Изглежда, че някой трябва да влезе в затвора

Г-н Костов, трябва ли прокуратурата да възстанови разследването за извършени нарушения при управлението на Общинска банка?

Не може да не го възстанови след сигналите, които дойдоха от Карл фон Хабсбург и Даниел Рутц, и Христо Грозе, които аз препратих. Няма отговорна прокуратура в света, която при такива сигнали да остане бездейна. В този смисъл там вероятно нещо се работи. Какво е то обаче, нямам информация, защото има следствена тайна.

Очаквате ли, че този път нещата ще стигнат докрай и няма да се потулят както предишния път?

Моето убеждението от прочитането на материалите е, че е проведено частно разследване, което е доведено до степен да бъде потвърдено с няколко проверки, които може да направи всяка държавна прокуратура. От типа например –

запитване на компетентни органи във Великобритания по отношение на това чия е собствеността на регистрирана някъде офшорка

която е на територията примерно на британската служба за борба с пране на пари. В момента, в който се получава отговорът, на практика ще е ясно дали частното разследване е право или прекалено подозрително.

Тези няколко проверки трябваше да бъдат извършени. Имам чувството, че някой препятства движението в прокуратурата, защото няма как те да траят толкова дълго време.

Подкрепяте ли тезата, че с парите от злоупотребите в “Общинска банка” са купени “24 часа” и “Труд”?

С изпрани пари. Макар че това може да каже или да отрече прокуратурата. Но това са вече почти очевидни факти. Имаме основната фирма, която участва в закупуването, съвсем наскоро беше проявена като собственост на един от купувачите. Това е сделка на Бойко Борисов с хората, които му помогнаха да разбие “Синята коалиция” за президентските избори.

Трябва ли някой да влезе в затвора заради далаверите в “Общинска банка”?

Частното разследване довежда до много сериозни основателни съмнения и подозрения, че са изпрани пари в големи размери. Прокуратурата трябва да каже вярно ли е или не и кой ги е изпрал. И тогава ще ви кажа трябва ли да влезе някой в затвора. За мен в момента изглежда очевидно, че трябва да влезе.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...