Катя Панева: От 1 февруари 2024 г. трябва да започне работа Изпълнителна агенция потрансплантация, която ще функционира като самостоятелна структура

Всички страдаме от тази коалиция в НС, но имаме важни законопроекти.
Ние имаме опит, не се влияем от изказванията на Борисов и на ДПС, каза депутатът.

Справедливо ли е решението на Бойко Борисов “Продължаваме промяната – Демократична България” да управляват, а ГЕРБ да ги контролира през парламента? 

“Още в самото начало трябваше да бъдат поставени на масата приоритетите, стъпките и как те ще бъдат изпълнявани, за да можем заедно да контролираме как се вземат решенията. По-добрата комуникация, когато стигнат законопроектите до комисиите, е те да бъдат разглеждани, за да можем да бъдем конкретни какво е мнението на ГЕРБ, на опозицията”, каза депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Катя Панева в студиото на “Денят ON AIR”.

Тя уточни не става въпрос за коалиционно споразумение, а за документ, в който да се поставят конкретни приоритети и политики. Според нея “сглобка” и “коалиция” пред последните месеци са станали мръсни думи.

“Всички ние от парламента страдаме от тази коалиция и сглобка. Не се събираме, за да се харесваме, а за да работим. Имаме важни законопроекти. Нека работата да започне”, настоя Панева пред Bulgaria ON AIR.

Всяка една от партиите трябва да си направи анализ и да види каква е “турбуленцията”, призова тя.

“Местните избори нямат нищо общо с нашите приоритети и законопроекти, които сме си поставили при влизането в управлението. Убедена съм, че когато се погледнат протоколите от втория тур, ще се види ясно дали е имало сглобка. В кулоарите понякога “Възраждане” минават границата на възпитанието. Няма как да има такава сглобка с тях”, категорична бе Панева.

Депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” коментира и внесения вот на недоверие заради сектор “Сигурност”: “Ще бъде преодолян. Министър Тагарев добре се справя. Убедена съм, че няма основание да искат вот на недоверие”.

Панева заяви, че не очакват нещо различно в ДПС след промяната и не вижда притеснение у лидерите.

“Видяхме, че ще има заседание утре. ДПС и ГЕРБ са добри парламентаристи. Ние имаме опит, не се влияем от изказванията на Борисов и на ДПС”, посочи още гостът.

По думите ѝ има скалъпен сценарий, за да отпаднат машините. Панева е на мнение, че Изборният кодекс трябва се преработи.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...