Иван Костов: Ускоряваме самостоятелната си подготовка за изборите

Отчитаме успеха на действията си за разкриване на политическата корупция, за предизвикване на правителствена криза и отстраняване на свързани с организираната престъпност министри от кабинета. Това каза в Шумен председателят на ДСБ Иван Костов, след края на Националното съвещание на партията, провело се в града.

Той допълни, че от партията са се обединили около това да бъде продължена акция “чисти ръце” и призова всички политически сили да я подкрепят. “Обединихме се и около позицията да взаимодействаме активно с парламентарната и извънпарламентарната опозиция за предизвикване на предсрочни избори, както и около решението да бъдем отворени за формиране на ново управление на страната” – каза още Костов.

Той обясни, че по време на съвещанието са се водили дебати около посланията и идеите, как да бъде построена предизборната кампания на ДСБ, но до окончателни формулировки не се е стигнало. Лидерът на партията допълни, че по време на тези дебати се е родила и фразата – “България я очаква това, което се случи на ЦСКА, ако не се спазват европейските изисквания”.

Костов каза още – “Отчитаме, че сме в затруднено положение, предвид това, че не сме постигнали желаните резултати на последните местни избори, но от друга страна имаме желанието да видим с какви ресурси разполагаме и да ги подготвим за влизане в предизборна кампания. Водим обучение на кадрите си в цялата страна, което ще продължи до есента на тази година”.

По думите му в момента има тежки междукоалиционни противоречия. “Ако БСП спре да защитава Доган от нашите атаки, той ще бъде разобличен за изключително кратки срокове. Ахмед Доган трябва да бъде защитаван на всяка цена, за да се запази този мандат на правителството. Същото е положението с НДСВ – атаката ни спрямо него се развива тепърва” – заяви лидерът на ДСБ. Цената за задържането на тази коалиция ще струва все по-скъпо, затова БСП започна предизборна кампания, подчерта Иван Костов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...
Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но...
Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински...