Катя Панева: От 1 февруари 2024 г. трябва да започне работа Изпълнителна агенция потрансплантация, която ще функционира като самостоятелна структура

Всички страдаме от тази коалиция в НС, но имаме важни законопроекти.
Ние имаме опит, не се влияем от изказванията на Борисов и на ДПС, каза депутатът.

Справедливо ли е решението на Бойко Борисов “Продължаваме промяната – Демократична България” да управляват, а ГЕРБ да ги контролира през парламента? 

“Още в самото начало трябваше да бъдат поставени на масата приоритетите, стъпките и как те ще бъдат изпълнявани, за да можем заедно да контролираме как се вземат решенията. По-добрата комуникация, когато стигнат законопроектите до комисиите, е те да бъдат разглеждани, за да можем да бъдем конкретни какво е мнението на ГЕРБ, на опозицията”, каза депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Катя Панева в студиото на “Денят ON AIR”.

Тя уточни не става въпрос за коалиционно споразумение, а за документ, в който да се поставят конкретни приоритети и политики. Според нея “сглобка” и “коалиция” пред последните месеци са станали мръсни думи.

“Всички ние от парламента страдаме от тази коалиция и сглобка. Не се събираме, за да се харесваме, а за да работим. Имаме важни законопроекти. Нека работата да започне”, настоя Панева пред Bulgaria ON AIR.

Всяка една от партиите трябва да си направи анализ и да види каква е “турбуленцията”, призова тя.

“Местните избори нямат нищо общо с нашите приоритети и законопроекти, които сме си поставили при влизането в управлението. Убедена съм, че когато се погледнат протоколите от втория тур, ще се види ясно дали е имало сглобка. В кулоарите понякога “Възраждане” минават границата на възпитанието. Няма как да има такава сглобка с тях”, категорична бе Панева.

Депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” коментира и внесения вот на недоверие заради сектор “Сигурност”: “Ще бъде преодолян. Министър Тагарев добре се справя. Убедена съм, че няма основание да искат вот на недоверие”.

Панева заяви, че не очакват нещо различно в ДПС след промяната и не вижда притеснение у лидерите.

“Видяхме, че ще има заседание утре. ДПС и ГЕРБ са добри парламентаристи. Ние имаме опит, не се влияем от изказванията на Борисов и на ДПС”, посочи още гостът.

По думите ѝ има скалъпен сценарий, за да отпаднат машините. Панева е на мнение, че Изборният кодекс трябва се преработи.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...