инж. Грети Стефанова: Неудобните въпроси към кмета на София

Общински съветник на София от ДСБ. Член на Комисията по устройство на територията и жилишна политика, Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори, Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания и на Комисията съгласно Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Председател на ДСБ – “Красно село”.

Когато обичаш и уважаваш този, на когото служиш, задължително изписваш името му с главна буква. Затова аз винаги изписвам Софиянци с главна буква.

Още когато започна представянето на “фалшивата карта на София – зони Минко Герджиков”, през ноември 2010 г., ние от ДСБ предупредихме Софиянци и започнахме битката за предотвратяване на вдигането на данъците в София. От ГЕРБ не искаха да ни чуят и самонадеяно си гласуваха зонирането и започнаха да разпределят парите на Софиянци. Ние гласувахме категорично против и продължихме да защитаваме нашите съграждани. Внесохме доклад за отмяна на зонирането на София и на 17 март целият общински съвет гласувахме единодушно отмяната. Като ГЕРБ обещават, че ако спечелят изборите в София, веднага ще видгнат данъците, връщайки “фалшивата карта Герджиков”.

На “осмото подканяне” Фандъкова махна момчето за мокри поръчки на ГЕРБ – офицера от Държавна сигурност Минко Герджиков. Следващият наред за изпълняване на такива поръчкки на ГЕРБ е арх. Диков.

На моя въпрос към кмета на София, г-жа Фандъкова колко струва това упражнение и защо трябва Софиянци да го плащат отговор още няма. Плащаме веднъж изготвянето на картата, изготвянето на програма за събиране на новите данъци, изпращане на данъчни известия. Сега плащаме връщането на старата програма, изготвяне и изпращане на нови данъчни известия, редене на Софиянците по опашки в данъчните служби и евентуално връщане на надвзетите суми. Всичко това е време, труд и пари, които задължително плащаме ние. Отговора от нас, Софиянци, за всичко това ГЕРБ трябва да го получи на изборите за кмет на София.

В края на миналата година зададох редица въпроси на г-жа Фандъкова, засягащи интересите на всички Софиянци. Щи ви ги изложа подред заедно с отговорите, които получих. Тай като съм в СОС, защото вие сте ме пратили там, фактически отговорите са дадени на всички вас.

Съгласно разпоредбите на чл. 129 (2) от Правилника за организацията и дейността на Столичния общински съвет общински съветници упржняват контрол чрез питания по актуални въпроси, които представляват обществен интерес.

Ето и отговора, който получих:

Това мое питане, ми заявиха официално, че “към настоящия момент не следва да бъде включено в дневния ред на заседание на СОС”.

Неудобните въпроси за управлението на София не влизат в дневния ред на СОС, тъй като ГЕРБ няма решение за тях. Това не означава, че ще спрем да питаме за проблемите на София. Ние даваме винаги и решението на проблемите, въпросът е, че тези решения са изгодни на Софиянци и много неизгодни на някои други.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...