Кандидати за народни представители от РБ поднесоха цветя за Деня на независимостта

Кандидати за народни представители от РБ София поднесоха цветя пред Паметника на независимостта в столицата. Те се преклониха пред държавническия подвиг на предците, обявили в манифест България за “държава, достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи”.
Кандидатите за народни представители припомниха, че след 1944 г. честването на тази дата е било забранено, тъй като след Първата световна война празникът е отбелязван едновременно с възшествието на цар Борис III по нов стил на 5 октомври. През 1998 г. по време на управлението на ОДС , денят е обявен за официален празник, каза ген. Атанас Атанасов.
Заради масираната лява пропаганда все още има такива наши сънародници, които не могат да разберат значението на празника, коментират кандидатите. Те подчертават, че е необходимо да се знае как в продължение на 30 години след Освобождението България е била васално княжество на Османската империя.
В нощта срещу 22 септември във влака от Русе за Търново министър – председателят Александър Малинов написва текста на Манифеста, с който обявява Независимостта, и под него поставят подписите си българският княз и министрите от кабинета, с което България става международноправен субект и европейска държава.
Кандидатите призовават избирателите за гласуване с бюлетина номер 7 и по желание да използват преференция, защото според тях, българските граждани трябва да използват максимално избирателните си права и така на дело да поемат отговорност за бъдещето на България.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...