Изявление на НР на ДСБ за изпитанието пред българските институции (20-06-2006)

Страната ни потъва в поредния скандал. Напомняме, че сме изпълнили задължението си като политици и сме казали цялата истина за НДСВ още преди пет години. Симеон Сакскобургготски създаде тази партия за лично облагодетелстване и корупция. Сега тази истина постепенно се разкрива пред очите на българските граждани.

Последният скандал с “царската” корупция показва:

Първо, че са били напълно основателни атаките ни за корупция срещу министър-председателя Сакскобургготски и министрите на финансите и здравеопазването Милен Велчев и Славчо Богоев през 2004 г. при проекта за детска болница.

Второ, че сме имали достатъчно основания през 2004 г. да обвиняваме в корупционния план Виторио Емануеле и Пиерпауло Черани.

Трето, че сме били напълно прави да създадем Временната анкетна комисия за разследване на “царската” болница, да разкрием закононарушенията на правителството Сакскобургготски и да ги изпратим на прокуратурата.

Четвърто, че сме имали всички основания да спрем задлъжняването на Република България заради този проект, защото това е щяло да даде начало на мащабна корупционна схема.

Тогава ние сме се противопоставили и не сме позволили корупционният замисъл да успее.

Днес италианските магистрати затварят последната брънка от разкриването на българската корупция на най-високо ниво. Те показаха мотивите на Симеон Сакскобургготски и НДСВ да нарушават законите на страната.

Това поставя българските институции, днешното правителство пред най-сериозни изпитания. Те и ние като опозиция трябва да убедим българските граждани, че сме способни да се противопоставим с политическите средства, с които разполагаме. Трябва да покажем, че сме в състояние да противодействаме на организираната престъпност и на корупцията на най-високо ниво.

В изпълнение на това ще предложим на XL Народно събрание да приеме обща декларация и с нея мерки за противодействие на конкретните сигнали за корупция.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...