Йордан Иванов: Всички политици, срещали се с Мартин Божанов-Нотариуса, да бъдат оповестени

Атанас Атанасов е получил в пощенската си кутия доклад с дефинирани връзки на конкретни лица, обясни зам.-председателят на ДСБ

„Всички политици, които са се срещали с Мартин Божанов-Нотариуса, всички магистрати, които са се срещали с него, трябва да бъдат оповестени. Българските политици, когато ходят в студиата, трябва да казват срещали ли са се“, посочи Иванов.

Това каза в предаването „Лице в лице“ Йордан Иванов, депутат от ПП-ДБ и заместник-председател на ДСБ.

„В комисията в Народното събрания трябва да дадем публичност. Без подкрепата на прокуратурата тази комисия няма да стигне далеч. Ако не беше убийството на Нотариуса, щяхме ли да стигнем дотук. Атанас Атанасов е получил в пощенската си кутия доклад с дефинирани връзки на конкретни лица в съдебната система, кой и как е упражнявал натиск, кои лица от съдебната власт са получавали подкрепа. Това е плашеща схема за натиск чрез съдебната система. Не искам да коментирам дали има имена на политици в доклада“, уточни депутатът от ПП-ДБ.

„Не си представяме въпросът за узаконяване на незаконното държавно строителство да бъде разрешен без ясна гаранция, че това няма повече да се случи и без да бъде понесена отговорност. Институционални гаранции могат да се дадат със законодателство, работещи институции и работещи регулатори. Става дума за скандалните проекти, по които се носеха пари в торби. Трябва да се отпуши работата по тях, но и да се понесе отговорност. Това ще стане с работеща Антикорупционна комисия“, допълни Иванов.

„Не мога да отговоря защо прокуратурата не си е свършила работата, но трябва да се започне работа по проектите. Правила за Антикорупционната комисия все още няма, защото не е постигнато съгласие. Въпросът е лидерски“, посочи депутатът.

„Става въпрос за участъка между Чирпан и Стара Загора. Той е незаконен, защото не е пуснат в експлоатация, а по него се движат коли. Има още участъци в Северна България. Това е свързано с живота и здравето на хората. Проблемът е, че когато строителството отговаря на нормите, но няма строителни книжа, трябва да има способ“, коментира зам.-председателят на ДСБ.

Източник: www.btvnovinite.bg

Цялото интервю можете да видите във ВИДЕОТО

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...