Използват празниците за задкулисни решения

Загубилите всяка легитимност управляващи използват празниците за безобразни и неморални решения, обявиха днес от Реформаторския блок на извънредна пресконференция. В навечерието на Коледните празници е обявен конкурс за главен инспектор на инспектората към ВСС, който изтича днес и на практика протича скрит от обществения интерес в неработните, празнични дни. До този момент няма постъпила нито една кандидатура, заяви Петър Славов и намекна, че очакванията са в последния момент да бъде внесено името на удобен и избран от управляващите съдия без а има възможност за реално състезание.
Според Трайчо Трайков правителството използва празничните дни, за да скрие от обществото и друг изключително важен избор. Точно в деня преди Коледни празници то открива процедура за избор на фирма за цялостно изграждане на газопровода Южен поток на българска територия. И в този случай времето за кандидатстване е предимно в неработни дни от началото на българската Коледа, до края на руската Коледа. Естествено за повечето фирми тези дни са неактивни и е изключително трудно да подготвят кандидатурата си за участие. Реформаторите не се съмняват, че това е и целта на процедурата – Коледен подарък за избрана фирма.
Димитър Бечев коментира случващото се в Югозападният университет през последните дни. Според него заразата, която тръгва от управляващите да нарушават закона срещу протестиращите, влезе и в Югозападния университет. Ясно е, че протестите не губят силата си. Гражданската мобилизация предотврати опитите по време на празниците протестите да бъдат пречупени.
Радан Кънев: Наистина съм убеден че това, което се случва с инспектората на съдебната система е особено важно, защото това е най-големия проблем на обществото ни. Не веднъж сме го казвали, това е основната причина и за бедността и за лошото управление – безкрайно по-важна тема и затова е тема и на пресконференцията. Докато проявата на неизвестен извършител е доста безвкусна в град Благоевград, това наистина не е важна тема за обществото. Ще кажа само три думи по въпроса. На първо място нашият председател в Благоевград на ДСБ наистина е задържан за това, че е оставил един чувал с надпис “Оставка” за 24 часа. Само по себе си е огромен скандал, по който партията ни ще има позиция. На второ място няма никаква връзка между него и боядисването на паметника на Димитър Благоев и това е потвърдено и от органите на реда. По тази причина остава напълно необяснимо защо той е задържан. На трето място ще кажа моето лично мнение, защото заседание на НР на ДСБ не е имало – аз не приемам като проява на добър вкус това боядисване. Става дума за историческа личност, реално живял човек. За хората с десни убеждения Димитър Благоев е най- малкото противоречива личност. Но наистина не считам за проява на добър вкус боядисването на паметник на един български политик. Благодаря ви.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...