Йордан Иванов за малкия успех по пътя към по-чисти български общини!

Малък успех по пътя към по-чисти български общини!
Европейските институции в случая се оказват пристан на правосъдие и върховенство на правилата!

Махалата, кварталът, селото и семейството, които контролират властта до тях и решават проблемите си сами е европейският модел на проспериращи общини.
В Село Труд в община Марица, което е по-голямо от половината български общини, местното Сдружение Бъдеще За Труд е използвало ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ ИНСТРУМЕНТИ да разреши проблема с местната централа, която ги трови. Една централа, която олицетворява върха на беззаконието и коалицията ГЕРБ – БСП – ДПС. По градове и села в страната местните феодали си мислят, че могат да крадат здравето на хората и да останат безнаказани.

Тъжната новина е, че това е основателно изградено убеждение – в цялата страна местните дерибеи безчинстват безнаказано, бранени от централната власт.
Добрата новина е, че хората, които искат да застанат с лицето си срещу това беззаконие, имат насреща европейските институции. Е, след почти година усилие на хората от община Марица, Станимир Тончев, Галина Тошева, Борислав Белчинов и всички местни активист, КОМИСИЯТА ПО ПЕТИЦИИ КЪМ European Parliament СЧЕТЕ ОФИЦИАЛНО ПЕТИЦИЯТА ЗА ДОПУСТИМА.
От тук насетне започва кошмарът за всички от РИОСВ, РЗИ, община, БАБХ, МОСВ и други компетентни.
Комисията по петиции в Европейския парламент:
– Отправи питане към European Commission за провеждане на ПРЕДВАРИТЕЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ;
– Препраща казуса И към комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните в Европейския парламент.

Щом кмета на Труд, кмета на Марица, шефът на РИОСВ, шефът на РЗИ, шефът на БАБХ, министър на земеделието, министър на МОСВ, министърът на здравеопазванетом, омбудсмана и премиерът спят, европейските институции са на ход!

С цялата си необходимост от реформи, европейските институции в случая се оказват пристан на правосъдие и върховенство на правилата. Да, от това ги е страх всички, които искат да безчинстват по места и да тровят бъдещето на нашите деца.

Благодарности на Светослав Малинов за положените усилия в предния мандат, за да може петицията да бъде подкрепена.
От Юли месец топката я поема Радан Кънев.
Припомням, че Радан бе адвокат pro bono по дело за разширяване капацитета на същата тази централа.

Йордан Иванов – председател на ДСБ Пловдив и експерт в управленската алтернатива на Демократична България с ресор ”Децентрализация, регионална политика и транспорт”

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...