Йордан Иванов: Ако ГЕРБ не успеят за седми път да направят кабинет с първия мандат, значи просто са аджамии.

„Ако искат ГЕРБ и ДПС, могат да намерят гласовете за първия мандат, защото „Има такъв народ“ е създадена от ДПС, те са на ръчно управление от тях. Могат да намерят тези гласове, но не искат да го направят, защото на сцената сами ще лъснат ГЕРБ и ДПС – Борисов и Пеевски“.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ депутатът от ПП-ДБ Йордан Иванов.

„Това, което се гласи днес е да опънат една завеса от ИТН, зад която да се формира „Беров кабинет“ и да се скрие приятелството на Борисов и Пеевски, това е единствената истина. Те се нуждаят от завеса, тази „Берова завеса“ ще я опъне ИТН, нямайте никакво съмнение – натам се отива“, допълни Иванов.

По думите му отговорността за създаване на правителство е на ГЕРБ и ДПС.

По думите му би било глупаво ПП-ДБ отново да се доверят на ГЕРБ. Това е и част от грешките, на които той отдава ниския резултат на изборите. 

„Това със сигурност е натрупване на грешки в комуникацията с нашите гласоподаватели, грешки по време на кабинета „Денков“ за това, че имаше министри, които ясно прокарваха политики на ГЕРБ, а ние не казвахме това. Сбъркахме в това, че ГЕРБ не бяха въвлечени в носене на отговорност в кабинета „Денков“. През Мария Габриел те предложиха хора, които служиха на тях, а не на гражданите и това трябваше да стане ясно п овреме на управлението, а не днес. Грешката е наша, че допуснахме това, но поведението на ГЕРБ не беше честно и това не измива греха им“, посочи депутатът от ПП-ДБ.

По думите му „Демократи за силна България“ свиква изпълнителен съвет, на който ще бъдат анализирани изборите. „Ако някой отново говори за съюз с ГЕРБ, то това трябва да мине през органите на всяка една партия в ПП-ДБ. Това е много далечен разговор, който към момента е невъзможен“, допълни Иванов.

Според Иванов Рая Назарян не е подходяща за председател на парламента, защото е провалила преговорите за ротацията.

„Тя беше изпратена от Борисов с другите две нейни колеги на преговорите. От друга страна, ГЕРБ твърде често слагат брошката на евроатлантизма, което е кухо съдържание за тях. Именно Назарян е човекът, който каза, че санкциите Магнитски „за ГЕРБ нямат стойност“. За какъв евроатлантизъм говорим? Така се става председател на НС – с подкрепата на ДПС, на ГЕРБ и когато считаш, че санкциите Магнитски нямат стойност“, заяви Йордан Иванов.

Източник: www.btvnovinite.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...