Изявление на ПГ на ДСБ по повод поредното гангстерско убийство (26-08-2005)

Началото на управлението на социалиста Жан Виденов беше белязано с убийството на основателя на групировката ВИС – Васил Илиев.

Началото на управлението на социалиста Сергей Станишев е белязано с убийството на брат му Георги Илиев. Началото на всяко българско социалистическо правителство създава у престъпния свят чувството за безнаказаност, насърчава го към разчистване на сметки и убийства. Това е така, защото организираната престъпност е създадена от бившата комунистическа партия и нейните специални служби.

В това отношение се очертава особена приемственост между правителствата на Сакскобургготски и Станишев. Смяната на Петканов с Петков нищо няма да промени нито в политиката, нито в кадрите, нито в системата за противодействие на престъпността. Причината е, че и при двете правителства службите за вътрешен ред и сигурност се управляват от едни и същи лица и интереси, свързани с престъпните групировки.

По време на правителството “Сакскобургготски” престъпниците получиха солидни позиции и закрила в и от МВР и прокуратурата. При социалистическото правителство те очевидно ще ги разширят. Продължава отказът от правосъдие.

Извънсъдебната разправа и заемането на страна от държавата в гангстерските войни на престъпния свят е политиката, която беше наложена от правителството “Сакскобургготски” и се продължава от социалистическото правителство.

Това потвърждава тезата на Демократи за силна България за необходимостта от истинска, дълбока, структурна реформа на съдебната власт по отношение на следствието и прокуратурата, което може да стане не с имитации, какъвто е новият НПК, а с промяна на Конституцията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Председателят на ДАНС да си подаде...
Причината – според него политизирането на службите Ген. Атанас Атанасов поиска оставката на председателя на ДАНС...
Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...