И консенсусите и конфликтите на политиците са за запазване на статуквото

Това, което виждаме на екрана не е наистина мнението на хората дали през последните две седмици ще има кворум или не. Виждаме една много ясна диагноза на степента на недоверие в обществото, което отдавна не е просто в парламента. Това е отражение и на недоверието в правителството и в предишното и в следващото правителство, това коментира в предаването „Референдум“ по БНТ Радан Кънев.
Ние в момента говорим за актуализацията на бюджета в здравеопазването, значи нещо е било грешно, смята Кънев. Актуализации се правят и ще се правят, докато няма реформи. Има диктат за запазване на статуквото от управляващите. Има консенсус нищо да не се променя. Очевидно трябва да се върнат политическите сили, провели реформите през 2000-та, за да ги продължат, допълни още той.
РБ многократно защити позицията си, че 5-ти октомври е неподходяща дата за предсрочни избори. Блокът бе изправен пред съгласие постигнато от четирите партии в НС. Да се правят избори на 5-ти октомври е поругаване на мюсюлманския празник и е опит за поредна манипулация над гражданите от страна на управляващите, каза в заключение Радан Кънев.