Йордан Иванов: Трябва да се сложи край на плаващите мнозинства в 49-ото Народно събрание

Той добави, че целта им е да направят успешна ротация

Трябва да се сложи край на плаващите мнозинства в 49-ото Народно събрание. Те възпроизвеждат сенките на корупцията в България. Това коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от „Продължаваме Промяната – Демократична България” Йордан Иванов.

„Станахме свидетели няколко пъти на това как ИТН и „Възраждане”, които са на повикване на ГЕРБ, гласуват по тяхна поръчка. Трябва да се сложи край на това. При избора на така важните контролни органи – регулатори, Висш съдебен съвет, не може да си позволим да не е ясно кой носи отговорност”, добави той.

Според него, когато са нужни повече гласове за избор на съответни лица в контролен орган, мнозинствата трябва да се търсят заедно с ГЕРБ. „Не ГЕРБ да използват „Възраждане” и ИТН на повикване по начина, по който го направиха със Закона за лекарствата, когато заобиколиха Закона за обществените поръчки. Както и при избора на подуправител на НЗОК”, допълни народният представител.

По думите на Иванов е въпрос на политическа воля да се постигне политическа договореност в рамките на няколко дни. „Силно притеснен съм, че няма сериозен политически разговор. Виждаме канонада от политически нападки и подхвърляния – от това, че отиваме на избори до това, че ще се разберем”, заяви той.

Депутатът е категоричен, че в момента се намираме в ключов политически момент и трябва да бъде воден сериозен разговор за държавата. „За това как продължава да функционира изпълнителната и парламентарната власт. До момента няма такъв разговор и аз се надявам той да стартира максимално скоро”, е мнението му.

Иванов счита, че разговорът трябва да бъде в посока на това как да се постигне договореност. „Да убедим в рамките на преговорите колегите от ГЕРБ за важността на това да изберем прозрачни регулатори. Ние с ГЕРБ трябва да носим отговорност”, подчерта депутатът.

Той добави, че целта им е да направят успешна ротация, но заедно с това, да реализират важните реформи.

Целия разговор гледайте във ВИДЕОТО.

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Една икономическа “сглобка” в момента организира...
Има два коренно различни модела за София! Ние предлагаме прозрачен конкурс, за дагарантираме, че...
Декларация на ПП-ДБ относно военното престъпление, извършено от...
Има събития, които разкриват лъжи, свалят маски и крещят истината. Събития, които е невъзможно...
Любен Иванов отправи запитване към министрите на транспорта...
Депутат пита министри за буферния паркинг на Видин Депутатът от Видин Любен Иванов отправи...
Паметниците са много повече от градоустройствено, урбанистично, пространствено...
Паметниците представляват кои сме ние като общество - нашия морален и времеви интегритет -...
Столична община, район Витоша: Колосално незаконно сметище в...
От Район „Витоша“ сигнализират за огромно нерегламентирано сметище, заемащо 20 декара общинска площ в...