Иван Костов: ще работя за забрана на хазарта

Хазартът е голямо разочарование за мен, като министър-председателят който е приел Закона за хазартния бизнес. Това каза днес председателят на ДСБ Иван Костов на дискусия, организирана от Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия. Аргументите за приемането му бяха само фискални, а ефектът от постъпващите 50-60 млн. лева в държавния бюджет е нищожен спрямо вредите, които в момента хазартът нанася на българските граждани.

Според Костов игралният бизнес е много по-малко засегнат от кризата в сравнение с останалата част от българската икономика. Над 87% от българите са съгласни хазартните игри да бъдат допълнително обложени и ние предлагаме данъкът да се увеличи от сегашните 10 и 12 % на 15 процента.

Не е редно най-бедната страна в Европа да има най-либерален режим за хазартна дейност заяви Костов и отбеляза, че ако сегашното управление не съумее да се справи с прането на пари и организираната престъпност до третата година от мандата си, ще бъде принудено да забрани хазарта в България.

Забраната може и да не е достатъчно ефективна мярка според ангажираните в този бизнес, но тя е много масово прилагана и в Европа, и в света, което показва, че дава резултати. Днес на много места, за съжаление, хазартът е начин за пране на криминални пари поясни още председателят на ДСБ и заяви, че лично той ще работи за забраната му.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...