Йордан Иванов: Щом руският парламент дебатира премахването на паметника на съветската армия в София, значи сме на правилен път

“Нямаме проблем с руските паметници, а със съветските”. Щом руският парламент дебатира премахването на Паметника на съветската армия в София, значи сме на правилен път. Това заяви депутатът от ДБ Йордан Иванов в “Лице в лице” по bTV.

Той заяви, че предпочита да вижда в Пловдив паметник на Левски, а не на Альоша, както и на други български герои.

Йордан Иванов коментира, че засега кметът на Пловдив не е заел ясна позиция по въпроса, но ДСБ ще настояват за Альоша да отиде в също в музея.

Нямаме промяна в оценката си за ГЕРБ, както и те не са променили оценката си за нас, коментира депутатът. Знаем, че ще платим политическата цена за това, допълни Иванов.

“Иначе трябваше да оставим държавата да се управлява от безкрайни служебни правителства. По-точно е да кажа “безконечно”, когато става въпрос са правителства, назначени от президента, защото е русизъм”, коментира също Йордан Иванов.

Той коментира още приетите от парламента промени, свързани със заседанията на общинските съвети, Иванов отбеляза: Всеки един общински съвет е задължен да предава на живо. Документите да са публични, за да може гражданите да знаят как гласуват общинските им съветници. Има много кметове, които дерибействат.

“Промените в Конституцията не са панацея. Следва изменение на множество закони, които ще доведат до положителни промени. Аз съм радетел на еволюцията, на това, което прави животът на българите по-добър. Ако някой кмет до днес е дерибействал, след промените 7 млн. българи ще бъдат по-информирани. Това наричам успех”, допълни депутатът от ПП-ДБ.

ПП-ДБ има своята кандидатура на конституционен съдия Борислав Белазелков. Ние сме готови да носим отговорност за това лице. ГЕРБ също имат свята кандидатура, Десислава Атанасова, и те да носят отговорност за нея. Такава мощна гражданска кандидатура, като Белазелков, би повишила качеството на прокуратурата, каза още Йордан Иванов.

Йорданов отбеляза, че коалицията ПП-ДБ е взела отношение по казуса Хинков – “Пирогов”. Припомняме, че здравният министър уволни директорът на лечебното заведение след одитен доклад, показващ множество нарушения.

“Ще повдигнем този разговор по време на ротацията. Не може да си министър и да не можеш да смениш един директор. Как държиш директор след като има доклад за съществени проблеми. Министър Хинков ще говори. Призовах го докато е министър да излезе и да разкаже проблемите”, обясни Иванов.

Източник: www.frognews.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...