Иван Костов: Ускоряваме самостоятелната си подготовка за изборите

Отчитаме успеха на действията си за разкриване на политическата корупция, за предизвикване на правителствена криза и отстраняване на свързани с организираната престъпност министри от кабинета. Това каза в Шумен председателят на ДСБ Иван Костов, след края на Националното съвещание на партията, провело се в града.

Той допълни, че от партията са се обединили около това да бъде продължена акция “чисти ръце” и призова всички политически сили да я подкрепят. “Обединихме се и около позицията да взаимодействаме активно с парламентарната и извънпарламентарната опозиция за предизвикване на предсрочни избори, както и около решението да бъдем отворени за формиране на ново управление на страната” – каза още Костов.

Той обясни, че по време на съвещанието са се водили дебати около посланията и идеите, как да бъде построена предизборната кампания на ДСБ, но до окончателни формулировки не се е стигнало. Лидерът на партията допълни, че по време на тези дебати се е родила и фразата – “България я очаква това, което се случи на ЦСКА, ако не се спазват европейските изисквания”.

Костов каза още – “Отчитаме, че сме в затруднено положение, предвид това, че не сме постигнали желаните резултати на последните местни избори, но от друга страна имаме желанието да видим с какви ресурси разполагаме и да ги подготвим за влизане в предизборна кампания. Водим обучение на кадрите си в цялата страна, което ще продължи до есента на тази година”.

По думите му в момента има тежки междукоалиционни противоречия. “Ако БСП спре да защитава Доган от нашите атаки, той ще бъде разобличен за изключително кратки срокове. Ахмед Доган трябва да бъде защитаван на всяка цена, за да се запази този мандат на правителството. Същото е положението с НДСВ – атаката ни спрямо него се развива тепърва” – заяви лидерът на ДСБ. Цената за задържането на тази коалиция ще струва все по-скъпо, затова БСП започна предизборна кампания, подчерта Иван Костов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...