Изявление на ПГ на ДСБ по повод поредното гангстерско убийство (26-08-2005)

Началото на управлението на социалиста Жан Виденов беше белязано с убийството на основателя на групировката ВИС – Васил Илиев.

Началото на управлението на социалиста Сергей Станишев е белязано с убийството на брат му Георги Илиев. Началото на всяко българско социалистическо правителство създава у престъпния свят чувството за безнаказаност, насърчава го към разчистване на сметки и убийства. Това е така, защото организираната престъпност е създадена от бившата комунистическа партия и нейните специални служби.

В това отношение се очертава особена приемственост между правителствата на Сакскобургготски и Станишев. Смяната на Петканов с Петков нищо няма да промени нито в политиката, нито в кадрите, нито в системата за противодействие на престъпността. Причината е, че и при двете правителства службите за вътрешен ред и сигурност се управляват от едни и същи лица и интереси, свързани с престъпните групировки.

По време на правителството “Сакскобургготски” престъпниците получиха солидни позиции и закрила в и от МВР и прокуратурата. При социалистическото правителство те очевидно ще ги разширят. Продължава отказът от правосъдие.

Извънсъдебната разправа и заемането на страна от държавата в гангстерските войни на престъпния свят е политиката, която беше наложена от правителството “Сакскобургготски” и се продължава от социалистическото правителство.

Това потвърждава тезата на Демократи за силна България за необходимостта от истинска, дълбока, структурна реформа на съдебната власт по отношение на следствието и прокуратурата, което може да стане не с имитации, какъвто е новият НПК, а с промяна на Конституцията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...