Използват празниците за задкулисни решения

Загубилите всяка легитимност управляващи използват празниците за безобразни и неморални решения, обявиха днес от Реформаторския блок на извънредна пресконференция. В навечерието на Коледните празници е обявен конкурс за главен инспектор на инспектората към ВСС, който изтича днес и на практика протича скрит от обществения интерес в неработните, празнични дни. До този момент няма постъпила нито една кандидатура, заяви Петър Славов и намекна, че очакванията са в последния момент да бъде внесено името на удобен и избран от управляващите съдия без а има възможност за реално състезание.
Според Трайчо Трайков правителството използва празничните дни, за да скрие от обществото и друг изключително важен избор. Точно в деня преди Коледни празници то открива процедура за избор на фирма за цялостно изграждане на газопровода Южен поток на българска територия. И в този случай времето за кандидатстване е предимно в неработни дни от началото на българската Коледа, до края на руската Коледа. Естествено за повечето фирми тези дни са неактивни и е изключително трудно да подготвят кандидатурата си за участие. Реформаторите не се съмняват, че това е и целта на процедурата – Коледен подарък за избрана фирма.
Димитър Бечев коментира случващото се в Югозападният университет през последните дни. Според него заразата, която тръгва от управляващите да нарушават закона срещу протестиращите, влезе и в Югозападния университет. Ясно е, че протестите не губят силата си. Гражданската мобилизация предотврати опитите по време на празниците протестите да бъдат пречупени.
Радан Кънев: Наистина съм убеден че това, което се случва с инспектората на съдебната система е особено важно, защото това е най-големия проблем на обществото ни. Не веднъж сме го казвали, това е основната причина и за бедността и за лошото управление – безкрайно по-важна тема и затова е тема и на пресконференцията. Докато проявата на неизвестен извършител е доста безвкусна в град Благоевград, това наистина не е важна тема за обществото. Ще кажа само три думи по въпроса. На първо място нашият председател в Благоевград на ДСБ наистина е задържан за това, че е оставил един чувал с надпис “Оставка” за 24 часа. Само по себе си е огромен скандал, по който партията ни ще има позиция. На второ място няма никаква връзка между него и боядисването на паметника на Димитър Благоев и това е потвърдено и от органите на реда. По тази причина остава напълно необяснимо защо той е задържан. На трето място ще кажа моето лично мнение, защото заседание на НР на ДСБ не е имало – аз не приемам като проява на добър вкус това боядисване. Става дума за историческа личност, реално живял човек. За хората с десни убеждения Димитър Благоев е най- малкото противоречива личност. Но наистина не считам за проява на добър вкус боядисването на паметник на един български политик. Благодаря ви.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...