Кандидатите за евродепутати на Синята коалиция се срещнаха с пловдивчани

Синята коалиция представи своите кандидати за евродепутати пред пловдивската общественост снощи в емблематичната на демокрацията Концертна зала. Стотици привърженици посрещнаха с ръкопляскания и викове “Победа” и “Единство” водачът Надежда Михайлова, Светослав Малинов, Петя Ставрева, Стефан Тафров, Лъчезар Тошев и останалите кандидати от листата.

Еуфорията в залата беше подсилена и от специалните гости на срещата – съпредседателите на Синята коалиция – Мартин Димитров и Иван Костов, които неведнъж вдигнаха на крака пловдивските си симпатизанти по време на своите изказвания.

“Ние никога няма да позволим Доган да направи Пловдив свой бастион, както той самият е казал вчера на предизборен митинг. Аз вярвам, че Пловдив няма да разреши това и няма да отстъпи крачка назад от завоеванията, които имаме през всичките тези години.”, каза в своето слово кандидатът за евродепутат Надежда Михайлова и допълни: ” Този град трябва да вдигне знамето на голямата промяна в България. Тройната коалиция умишлено проваля европейското бъдеще на България, защото това не е тяхната естествена среда. Едните от тях смятат, че пътят на Европа минава през Русия, другите, че минава през Турция, а третите са пуснали предизборни плакати, на които чета, че Европа ви чува. Да, тя ви чува, но тя отдавна не ви отговаря. Истината е, че хората, които са превърнали Европа в своя кауза, стоят тук пред вас на тази трибуна, в тази зала и това са хората, които направиха Синята коалиция възможна, хората, които са автентичните демократи, които не са назначени демократи. Те платиха цената на сложния път, който България е извървяла и искрено вярвам, че пътят е правилен.”, допълни още Михайлова.

Според водача на листата на Синята коалиция: “Най-важното на тези избори е да си върнем мечтите и онова, което комунистите, ДПС и НДСВ ни отнеха през годините – вярата, че България заслужава достойно място в Европа и е равностоен партньор. Най-важното е да дадем на хората това, което искат, а те искат правила, искат европейски правила в България и равенство пред закона. Нека да съберем цялата си сила, целия кураж в името на добрия и достоен резултат на европейските и след това на парламентарните избори, за да може след 2 месеца България да има демократично правителство, за да може България да се върне в Европа. И за всичко това ние трябва да си пожелаем едно – Победа!

Подгласникът на Надежда Михайлова в листата Светослав Малинов призова пловдивчани: “Ако искате БСП и ДПС да бъдат в опозиция, гласувайте с бюлетина № 11, искате Доган в ъгъла, гласувайте с бюлетина № 11, искате стабилно правителство и стабилно мнозинство в парламента, гласувайте с бюлетина № 11. Промяна ще има и ние сме доказателството за това. Имайте самочувствието на хора, които пак ще управляват България и ще бъдем в основата на дясно правителство.”

Йордан Нихризов от БСДП, Захари Петров от РДП, Сезгин Мюмюн от федерация “Справедливост – България” и Венцислав Върбанов от Обединените земеделци също спечелиха подкрепа в сърцата на пловдивчани, подканвайки ги да гласуват за Синята коалиция.

Малко преди срещата кандидатите за евродепутати се срещнаха с гражданите на специално построена за целта шатра на пл. “Стефан Стамболов”, където младежи раздаваха дипляни и вестници на Синята коалиция.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...