Истинските граждани имат задача да градят нормална България

Когато говорим за истинските граждани не се налага за тяхното определение да се ровим в личните им карти, за да установим дали са родени в град или село, дали са млади или стари, дали са много образовани или не чак толкова и т.н. За нас един гражданин е истински в онези случаи, когато той има гражданско съзнание. И ако такива като него са повече може да се появи гражданско общество – основата, върху която се гради нормалната държава. Изброените понятия са достатъчно добре изяснени, поради което не се налага тук за тях подробно да говорим. Причината да се занимаваме с истинските граждани се крие в онова, което наблюдаваме у нас от началото на 21-ви век. Появата на “граждански” движения, прерастващи в нещо като партии на българската политическа сцена, които и до днес пречат на нормалното развитие на страната. Повод за тия редове е и наскоро появилата се “партия” – “България на гражданите” с лидер Меглена Кунева. Същата, която преди това се беше включила в друга “партия” – нека спокойно я наречем сега “България на Симеон Сакс Кобург Гота”. Личност, дошла у нас с намерението да се държи тук като феодал. Какво представлява биографията на Кунева вече всеки човек е достатъчно информиран. Поради това бихме могли сполучливо да преназовем нейното отроче “България на поредните кариеристи”, които ще разчитат на следващите парламентарни избори на онези гласоподаватели, позволяващи редовно да бъдат мамени от поредния появил се “спасител”. Тъй като все още не са дорасли да бъдат истински граждани.

Очевидно на автентичната десница, в лицето на СК, през следващите шест месеца трябва да напрегне сили и да мобилизира всички истински граждани и онези, които има основание да се смята, че са близо до възможностите да се оформят като истински граждани, за да се появят преди избирателните урни с ясното съзнание, че трябва да дадат своя принос за градежа на нормалната България. А не да я използват за себе си, както се опитват да правят такива като Меглена Кунева и подобните на нея през последните три мандата на парламента.

В тази посока вдъхва оптимизъм ставащото през последно време като събитията около Орлов мост, както и скандалите, свързани с избора на член на КС. Доказателство, че истинските граждани започват да действат.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...