Извънредно изявление на Иван Костов

Иван Костов: Тук съм, не съм пребит както виждате. Казвам, не съм пребит. Станахме жертва на отровната атмосфера изглежда, за която пише Фигаро вчера, че е обхванала България. Изживяхме го със семейството ми. Не пожелавам на никого да изпадне в състояние да гледа, как въоръжен мъж с нож гони жена му и внучето му. На никого не го пожелавам. Всички сме добре, разбира се шокирани. Няма някакви специални последици, нещо което заслужава да Ви занимавам.
Въпрос: Вие как разбрахте какво се случва? В този момент къде бяхте?
Иван Костов: Няма да Ви разказвам нищо. Това, което Ви казвам аз съм дал показания, затова се забавих. Нямам намерение да Ви въвеждам в цялата тази драма. Не искам да спекулирам с нея. Днес е Ден за размисъл. Правя това изявление и тук колегите ми застават до мен, само защото ще си съчинят медиите каквото си искат.
Въпрос: Ние, затова Ви питаме?
Иван Костов: Ето това е, което мога да Ви кажа. Дал съм показания. Съдействам на правосъдието. Толкова.
Въпрос: За битово престъпление ли става въпрос?
Веселин Методиев: Оценки, уважаеми колеги и скъпи момчета и момичета, оценки, версии от нас в Деня за размисъл, няма да чуете. Ние сме дисциплинирани. Ние сме хора на закона. Ние няма да спекулираме. Обръщаме се със същата молба и към Вас. Вие имахте нужда да ни видите. Да чуете думите на г-н Костов. Заради това нямаше да се крием някъде по улиците на София или в Драгалевци. Благодарим Ви много. Разбираме Вашия интерес, Вие също разбирате в каква ситуация сме, защото е Ден за размисъл. Вие имате свои ръководители, които трябва да спазват закона. Вие самите трябва да спазвате закона. Ние сме горди с това, че винаги сме били в рамките на закона. Пожелаваме ви хубав размисъл днес на всички и Ви благодарим.
Въпрос: Вие сте един от политиците, които спокойно се разхожда по софийските улици. Става ли въпрос за вашето политическо ликвидиране?
Веселен Методиев: Ще се разхождаме всички заедно с г-н Костов. Бъдете спокойни и Вие. След изборите ще чуете и версии. Това, което ние мислим.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Казусът с Руската църква е много...
Той отново призова председателят на ДАНС да подаде оставка „Казусът с Руската църква е...
Румен Димитров, кандидат за районен кмет на Надежда:...
Приоритет ми е църквата в квартала да бъде довършена, заяви кандидатът на Демократична България...
Стоян Михалев: ГЕРБ все по-често случайно гласуват с...
Въоръжението, което пращаме на Украйна, няма да отслаби защитата на българската територия, категоричен е...
Иван Костов: Русия извършва хибридна агресия срещу България,...
България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна...
Димитър Божилов: Ще се боря за повече средства...
Когато става въпрос за харчене на публични средства, по всеки важен въпрос думата трябва да...