Изявление на ПГ на ДСБ за нуждата от промени в правителството (01-06-2007)

Изборите отминаха, корупцията и организираната престъпност във властта останаха. Избухналите по времето на кампанията скандали на най-високи нива в държавата, бяха замазани от органите на сигурността. Прокуратурата не отговори има ли виновни или невинни.

Остана последна възможността за политически промени в изпълнителната власт. За да се спре процесът на разпад на държавата, ДСБ настояват министър-председателят Сергей Станишев:

1. Да освободи Р. Овчаров, който сключи неизгоден за България договор за доставка и пренос на руски газ; обслужи руските имперски интереси в енергетиката; и препятства правосъдието, за да предпази свой личен приятел.

2. Да освободи Р. Петков, който провали разследването; постави МВР под контрола на репресивния апарат на комунистическия режим; превърна вътрешното министерство от институция за разкриване в институция за прикриване на престъпления и в изпълнител на политически поръчки и строи в шпалир полициите, заради един престъпен бос, негов личен приятел.

3. Да освободи Емел Етем, която доказано злоупотреби с ресурсите на Държавния резерв; създаде традиция на корупция в обществените поръчки и в източването на държавните пари за борба с бедствията и авариите; и започна политико-съдебни преследвания на длъжностни лица.

4. Да освободи Нихат Кабил, който блокира фонд “Земеделие” и спря финансирането на селскостопански проекти; прикри разкрита от европейските органи корупция в програмата “Сапард”; и унищожава български гори в полза на обръча на фирми на Доган.

5. Да освободи Джевдет Чакъров, който провали проекта “Натура” 2000; позволи безконтролно строителство в защитени територии; и облагодетелства фирми на ДПС в дейността с отпадъците.

6. Да освободи Р. Гайдарски, който блокира Здравната каса и болничната дейност; и въведе принципа “който има пари – да се лекува, а който няма – да умира”.

7. Да освободи Ем. Масларова, която облагодетелства семейството си от властта; позволи си арогантно и недопустимо за един социален министър поведение спрямо пенсионерите и хората с увреждания.

Народните представители от ПГ на ДСБ не веднъж са критикували тези провали на министрите от кабинета Станишев. Тези министри трябва да напуснат, поради непрекъснатите скандали, управленческа корумпираност и некомпетентност.

Демократи за силна България предупреждаваме, че ако премиерът не смени продажните и провалени министри, страната ще бъде изправена пред политически и управленски хаос.

София, 1 юни 2007 г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...