Изявление на ПГ на ДСБ по повод поредното гангстерско убийство (26-08-2005)

Началото на управлението на социалиста Жан Виденов беше белязано с убийството на основателя на групировката ВИС – Васил Илиев.

Началото на управлението на социалиста Сергей Станишев е белязано с убийството на брат му Георги Илиев. Началото на всяко българско социалистическо правителство създава у престъпния свят чувството за безнаказаност, насърчава го към разчистване на сметки и убийства. Това е така, защото организираната престъпност е създадена от бившата комунистическа партия и нейните специални служби.

В това отношение се очертава особена приемственост между правителствата на Сакскобургготски и Станишев. Смяната на Петканов с Петков нищо няма да промени нито в политиката, нито в кадрите, нито в системата за противодействие на престъпността. Причината е, че и при двете правителства службите за вътрешен ред и сигурност се управляват от едни и същи лица и интереси, свързани с престъпните групировки.

По време на правителството “Сакскобургготски” престъпниците получиха солидни позиции и закрила в и от МВР и прокуратурата. При социалистическото правителство те очевидно ще ги разширят. Продължава отказът от правосъдие.

Извънсъдебната разправа и заемането на страна от държавата в гангстерските войни на престъпния свят е политиката, която беше наложена от правителството “Сакскобургготски” и се продължава от социалистическото правителство.

Това потвърждава тезата на Демократи за силна България за необходимостта от истинска, дълбока, структурна реформа на съдебната власт по отношение на следствието и прокуратурата, което може да стане не с имитации, какъвто е новият НПК, а с промяна на Конституцията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...