Истинските граждани имат задача да градят нормална България

Когато говорим за истинските граждани не се налага за тяхното определение да се ровим в личните им карти, за да установим дали са родени в град или село, дали са млади или стари, дали са много образовани или не чак толкова и т.н. За нас един гражданин е истински в онези случаи, когато той има гражданско съзнание. И ако такива като него са повече може да се появи гражданско общество – основата, върху която се гради нормалната държава. Изброените понятия са достатъчно добре изяснени, поради което не се налага тук за тях подробно да говорим. Причината да се занимаваме с истинските граждани се крие в онова, което наблюдаваме у нас от началото на 21-ви век. Появата на “граждански” движения, прерастващи в нещо като партии на българската политическа сцена, които и до днес пречат на нормалното развитие на страната. Повод за тия редове е и наскоро появилата се “партия” – “България на гражданите” с лидер Меглена Кунева. Същата, която преди това се беше включила в друга “партия” – нека спокойно я наречем сега “България на Симеон Сакс Кобург Гота”. Личност, дошла у нас с намерението да се държи тук като феодал. Какво представлява биографията на Кунева вече всеки човек е достатъчно информиран. Поради това бихме могли сполучливо да преназовем нейното отроче “България на поредните кариеристи”, които ще разчитат на следващите парламентарни избори на онези гласоподаватели, позволяващи редовно да бъдат мамени от поредния появил се “спасител”. Тъй като все още не са дорасли да бъдат истински граждани.

Очевидно на автентичната десница, в лицето на СК, през следващите шест месеца трябва да напрегне сили и да мобилизира всички истински граждани и онези, които има основание да се смята, че са близо до възможностите да се оформят като истински граждани, за да се появят преди избирателните урни с ясното съзнание, че трябва да дадат своя принос за градежа на нормалната България. А не да я използват за себе си, както се опитват да правят такива като Меглена Кунева и подобните на нея през последните три мандата на парламента.

В тази посока вдъхва оптимизъм ставащото през последно време като събитията около Орлов мост, както и скандалите, свързани с избора на член на КС. Доказателство, че истинските граждани започват да действат.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...