Изявление на ПГ на ДСБ за нуждата от промени в правителството (01-06-2007)

Изборите отминаха, корупцията и организираната престъпност във властта останаха. Избухналите по времето на кампанията скандали на най-високи нива в държавата, бяха замазани от органите на сигурността. Прокуратурата не отговори има ли виновни или невинни.

Остана последна възможността за политически промени в изпълнителната власт. За да се спре процесът на разпад на държавата, ДСБ настояват министър-председателят Сергей Станишев:

1. Да освободи Р. Овчаров, който сключи неизгоден за България договор за доставка и пренос на руски газ; обслужи руските имперски интереси в енергетиката; и препятства правосъдието, за да предпази свой личен приятел.

2. Да освободи Р. Петков, който провали разследването; постави МВР под контрола на репресивния апарат на комунистическия режим; превърна вътрешното министерство от институция за разкриване в институция за прикриване на престъпления и в изпълнител на политически поръчки и строи в шпалир полициите, заради един престъпен бос, негов личен приятел.

3. Да освободи Емел Етем, която доказано злоупотреби с ресурсите на Държавния резерв; създаде традиция на корупция в обществените поръчки и в източването на държавните пари за борба с бедствията и авариите; и започна политико-съдебни преследвания на длъжностни лица.

4. Да освободи Нихат Кабил, който блокира фонд “Земеделие” и спря финансирането на селскостопански проекти; прикри разкрита от европейските органи корупция в програмата “Сапард”; и унищожава български гори в полза на обръча на фирми на Доган.

5. Да освободи Джевдет Чакъров, който провали проекта “Натура” 2000; позволи безконтролно строителство в защитени територии; и облагодетелства фирми на ДПС в дейността с отпадъците.

6. Да освободи Р. Гайдарски, който блокира Здравната каса и болничната дейност; и въведе принципа “който има пари – да се лекува, а който няма – да умира”.

7. Да освободи Ем. Масларова, която облагодетелства семейството си от властта; позволи си арогантно и недопустимо за един социален министър поведение спрямо пенсионерите и хората с увреждания.

Народните представители от ПГ на ДСБ не веднъж са критикували тези провали на министрите от кабинета Станишев. Тези министри трябва да напуснат, поради непрекъснатите скандали, управленческа корумпираност и некомпетентност.

Демократи за силна България предупреждаваме, че ако премиерът не смени продажните и провалени министри, страната ще бъде изправена пред политически и управленски хаос.

София, 1 юни 2007 г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...