Йордан Иванов: Всички политици, срещали се с Мартин Божанов-Нотариуса, да бъдат оповестени

Атанас Атанасов е получил в пощенската си кутия доклад с дефинирани връзки на конкретни лица, обясни зам.-председателят на ДСБ

„Всички политици, които са се срещали с Мартин Божанов-Нотариуса, всички магистрати, които са се срещали с него, трябва да бъдат оповестени. Българските политици, когато ходят в студиата, трябва да казват срещали ли са се“, посочи Иванов.

Това каза в предаването „Лице в лице“ Йордан Иванов, депутат от ПП-ДБ и заместник-председател на ДСБ.

„В комисията в Народното събрания трябва да дадем публичност. Без подкрепата на прокуратурата тази комисия няма да стигне далеч. Ако не беше убийството на Нотариуса, щяхме ли да стигнем дотук. Атанас Атанасов е получил в пощенската си кутия доклад с дефинирани връзки на конкретни лица в съдебната система, кой и как е упражнявал натиск, кои лица от съдебната власт са получавали подкрепа. Това е плашеща схема за натиск чрез съдебната система. Не искам да коментирам дали има имена на политици в доклада“, уточни депутатът от ПП-ДБ.

„Не си представяме въпросът за узаконяване на незаконното държавно строителство да бъде разрешен без ясна гаранция, че това няма повече да се случи и без да бъде понесена отговорност. Институционални гаранции могат да се дадат със законодателство, работещи институции и работещи регулатори. Става дума за скандалните проекти, по които се носеха пари в торби. Трябва да се отпуши работата по тях, но и да се понесе отговорност. Това ще стане с работеща Антикорупционна комисия“, допълни Иванов.

„Не мога да отговоря защо прокуратурата не си е свършила работата, но трябва да се започне работа по проектите. Правила за Антикорупционната комисия все още няма, защото не е постигнато съгласие. Въпросът е лидерски“, посочи депутатът.

„Става въпрос за участъка между Чирпан и Стара Загора. Той е незаконен, защото не е пуснат в експлоатация, а по него се движат коли. Има още участъци в Северна България. Това е свързано с живота и здравето на хората. Проблемът е, че когато строителството отговаря на нормите, но няма строителни книжа, трябва да има способ“, коментира зам.-председателят на ДСБ.

Източник: www.btvnovinite.bg

Цялото интервю можете да видите във ВИДЕОТО

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...