Иван Костов: ще работя за забрана на хазарта

Хазартът е голямо разочарование за мен, като министър-председателят който е приел Закона за хазартния бизнес. Това каза днес председателят на ДСБ Иван Костов на дискусия, организирана от Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия. Аргументите за приемането му бяха само фискални, а ефектът от постъпващите 50-60 млн. лева в държавния бюджет е нищожен спрямо вредите, които в момента хазартът нанася на българските граждани.

Според Костов игралният бизнес е много по-малко засегнат от кризата в сравнение с останалата част от българската икономика. Над 87% от българите са съгласни хазартните игри да бъдат допълнително обложени и ние предлагаме данъкът да се увеличи от сегашните 10 и 12 % на 15 процента.

Не е редно най-бедната страна в Европа да има най-либерален режим за хазартна дейност заяви Костов и отбеляза, че ако сегашното управление не съумее да се справи с прането на пари и организираната престъпност до третата година от мандата си, ще бъде принудено да забрани хазарта в България.

Забраната може и да не е достатъчно ефективна мярка според ангажираните в този бизнес, но тя е много масово прилагана и в Европа, и в света, което показва, че дава резултати. Днес на много места, за съжаление, хазартът е начин за пране на криминални пари поясни още председателят на ДСБ и заяви, че лично той ще работи за забраната му.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Комисията за Глеб Мишин ще проверяват близо 4000...
Да бъдат изслушани членовете на Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, зам.-министъра...
Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...