Иван Костов: ще работя за забрана на хазарта

Хазартът е голямо разочарование за мен, като министър-председателят който е приел Закона за хазартния бизнес. Това каза днес председателят на ДСБ Иван Костов на дискусия, организирана от Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия. Аргументите за приемането му бяха само фискални, а ефектът от постъпващите 50-60 млн. лева в държавния бюджет е нищожен спрямо вредите, които в момента хазартът нанася на българските граждани.

Според Костов игралният бизнес е много по-малко засегнат от кризата в сравнение с останалата част от българската икономика. Над 87% от българите са съгласни хазартните игри да бъдат допълнително обложени и ние предлагаме данъкът да се увеличи от сегашните 10 и 12 % на 15 процента.

Не е редно най-бедната страна в Европа да има най-либерален режим за хазартна дейност заяви Костов и отбеляза, че ако сегашното управление не съумее да се справи с прането на пари и организираната престъпност до третата година от мандата си, ще бъде принудено да забрани хазарта в България.

Забраната може и да не е достатъчно ефективна мярка според ангажираните в този бизнес, но тя е много масово прилагана и в Европа, и в света, което показва, че дава резултати. Днес на много места, за съжаление, хазартът е начин за пране на криминални пари поясни още председателят на ДСБ и заяви, че лично той ще работи за забраната му.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...