Изявление на ПГ на ДСБ по повод поредното гангстерско убийство (26-08-2005)

Началото на управлението на социалиста Жан Виденов беше белязано с убийството на основателя на групировката ВИС – Васил Илиев.

Началото на управлението на социалиста Сергей Станишев е белязано с убийството на брат му Георги Илиев. Началото на всяко българско социалистическо правителство създава у престъпния свят чувството за безнаказаност, насърчава го към разчистване на сметки и убийства. Това е така, защото организираната престъпност е създадена от бившата комунистическа партия и нейните специални служби.

В това отношение се очертава особена приемственост между правителствата на Сакскобургготски и Станишев. Смяната на Петканов с Петков нищо няма да промени нито в политиката, нито в кадрите, нито в системата за противодействие на престъпността. Причината е, че и при двете правителства службите за вътрешен ред и сигурност се управляват от едни и същи лица и интереси, свързани с престъпните групировки.

По време на правителството “Сакскобургготски” престъпниците получиха солидни позиции и закрила в и от МВР и прокуратурата. При социалистическото правителство те очевидно ще ги разширят. Продължава отказът от правосъдие.

Извънсъдебната разправа и заемането на страна от държавата в гангстерските войни на престъпния свят е политиката, която беше наложена от правителството “Сакскобургготски” и се продължава от социалистическото правителство.

Това потвърждава тезата на Демократи за силна България за необходимостта от истинска, дълбока, структурна реформа на съдебната власт по отношение на следствието и прокуратурата, което може да стане не с имитации, какъвто е новият НПК, а с промяна на Конституцията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...