Иво Йонков: Десницата излиза от кризата!

Кристина Ненова: Здравейте, г-н Йонков! Реализира ли се гражданският проект ДСБ?

Иво Йонков: Разбира се, че се реализира, може би за момент нещо се скъса, но като цяло проектът е жив и се развива. Например преди няколко дни нaправихме среща с учители и преподаватели, която уверявам Ви беше много интересна, това е типичен пример за среща между политици и граждани, които искат да се чуят взаимно.

Кристина Ненова: Според Вас, какво различава новото ръководство на ДСБ от старото?

Иво Йонков: Има много млади политици в новото ръководство, което искрено ми харесва. Това означава, че партията ни е отворена и модерна, запазвайки консервативните си ценности.

Кристина Ненова: Споделяте ли мнението, че за СДС определящото е името, а за ДСБ- лидерът?

Иво Йонков: Аз си мисля, че СДС също се свързва с Иван Костов, това е невероятен добър политик и държавник, за мен най- добрият, с който България разполага. Не знам, в един момент в СДС победи “апарата”, а ние не искахме това, не можахме да се съгласим, затова създадохме ДСБ. Дори в момента пак ми се иска СДС да изглежда по различен начин, но това се споделя и от много членове на СДС, които аз познавам.

Кристина Ненова: СДС и ДСБ издигнаха Мартин Заимов за кмет на София, а не Константин Папазов. Защо не се споразумяхте за обща кандидатура?

Иво Йонков: В България нещата седят така, дори да се бяхме споразумели за обща кандидатура, от ръцете на тези, които държат “матрьошките” щеше да излезе друг “Тити”. Това е действителността. Вадят се “матрьошки”, Бойко Борисов, Тити Папазов и т.н. Ето какво е положението: един ляв кандидат Бригадир Аспарухов и един десен кандидат Мартин Заимов. Но и няколко “десни клонинга” създадени в лаборатория: Бойко Борисов, Тити Папазов, Юлиана Дончева, Слави Бинев и т.н. Сега да допълня за да се разберем, мъжът на Юлиана Дончева също е създател на охранителна фирма и тя се казва “Секюрити” , Бойко Борисов е създател на охранителна фирма “Ипон”, Тити Папазов работеше рамо до рамо с Георги Илиев (ВИС-2), а Слави Бинев с фирмите си в “R – System Holding АД” е по известен с охранителната си дейност и десетки нощни заведения. Е, това ли са десните кандидати? За мен е ясно че не са . Дано на повече свестни българи, също да им се “светне лампичката”.

Кристина Ненова: Кои са предимствата на Мартин Заимов пред останалите кандидати за кметския пост?

Иво Йонков: Професионализъм, на София и е нужен човек, който да разбира от финанси, доказан професионалист като Мартин Заимов, защото управлението на София не става с “координирането” на медийни събития и гледане замечтано на багери по телевизията, каквато е основната дейност на сегашният кмет Бойко Борисов.

Кристина Ненова: Какво ще донесе на ДСБ победата на Мартин Заимов в София?

Иво Йонков: Това ще е първата стъпка, която трябва да направим, следващата е победа на ДСБ и СДС на парламентарните избори. Бърз напредък за България и наваксване на изоставането от последните шест години управление на НДСВ, БСП и ДПС. Само припомням, защото имаме къса памет, когато ние управлявахме бяхме доста пред Румъния, сега сме последни в Европа, дори след Албания, дори и по заплати. Не ми се говори. Обидно ми е!

Кристина Ненова: Вие подкрепяте ДСБ от създаването на партията, председател сте на ДСБ Лозенец, a сега се кандидатирате за общински съветник. Какво Ви мотивира да се занимавате с политика?

Иво Йонков: Аз съм от политиците, които не искат и не виждат своето бъдеще извън ДСБ. Имам и собствен дълг- да пазя честта и достойнството на убитите си роднини, на разсипаните им животни и да продължа пътя, за който те ме подготвиха и по който вървя. Искам да постигна всичко за което те мечтаеха. Защото аз знам, че можем и имаме силата да го постигнем. И на всичкото отгоре го доказахме по време на нашето управление. Защото България днес е там където ние я поведохме, но не и силна каквато желаехме да я видим.

Кристина Ненова: Наблюденията ми показват, че много малка част от студентите се интересуват от политическия живот на страната ни. Полагат ли политиците от ДСБ необходимите усилия, за да запознаят младите хора с идеите си за развитието на България?

Иво Йонков: Имате добри наблюдения, така е. За съжаление съм повече от убеден, че ние не полагаме усилия да запознаем младите хора с идеите си. Мисля, че интернет е пътя към младите, надявам се “мрежата” да се развива добре в България, защото няма анкета, която ДСБ да не печели във виртуалното пространство. Ако всички избиратели бяха интернет потребителите на България то несъмнено ДСБ щеше да е първа политическа сила в България, това доказва, че бъдещето е на ДСБ.

Кристина Ненова: Какво ще кажете на избирателите, които са разочаровани от десницата и които няма да гласуват на кметските избори?

Иво Йонков: Ще им кажа, че ако не гласуват за Мартин Заимов ще подарят България на червените генерали, на тези които оставиха майка ми с 100 лева пенсия, на тези на които не им “пука” за България. Виждате, че ние сме единствената алтернатива, затова на 28 отиваме и “балираме” Борисов. Това е.

Кристина Ненова: Ще има ли предсрочни парламентарни избори?

Иво Йонков: Не, не вярвам, не си представям някой да напусне тройната коалиция. Там е толкова уютно и приятно. Всички са доволни, за всеки има по нещо. Не вярвам.

Кристина Ненова: Възможна ли е коалиция между ДСБ, СДС и ГЕРБ, която да се пребори за вота на избирателите?

Иво Йонков: С Бойко Борисов? Не ме разсмивайте. Не звучи сериозно.

Кристина Ненова: Какво мислите за протестите на българските учители и за унизителното увеличение на заплатите , което им предлага Даниел Вълчев?

Иво Йонков: На този въпрос, ще кажа, че учителите трябва да стачкуват до край. Заплатите са безобразие, обида и унижение. А на заплахите на Даниел Вълчев искам аз да отговоря. Г-н Вълчев, отивайте си веднага! А на учителите- не се предавайте с Вас сме!

Кристина Ненова: Реализирало ли е НР на ДСБ някое от предложенията на своите симпатизанти?

Иво Йонков: Разбира се. Освен ако не знам за някое нереализирано предложение. Има ли такова. Ако има такова, ще им се “скарам”.

Кристина Ненова: Споделяте ли мнението, че десницата ще излезе от кризата, в която се намира, когато се ангажира с проблемите на своите избиратели и на българите като цяло?

Иво Йонков: Десницата излиза от кризата, наблюдавайте ни внимателно и не забравяте на 28-ми да гласувате. Обичайте България. Ние сме!

Кристина Ненова: Пожелайте нещо на в.”България Сега”?

Иво Йонков: Късмет! Не забравяйте да се усмихвате…

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Йордан Иванов: За първи път пловдивчани постигат такъв...
Важно е на кого ще връчи третия мандат президентът и какво мнозинство ще се...
Любен Иванов: Голяма част от преписките, свързани с...
"Защо ГЕРБ и ДПС, кръгът около Пеевски, провалиха заседанието на комисията "Нотариуса", точно когато започна...
Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...