Изявление на ПГ на ДСБ за нуждата от промени в правителството (01-06-2007)

Изборите отминаха, корупцията и организираната престъпност във властта останаха. Избухналите по времето на кампанията скандали на най-високи нива в държавата, бяха замазани от органите на сигурността. Прокуратурата не отговори има ли виновни или невинни.

Остана последна възможността за политически промени в изпълнителната власт. За да се спре процесът на разпад на държавата, ДСБ настояват министър-председателят Сергей Станишев:

1. Да освободи Р. Овчаров, който сключи неизгоден за България договор за доставка и пренос на руски газ; обслужи руските имперски интереси в енергетиката; и препятства правосъдието, за да предпази свой личен приятел.

2. Да освободи Р. Петков, който провали разследването; постави МВР под контрола на репресивния апарат на комунистическия режим; превърна вътрешното министерство от институция за разкриване в институция за прикриване на престъпления и в изпълнител на политически поръчки и строи в шпалир полициите, заради един престъпен бос, негов личен приятел.

3. Да освободи Емел Етем, която доказано злоупотреби с ресурсите на Държавния резерв; създаде традиция на корупция в обществените поръчки и в източването на държавните пари за борба с бедствията и авариите; и започна политико-съдебни преследвания на длъжностни лица.

4. Да освободи Нихат Кабил, който блокира фонд “Земеделие” и спря финансирането на селскостопански проекти; прикри разкрита от европейските органи корупция в програмата “Сапард”; и унищожава български гори в полза на обръча на фирми на Доган.

5. Да освободи Джевдет Чакъров, който провали проекта “Натура” 2000; позволи безконтролно строителство в защитени територии; и облагодетелства фирми на ДПС в дейността с отпадъците.

6. Да освободи Р. Гайдарски, който блокира Здравната каса и болничната дейност; и въведе принципа “който има пари – да се лекува, а който няма – да умира”.

7. Да освободи Ем. Масларова, която облагодетелства семейството си от властта; позволи си арогантно и недопустимо за един социален министър поведение спрямо пенсионерите и хората с увреждания.

Народните представители от ПГ на ДСБ не веднъж са критикували тези провали на министрите от кабинета Станишев. Тези министри трябва да напуснат, поради непрекъснатите скандали, управленческа корумпираност и некомпетентност.

Демократи за силна България предупреждаваме, че ако премиерът не смени продажните и провалени министри, страната ще бъде изправена пред политически и управленски хаос.

София, 1 юни 2007 г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...