Кандидатите за евродепутати на Синята коалиция се срещнаха с пловдивчани

Синята коалиция представи своите кандидати за евродепутати пред пловдивската общественост снощи в емблематичната на демокрацията Концертна зала. Стотици привърженици посрещнаха с ръкопляскания и викове “Победа” и “Единство” водачът Надежда Михайлова, Светослав Малинов, Петя Ставрева, Стефан Тафров, Лъчезар Тошев и останалите кандидати от листата.

Еуфорията в залата беше подсилена и от специалните гости на срещата – съпредседателите на Синята коалиция – Мартин Димитров и Иван Костов, които неведнъж вдигнаха на крака пловдивските си симпатизанти по време на своите изказвания.

“Ние никога няма да позволим Доган да направи Пловдив свой бастион, както той самият е казал вчера на предизборен митинг. Аз вярвам, че Пловдив няма да разреши това и няма да отстъпи крачка назад от завоеванията, които имаме през всичките тези години.”, каза в своето слово кандидатът за евродепутат Надежда Михайлова и допълни: ” Този град трябва да вдигне знамето на голямата промяна в България. Тройната коалиция умишлено проваля европейското бъдеще на България, защото това не е тяхната естествена среда. Едните от тях смятат, че пътят на Европа минава през Русия, другите, че минава през Турция, а третите са пуснали предизборни плакати, на които чета, че Европа ви чува. Да, тя ви чува, но тя отдавна не ви отговаря. Истината е, че хората, които са превърнали Европа в своя кауза, стоят тук пред вас на тази трибуна, в тази зала и това са хората, които направиха Синята коалиция възможна, хората, които са автентичните демократи, които не са назначени демократи. Те платиха цената на сложния път, който България е извървяла и искрено вярвам, че пътят е правилен.”, допълни още Михайлова.

Според водача на листата на Синята коалиция: “Най-важното на тези избори е да си върнем мечтите и онова, което комунистите, ДПС и НДСВ ни отнеха през годините – вярата, че България заслужава достойно място в Европа и е равностоен партньор. Най-важното е да дадем на хората това, което искат, а те искат правила, искат европейски правила в България и равенство пред закона. Нека да съберем цялата си сила, целия кураж в името на добрия и достоен резултат на европейските и след това на парламентарните избори, за да може след 2 месеца България да има демократично правителство, за да може България да се върне в Европа. И за всичко това ние трябва да си пожелаем едно – Победа!

Подгласникът на Надежда Михайлова в листата Светослав Малинов призова пловдивчани: “Ако искате БСП и ДПС да бъдат в опозиция, гласувайте с бюлетина № 11, искате Доган в ъгъла, гласувайте с бюлетина № 11, искате стабилно правителство и стабилно мнозинство в парламента, гласувайте с бюлетина № 11. Промяна ще има и ние сме доказателството за това. Имайте самочувствието на хора, които пак ще управляват България и ще бъдем в основата на дясно правителство.”

Йордан Нихризов от БСДП, Захари Петров от РДП, Сезгин Мюмюн от федерация “Справедливост – България” и Венцислав Върбанов от Обединените земеделци също спечелиха подкрепа в сърцата на пловдивчани, подканвайки ги да гласуват за Синята коалиция.

Малко преди срещата кандидатите за евродепутати се срещнаха с гражданите на специално построена за целта шатра на пл. “Стефан Стамболов”, където младежи раздаваха дипляни и вестници на Синята коалиция.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...