Катя Панева: Борисов се извини, защото е уплашен от ситуацията, в която сам се вкара заради зависимостите си към Пеевски

Проектокабинетът “Желязков” беше отхвърлен. Кандидатурата за премиер беше подкрепена от едва 98 депутати.

“Още в самото начало заявихме, че няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС и ДПС. Това, което се случи с ДПС, е изненадващо. За първи път народните представители от ДПС не се съобразиха с искането на Доган. Той им каза да не подкрепят това правителство. Може би и той не иска част от тези министри да бъдат следващото управление”, коментира депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Катя Панева в “Денят ON AIR”.

Според нея парламентът става все по-фрагментиран и няма да е по-лесно.

“Какво предлагаме не зависи толкова от нас като трета политическа сила. Втората политическа сила е на ход. Ако третият мандат бъде връчен на нашата коалиция, със сигурност ще постъпим отговорно политически и ще се опитаме да поставим нашите приоритети”, подчерта Панева пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ е ръководена от ДПС и няма как да искаме тяхната подкрепа, обяви депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

“Тепърва, тази събота и неделя – на 5 и 6 юли, ще имаме Изпълнителен съвет. Към този момент няма основание да искаме нещо по-различно. В парламентарната ни група отношенията са много добри. Решенията се вземат с консенсус. Подредбата на листи, благодарение на която имаме толкова народни представители, явно е била правилната. В ДСБ няма брожение”, обясни Панева.

По думите ѝ прошката, която днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от избирателите, не е искрена: “Той беше изплашен. Усетих леко притеснение, че той ще получи пълната подкрепа от ДПС за това правителство. Бях свидетел на турски сериал в НС”.

Панева обяви, че ще разговарят с всички, които стоят зад идеята, че “в здравеопазването трябва да спре източването на парите в НЗОК”.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...