещо?

Ил. Йотова: Не е избран от нас.

К. Димитров: Не е избран, нали? От Висшия съдебен съвет. Висшият съдебен съвет… това е принципен въпрос.

Водещ: Това е сложен спор – как е избран, как беше избран…

Ил. Йотова: А не, това не е принципен въпрос, защото…

К. Димитров: Висшият съдебен съвет избира двамата прокурори.

Водещ: Така.

К.Димитров: Г-н Велчев е казал, че ще направи проверка на дейността на прокуратурата. Ние сме насърчени от тази малка стъпка в правилна посока. Надяваме се, че тази проверка на прокуратурата ще доведе и до разследване на деянията, така наречените съмнения за престъпления срещу правосъдието, и на бившия главен прокурор. Това ще бъде тест за приноса на г-н Велчев към европейската интеграция на нашата страна…

Ил. Йотова: Тук нямаме различия.

К. Димитров: Нека той да покаже действително, че е на висотата на отговорността на своя пост.

Водещ: Да. Истината е всъщност, че г-н Филчев игра по едно полувреме в двата отбора…

Ил. Йотова: Истината е, че… секунда, това е нещо много важно, защото в крайна сметка историята не започва от вчера, нито от днес. Истината е, че г-н Първанов никога нямаше да изпълни онази роля, която изпълни Петър Стоянов, когато беше назначен г-н Филчев. По-паметливите хора в страната го помнят.

Водещ: Добре. Кажете сега за Бойко Борисов, тъй като темата може и да е омръзнала, обаче стои по първите страници на вестниците и в социологическите изследвания. Общ враг ли е той? Сериозен противник на президента Първанов като рейтинг и твърди изследването на “

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...