Кадри на ДПС ръководят българската администрация и бойкотират правителството

Линк към статията: http://goo.gl/G3ne1r

Българската администрация се ръководи от ДПС, а кадрите на движението са готови да бойкотират и компрометират реформаторските усилия на българското управление. До този извод е стигнало ръководството на ДСБ след обиколките из страната, заяви във Варна лидерът на партията и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев.

В подкрепа на думите си депутатът даде и конкретен пример. Според него през цялата изминала седмица в страната се осъществявал класически рекет върху месопреработвателните компании чрез налагане на напълно произволни обезпечения върху вноса на месо. В резултат средните и малките предприятия могат лесно да бъдат изправени пред фалит. “Това са типични действия на несменената бюрокрация на ДПС в НАП, която компрометира правителство, което формално не е на ДПС”, коментира Кънев.

Според лидера на ДСБ това са последиците от забавянето на административните промени, а за действията на кадри на ДПС цената ще платят ГЕРБ и РБ. Кънев е категоричен, че ако в България не се променят структурата, персоналният състав и манталитетът на администрацията, реформите няма да се случат.

“Трябва да защитим определението “реформаторски”, който сами сме си сложили. За да бъдем действително реформаторско мнозинство и реформаторско правителство”, изтъкна Кънев. Според него в програмата на парламента трябва да се включи приемането на пакета от закони, свързан със стратегията за съдебната реформа, промени в закона за съдебната власт и поне начало на конституционна процедура за най-важните, свързани с промените в съдебната власт, конституционни промени.

Кънев заяви още, че се очаква много негативен доклад на Европейската комисия за развитието на България, за което имало ясни индикации. “По всяка вероятност ще се стигне до разделянето ни от Румъния, както по самия контролен механизъм, така и по отношение влизането в Шенген по въздух и вода. Едно такова разделяне има своето обяснение в огромния напредък, който северната ни съседка направи в борбата с корупцията и организираната престъпност на фона на продължаващия регрес от наша страна в същите сфери”, коментира лидерът на ДСБ.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...