Катя Панева: Ако в служебните си кабинети президентът Радев е работил с “местене на пешки”, сега ситуацията не е така

“Постът външен министър не ни е толкова важен, по-скоро важно е какво ще бъде представителството извън България. Важно е какво лице ще ни представлява, важно е и за българските граждани, които са в чужбина. Преди всичко трябва да се чува българският интерес, това е безспорно. Самата ротация в България и това управление се случва за първи път. Създава много емоции и притеснения, безспорно всички ние се притесняваме какво ще бъде бъдещето на България след 6 март. Гласувахме доверие на акад. Николай Денков и Мария Габриел да направят първото правителство, да предложат министри”, каза депутатът от ПП-ДБ Катя Панева в студиото на “Денят ON AIR”.

По думите ѝ те са се справили много добре.

“Те са хората, които ще го направят за втори път, и аз съм убедена, че на база оценяването на дейността и целите, които са си поставили и изпълнили, ще успеят да достигнат до един диалог и да ни представят един нов Министерски съвет, който ние да одобрим. Предполагам, че и преговорите все още продължават, но съм убедена, че Мария Габриел и акад. Денков ще намерят компромиса”, допълни Панева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че този кабинет е бил съставен с огромни отстъпки и усилия.

“Имайте предвид, че преди това ние сме били опоненти. Но ние днес поставихме бъдещето на България и за това какво искаме нашите деца да наследят. Направихме огромни компромиси, за да се случи това и да има правителство. И ако отидем на следващи избори, за които ние не се притесняваме, ще започнем отначало”, коментира депутатът.

От партията ѝ настояват реформите в съдебната реформа да продължат.

“Със сигурност искаме България да стане равноправен член на Шенгенското пространство, Еврозоната. Със сигурност искаме да има избрани регулатори, които да продължат да работят. Сега виждаме, че голяма част от регулаторите не работят”, подчерта Панева.

Попитана дали министрите са “пешки”, тя отговори: “Не върви такива думи да се произнасят от българския президент. Ако във временното правителство и правителството, което той беше представил, и са работили с местене на пешки – убедена съм, че в сегашното правителство министрите работят съвестно”.

Според нея Министерството на здравеопазването е министерството, което е най-трудно.

“Там не е горещ, а горящ стол. Всеки, който седне на този стол, ще бъде опарен, защото там ситуацията е сложна. През всичките години видяхме колко е трудно, но трябва да има здравен министър, който да бъде отговорен. Хинков е министър, който трябва да продължи да работи и именно реформите, които започна, са правилният път. Но уважаваме неговото решение”, добави Катя Панева.

Тя смята, че записът от “Пирогов”, който изтече по-рано през деня, е “смразяващ”.

“Видно е, че в “Пирогов” има проблеми, което удря и чисто репутационно по самата болница, което не трябва да се позволява, защото това е най-голямото здравно заведение. Там работят качествени работници. Там има хора, които носят в сърцето си здравеопазването”, каза още Катя Панева.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...