Изявление на ПГ на ДСБ по повод пресконференцията на Сергей Станишев (16.03.2006)

Наводненията поставиха в критична ситуация хиляди български граждани, разкривайки безотговорността и некомпетентността на управляващата коалиция. ДСБ поиска оставката на ресорния вицепремиер Емел Етем и постави въпроса за пряката отговорност на ДПС за тежките последствия от бедствията.

Вчера в пространно интервю българският министър-председател, вместо да посочи причините за кризата, да набележи конкретни мерки и да посочи виновниците за несвършената работа, демонстрира пълна управленска безпомощност. Не даде нито един конкретен отговор на многобройните журналистически въпроси. Очевидната му некомпетентност и бягство от отговорност увеличават доказателствата за неспособността на правителството да изпълнява своите задължения.

Министър-председателят трябва да отговори със смяна на вицепремиера Емел Етем като виновна за общата безпомощност на кабинета и с персонални промени сред министрите и ведомствата на изпълнителната власт, които отговарят за стопанисването на водите на страната.

Вчерашната безлична изява на Сергей Станишев го показа като герой от анимационно филмче. Неговите сценаристи и режисьори Георги Първанов и Ахмед Доган са истинските автори на злопулучната тройна коалиция. Те трябва да отговорят на въпросите, които тревожат българските граждани. На тези въпроси българският премиер очевидно не е в състояние да отговори.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Информационен бюлетин 4-9 юни
Можете да прочетете бюлетина ТУК.
Катя Панева: Не сме си променили мнението към...
Kирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев са гласували „въздържал се” вчера...
Йордан Иванов: ДПС да оттегли Пеевски като член...
На първо място правителството трябва да направи ревизия на служебния кабинет на Радев ДПС...
Атанас Атанасов: Защо още няма разследване кой и...
"Барселонагейт" се използва от главния прокурор да попречи на създаването на правителство". "С втория...
Информационен бюлетин 29 май – 3 юни
Можете да прочетете бюлетина ТУК.