Иван Костов удари силно рамо на Димитър Сяров в Сливен

Според лидера на ДСБ Иван Костов на тези избори ще стане ясно дали България е демократична държава, или държава на олигархията.

“Тези неща имат огромен смисъл, смисъл на живота ми са. Който иска да управлява, но да могат хората да решават, да зависи от техния вот, да не се плашат, да могат да избират свободно”, заяви Костов на предизборна среща в Сливен тази вечер.

По думите му добрият човек, ако остане вкъщи, злото излиза на улицата. Независимо от това дали ще се оправдае с отегчение, отвращение или уплаха, ако не е положил малко усилие, за да излезе и да гласува, значи не е гражданин.

Лидерът на ДСБ каза, че няма да престане да вярва, че хората ще се събудят, че тези години на европеизиране и демократизиране
на страната, не са напразни. И в същото време изрази недоумение защо не се прави кампания за участие в изборите, защо интелектуалците, гражданското общество и демократите не призоват хората за това.

Иван Костов изрази удовлетворение, че ДСБ и СДС в Сливен участват в изборите за местна власт заедно в рамките на “Синята коалиция” и обяви силната си и категорична подкрепа за кандидата за кмет на общината Димитър Сяров и кандидатите за общински съветници.

Според него срещу “потресаващото” упорство на ГЕРБ да заложи на кандидат като досегашния кмет – с очевидно провалено управление, с присъда на първа инстанция, със спрени фондове от ЕС, застава един политик от новото поколение на автентичната десница, какъвто е Димитър Сяров.

Ще си позволя да приветствам г-н Сяров и другите колеги на неговата възраст като Прошко Прошков – кандидат за кмет на София, с едно много добро чувство и с едно душевно удовлетворение от това, че има кой да носи факела на българската консервативна автентична десница. Това е хубава новина, която идва от Сливен. Още по-хубаво е, че той действително има шансове да отиде на балотаж, каза Иван Костов.

Кандидатът за кмет Димитър Сяров заяви, че мнозинството от избирателите в общината са за промяна, затова трябва с избора на нов кмет и ново мнозинство да върнат доверието на европейските институции и на гражданите към местната власт, които в момента са загубени.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...