Иван Костов: Решени сме да изпълним докрай мандата на Синята коалиция в Народното събрание

Продължаваме и ще засилим подкрепата си за всички действащи структури и представителства на Синята коалиция – в ЕС, ЕП, Народното събрание, местните власти, там, където сме излъчили хора в органи, създадени от Народното събрание. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на ПГ на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Тези структури, и това представителство, не е обект на гласуваното отхвърляне. То е за бъдещи избори. Решени сме – да изпълним докрай мандата на Синята коалиция в Народното събрание, защото е получен с доверието на хората, а не от политически орган на която и да е партия. Този, който посегне на тези представителства и на тези структури – ще се държи като ляв хумвейбин, а не като десен политик, защото характерното за десния човек е да не оставя делото си безпризорно, да надзирава нещата си, да е отговорен към тях. Когато е създал нещо, макар то да има ограничен живот, той да го подкрепя с цялата си енергия, привързаност и с целия си ангажимент. Така разбираме понятието отговорност в политиката”, подчерта Костов.
“Не споделяме притеснения за себе си. Ще имаме достатъчно сили и имаме с какво да привлечем и задържим доверието на хората”, смята Костов.
“Нека СДС да не го тълкуват като враждебно – истина е, че ние направихме редица компромиси с принципните си дясно консервативни възгледи, по отношение на ключови въпроси на икономическите политики в страната”, каза Костов и даде за пример – плоския данък.
“И много други неща, в които сме “за” ограничаване на свободата в името на конкуренцията. Ние сме за сигурността на правата на хората. Това извеждаме на преден план. Когато сигурността е накърнена, ние хората отдясно, считаме, че трябва да бъдат взети решителни мерки”, категоричен е Костов.
Ние стоим на тази страна като истинска десница, а не зад лозунга – “да защитаваме правата на който и да е гражданин или структура”, подчерта той. Заявяваме сериозни претенции за своето наследство, допълни Костов.
“2001 г. ние сме хората, които поставиха България на второ или трето място по жизнен стандарт в Европа, а сега се бори с Албания за това кой да бъде последен. Това, което сме направили, е нашето лице. Имаме своите силни аргументи за следващите избори и споделяме, че поемаме допълнителен риск, но считаме, че ще го оправдаем”, заключи Костов.
Радостина ГЕОРГИЕВА

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...