Изявление на НР на ДСБ за изпитанието пред българските институции (20-06-2006)

Страната ни потъва в поредния скандал. Напомняме, че сме изпълнили задължението си като политици и сме казали цялата истина за НДСВ още преди пет години. Симеон Сакскобургготски създаде тази партия за лично облагодетелстване и корупция. Сега тази истина постепенно се разкрива пред очите на българските граждани.

Последният скандал с “царската” корупция показва:

Първо, че са били напълно основателни атаките ни за корупция срещу министър-председателя Сакскобургготски и министрите на финансите и здравеопазването Милен Велчев и Славчо Богоев през 2004 г. при проекта за детска болница.

Второ, че сме имали достатъчно основания през 2004 г. да обвиняваме в корупционния план Виторио Емануеле и Пиерпауло Черани.

Трето, че сме били напълно прави да създадем Временната анкетна комисия за разследване на “царската” болница, да разкрием закононарушенията на правителството Сакскобургготски и да ги изпратим на прокуратурата.

Четвърто, че сме имали всички основания да спрем задлъжняването на Република България заради този проект, защото това е щяло да даде начало на мащабна корупционна схема.

Тогава ние сме се противопоставили и не сме позволили корупционният замисъл да успее.

Днес италианските магистрати затварят последната брънка от разкриването на българската корупция на най-високо ниво. Те показаха мотивите на Симеон Сакскобургготски и НДСВ да нарушават законите на страната.

Това поставя българските институции, днешното правителство пред най-сериозни изпитания. Те и ние като опозиция трябва да убедим българските граждани, че сме способни да се противопоставим с политическите средства, с които разполагаме. Трябва да покажем, че сме в състояние да противодействаме на организираната престъпност и на корупцията на най-високо ниво.

В изпълнение на това ще предложим на XL Народно събрание да приеме обща декларация и с нея мерки за противодействие на конкретните сигнали за корупция.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Казусът с Руската църква е много...
Той отново призова председателят на ДАНС да подаде оставка „Казусът с Руската църква е...
Румен Димитров, кандидат за районен кмет на Надежда:...
Приоритет ми е църквата в квартала да бъде довършена, заяви кандидатът на Демократична България...
Стоян Михалев: ГЕРБ все по-често случайно гласуват с...
Въоръжението, което пращаме на Украйна, няма да отслаби защитата на българската територия, категоричен е...
Иван Костов: Русия извършва хибридна агресия срещу България,...
България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна...
Димитър Божилов: Ще се боря за повече средства...
Когато става въпрос за харчене на публични средства, по всеки важен въпрос думата трябва да...