Иван Костов: Подслушване на медиите би довело до оставка на всяко едно демократично правителство

Водещ: Лидерът на ДСБ Иван Костов е гост в нашето студио. Добро утро.
Иван Костов: Добро утро.
Водещ: Икономическата ситуация в страната, шоковите поскъпвания на енергоносители, очаквани на парно, световната финансова криза, очакванията за отражение върху България и поведението на управляващите, как те се държат в тази ситуация – това като основни акценти в разговора предвидихме. Искам да ви помоля обаче в началото по другия скандал, който тресе държавата в последните дни, последното му развитие.
Иван Костов: Аз мисля, че той не е много известен на хората. Тези подслушвания в някакъв смисъл са им досадили, случват им се непрекъснато. Аз само ще кажа, че едно такова подслушване, масирано на медиите, би довело до оставка на всяко демократично правителство. Самите медии биха го свалили. Но очевидно правителството не е демократично, очевидно вече има такива позиции, че може да си гарантира медиен комфорт или да има такава силна преса върху медиите, че да накара те да правят това, което иска. И в този смисъл нещата в България наистина стоят много лошо от гледна точка на свободата на словото.
Водещ: Смятате, че на такова ниво – на ниво премиер, на ниво правителство, трябва да се поеме отговорността?
Иван Костов: Разбира се. Разбира се, защото упрекът, поне председателят на ДАНС е заявил, че това е поръчка, която им е възложена от най-високо ниво. Как е възможно някой изобщо да се откъсне толкова от реалността в страната, че да дава такава задача на ДАНС? Това не му е работа.
Водещ: Вярвате ли, че това е така? Убеден ли сте, че…
Иван Костов: Абсолютно съм убеден…
Водещ: … има политическа поръчка? Защо?
Иван Костов: … защото знам много повече неща. Наистина искам да се огранича тук, защото това са все пак класифицирани данни и не може да се говори без факти. А без факти, ако говоря пред вас, вие ще кажете – ама то е неубедително без имена. Имаме едно име и то е лошият упрек към ДАНС, към властта. То е Огнян Стефанов, който беше пребит. И вчера не могат да докладват нищо, не казват никаква причина, държат се по неуместен начин. това е името, което всъщност разви скандала.
Водещ: В същото време Петко Сертов казва – отивам си, ако са подслушвани журналисти. Той твърди, че няма разработки срещу медиите. Вярвате ли му?
Иван Костов: Тънки думи са това. “Няма разработки срещу медиите” в неговия понятиен апарат на разузнавач означава не е разработван специално журналист еди кой си и т.н., което не означава обаче, че не е събирана информация по друго дело, което е имала друга задача и през нея са наблюдавани журналисти, медии и т.н. с цел да разкрият от къде идват атаките срещу управляващите и лично срещу премиера. Защото това е била задачата. А вижте, то е ясно в демократично общество от кого идват – идват от опозицията. Нали те ролите са разделени. Има медии, които симпатизират на опозицията или които са критични към управляващите и няма нужда да се търси нещо под това. просто това са обществени настроения, настроения срещу опозицията, настроения сред гласоподавателите. Те намират отражение в медиите. Това е съвсем нормално. Какво общо има въобще ДАНС? Защо викат главни редактори? Вие как мислите, защо изобщо…
Водещ: Това щях да ви питам. Не вярвате на Петко Сертов, вярвате ли на Радосвет Радев? Ще ви цитирам неговите думи: “Трябва да ви уверя, че ние видяхме папките, в които са разглеждани тези депутати. Нито една медия, членуваща в двата съюза, или нейните журналисти не са били обект на такива разработки”. Ще ви цитирам и Елиана Масева, вчера в нашето предаване го каза: “ДАНС е проверявала почти всички медии. Когато чух, че е имало заведено информационно дело “Галерия” бях шокирана. Това е гигантски поход срещу българските медии”. Къде е истината?
Иван Костов: Елиана Масева е истината. В случая опозицията е истината.
Водещ: Ама защо да сме убедени, в смисъл, защо да вярваме? Има една теза, има и една контра теза. Казват депутати кои са видели…
Иван Костов: Като гласуваме да изпратим това управление в опозицията, ще погледнем делата в ДАНС и ще обявим реално какво са правили. Защото наблюдението върху медиите, събирането, използването на специални разузнавателни средства или анализ на разпечатки на телефонни разговори и прочие дава много материал на опитни разузнавачи да изнудват медиите ли журналисти конкретни и да постигат поведение. Това е недопустимо. Това посегателство на свободата на словото. Това са азбучни неща.
Водещ: А дали депутатите и главните редактори са видели едни и същи документи?
Иван Костов: Аз мисля, че не са.
Водещ: Мислете, че не са. Видели са нещо друго.
Иван Костов: Мисля, че бързо са прочистени тези документи.
Водещ: Добре, още един въпрос по тази тема искам да ви задам. Защо последните години никое правителство не е застраховано от скандали със СРС-та, с подслушвания? Предишното правителство – разработката “Гном”, по-назад, ако се върнем – подслушването на Филчев.
Иван Костов: Разработката “Гном” беше активно мероприятие срещу бившия шеф на Национална служба “Сигурност” (НСС) Атанас Атанасов. Тя целеше да го злепостави пред очите на обществото. Беше обкръжен от полиция, беше шумно и с апломб вкаран в съдебната зала, за да се окаже накрая, че прокуратурата не поддържа обвинението. Защото то е нелепо. Да разграничим нещата едно от друго. Имаше дело по-рано на измислената ипохондрия, според мен тогава, която разви бившия главен прокурор Никола Филчев. Делото беше срещу офицери от НСС, оказа се, че не са извършили никакво деяние и т.н.
Водещ: Имаше устройства, но не се доказа, че са били използвани тези устройства. Ако още по-назад се върнем…
Иван Костов: Но това не е посегателство. Вижте, това не е посегателство…
Водещ: …по времето на Жан Виденов, тогава пък се оказа, че СДС е било подслушвано. Спомням си такъв епизод имаше, не знам дали го помните.
Иван Костов: Имаше факт.
Водещ: Касети имаше, които се дадоха…
Иван Костов: Да, но това са…
Водещ: Това ми е въпросът – къде, как да се застъпват…
Иван Костов: Разликата знаете ли…
Водещ: Застраховката, че…
Иван Костов: Разликата е, че никой не е посягал досега на медиите, в смисъл никой не ги е превръщал в обект нито на информационно подслушване, нито на оперативна акция, нито на събиране на данни и т.н. Тези всичките примери, за които говорите вие – СДС подслушвано, главен прокурор се оплакал, бивш служител високопоставен, шеф на служба, бил злоупотребил с власт – това са съвсем други неща. В случая става въпрос за нещо друго, нека да направим разликата. Става въпрос за пострадал ваш колега. Вие сте длъжни, ако сте журналисти демократични и ако просто искате да защитите себе си и професията, трябва да стигнете до тези, които са довели до малтретирането, до пребиването на Огнян Стефанов, трябва да разкриете какво се крие зад това. Защото, ако не го разкриете, това увисва като страшна сянка. Този човек няма да говори, ако е пречупен, ако е уплашен. А той има всичките основания да бъде уплашен и да бъде пречупен. Той няма да каже защо е станало, ще измисли някаква версия, адвокатите ще му я кажат. Той просто ще се опита да защити себе си, вие няма да сте чули истината и това ще стане страшно. Защото след това вие няма да смеете да поставите въпроси.
Водещ: Абсолютно сте прав и е много важно и за свободата на словото, и за демокрацията, и за гражданското общество в България е изключително важно.
Иван Костов: Това е друго, разбирате ли.
Водещ: Другата линия обаче също е важна – гаранцията, че всяка следваща власт, която сега е в опозиция, няма да се изкуши отново да притегне…
Иван Костов: Аз искам да кажа, че ако следващата власт е демократична, веднага ще падне при такъв скандал. Веднага ще падне. Медиите няма да й простят. Просто една власт, която не държи медиите, не може да си позволи такова нещо срещу тях, защото ще бъде съборена.
Водещ: Добре, по време на вашето управление, през всичките тези… Няма да намеси доклада за корупцията по висшите етажи на властта, който доведе до така смяна, беше много интерпретиран, Богомил Бонев… Там използвани ли бяха СРС-та?
Иван Костов: Не, там анализът, поне както представиха нещата и последствие многократно в годините, анализът е би правен от така наречени открити източници. Тоест анализирани са сигнали в медии, в документи на отделни институции и т.н.
Водещ: Без използване на СРС-та, подслушване на канали…
Иван Костов: Това са моите спомени. Вижте, има право да се използват СРС-та срещу висшите етажи на властта, ако те се подават на корупция. Тук трябва да бъдем категорични. ДАНС има право да използва всякакви средства, защото това му е задача по дефиниция. Аз не мога да разбера толкова ли е трудно да се разбере…
Водещ: Това е безспорно, обаче другият канал, който води към журналисти, който води към информация, тази информация какво става с нея, как се използва тя.
Иван Костов: Това, което е просто да се разбере е следното – може да се използва срещу народни представители, срещу самите институции по най-високите етажи, ДАНС има това право, защото защитава националната сигурност. Но не може срещу медиите. Разбирате ли, не може срещу медиите, защото медиите са свободата на словото, те са нещо съвсем друго. Те не взимат решения, те не дават държавни поръчки, те не харчат бюджетен излишък.
Водещ: Така е, само трябва да се докаже това, което казвате, че наистина е имало поръчки и медиите са разработвани. Нещо, което в момента увисва във въздуха. Казвате класифицирана информация, трябва просто наистина да се докаже. Добре, затваряме тази тема. Убеден сте, че има такава политическа поръчка и правителството на най-високо ниво трябва да поеме отговорността, това е изводът.
Иван Костов: Това е казано от офицерите. Това е казано от офицерите пред всички депутати, които са били в ДАНС.
Водещ: Икономическата ситуация в страната? Това, което се случва.
Иван Костов: Икономическата ситуация е по-тревожна от всичко това, за което говорим, защото това може би засяга медии, засяга журналисти, но, вижте, светът се тресе от финансова криза, която постепенно преминава в икономическа рецесия в ключови държави в Европейския съюз. Всички световни лидери, всички национални лидери излязоха пред обществеността дадоха преценка, дадоха оценка, казаха перспективата какво ще се случи и заявиха какви мерки… за какви мерки са да се предприемат. В България никой не е произнесе официално, казвам, отговорно и авторитетно със силата и авторитета на самото управление. Ние чуваме най-различни неща – кризата ще ни засегне – кризата няма да ни засегне, кризата няма да доведе… финансовата криза няма да намали кредита – финансовата криза ще намали кредита, ще влезе в сила строителния отрасъл – няма да влезе. Хората говорят най-различни неща. И никой…
Водещ: Да оповестим /…/ някакви намерения за… “Правителството развърза кесията” – такива са общо взето заглавията по вестниците за мерки срещу…
Иван Костов: Срещу?
Водещ: … срещу кризата, срещу инфлацията, социален пакет…
Иван Костов: Никой не е казал срещу какво взема мерки, защото например се чу от страна на управляващите, че тази криза е добре дошла, ще охлади прегрятата българска икономика. Вие можете ли да си представите най-бедната икономика, икономиката на хората, които не могат да си плащат сметките за парното, да е прегрята. Аз някак си тази теза не мога да я възприема за сериозна. Някои казаха – кризата ще оправи цените, в смисъл ще паднат цените. Тези мерки не са обявени като антикризисни, тези мерки са обявени по друг начин. Ние не виждаме оценка, няма анализ.
Водещ: Какво да се прави?
Иван Костов: Вижте, задължението на един национален лидер, на този, който управлява страната, е да каже – стават такива и такива неща, ние ще предприемем такива и такива действия. 98 процента от хората искат да се предприемат действия…
Водещ: Добре.
Иван Костов: … да се облекчи положението, да няма криза, да няма катаклизъм примерно в строителството и така нататък. Вие казвате сега “развърза кесията си”. Само че отсреща има запушалка.
Водещ: Оценка на вестник.
Иван Костов: Отсреща има запушалка. Отсреща има трима министри – господин Орешарски, Гагаузов и Мутафчиев, на които ЕС отне правото да се разпореждат и да се разплащат с негови пари. Тези пари ще отидат при тези министри ще отидат в тапата на корупцията и ще преминат ли през нея или ще предизвикат…
Водещ: Заобикаляне на мерки, които бяха предложени от ЕС.
Иван Костов: … да, или ще предизвикат нови скандали, защото ще се нарушат вътрешните правила за възлагане на държавна поръчка.
Водещ: Добре, какво да се прави?
Иван Костов: Защото става въпрос за огромни пари.
Водещ: Така е, какво да се прави? Какво да се прави, господин Костов?
Иван Костов: Нали си спомняте миналата година?
Водещ: Какво да се прави? Екзистенциалният въпрос какво да се прави.
Иван Костов: Много неща могат да бъдат направени.
Водещ: По света /…/ има правителство в сянка, предлагат се алтернативни политики. В случая какво да се прави?
Иван Костов: Първо, трябва да се каже, че кризата ще стигне до България, ще охлади…
Водещ: Финансовата /…/.
Иван Костов: … прекалено силно, да, ще преохлади прекалено силно вътрешните пазари, особено тези, които са динамични. А динамичен е пазарът на имотите и строителството. Те са динамични отрасли.
Водещ: Хората сигурно го чувстват интуитивно и без да им го казват, че ще стигне до България. Какво да се прави обаче, за да се /…/?
Иван Костов: Всички журналисти го казват, от другата страна, хората, които работят в отрасъла, казват – няма да се случи това нещо. Но това прилича по-скоро на заклинание. Има мерки, които могат да бъдат предприети в този момент.
Водещ: Какви конкретно?
Иван Костов: Просто правителството трябва да ги обяви, трябва да каже – ние ще защитим кризата да не достигне, примерно, ще елиминираме много бързо корупционните практики и ще отпушим, и ще активизираме държавни поръчки в строителството, за да могат строителните фирми примерно в случай, че преживяват едно сериозно намаляване на търсенето на имоти, на офиси и така нататък, да има къде да /…/ да използват своите мощности…
Водещ: Това би спасило отрасъла, така.
Иван Костов: … да не уволняват. Защото аз чух икономист да казва – ще ги освободят от строителството, ще отидат някъде другаде. Така може да говори много циничен човек, защото къде да отиде един строител? Какъв да стане?
Водещ: Да, добре, да.
Иван Костов: Да седне на мястото на някой компютърен специалист или как? Как да се преквалифицира? Той е строител. Той не може бързо да се преквалифицира.
Водещ: Добре. Това е конкретна стъпка, казвате, държавни поръчки в строителството. Друга, друга, друга стъпка?
Иван Костов: Той е… Ето, трябва да се намали ДДС, отдавна трябваше да се намали.
Водещ: ДДС да се намали.
Иван Костов: А особено ако искат да направят специална политика примерно в областта на жилищата, трябва примерно да премахнат ДДС за първо жилище, когато купувате първо жилище, да няма добавена стойност, държавата да не ви взима добавена стойност. Така ще насърчите всички млади семейства, ще решите проблема, ще запазите нивото на търсене.
Водещ: знаете аргумента – опасенията, че е като ефект на домино. След това ще поискат други отрасли и други бизнеси също намаляване на ДДС.
Иван Костов: Няма, защото имаме сериозен аргумент. Първо жилище, семейството няма друго жилище, трябва да живее някъде, да отглежда децата, държавата… ето, такова нещо има, примерно в Италия има такава практика, доколкото аз съм информиран. Могат да се предприемат и много други неща, които обаче трябва да бъдат плод на една смислена, свързана, обвързана политика. А едни управляващи, които не знаят ще ни засегне ли кризата, или няма да ни засегне, които не взимат никакво отношение, а се заплитат в такива скандали, на практика стават много безпомощни. Същото е с газта. С газа – същия проблем.
Водещ: Темата с газа, която се бори за първо място с темата ДАНС.
Иван Костов: Газта и парното.
Водещ: Газта и парното.
Иван Костов: Всъщност темата на гражданите е парното. Ужасът, че идва някаква сметка, която ще бъде шокираща.
Водещ: Добре, неизбежно ли беше това поскъпване 24 цяло близо сега от 1-и октомври, от първи януари 21 цяло и нещо.
Иван Костов: Президентът каза на министър-председателя да излезе да обясни, нали така беше, онзи ден?
Водещ: Беше така, да.
Иван Костов: Първият обаче, който дължи обяснение, е самият президент. Нали ходи в Русия, нали участва в сключването на този договор, да дойде да каже той какво е. Защо не използва собствения си авторитет и не обясни на хората какво се е случило? Защо не поеме някой отговорност за това, което се случва, това, което ще сполети хората? А това, което се случва, се представя едва ли не като международно положение, като американски империализъм.
Водещ:
Румен Овчаров обяснява, човек, който имаше активна роля в сключването на този договор, той обяснява, че около…
Иван Костов: Той… не бива да му се дава думата.
Водещ: … 25 – 30 процента от поскъпването, резултат от договора.
Иван Костов: Не бива да му се дава думата, защото…
Водещ: Защо? Защо да не се дава?
Иван Костов: … този човек е вътре в проблема. Той има конфликт на интереси. Ако се приложи Закона за конфликта на интереси, на човека, който е изработил и подписал конкретно договора, не трябва в момента да му се дава думата. Трябва други, трябва други…
Водещ: В какво точно е конфликтът?
Иван Костов: Конфликтът е, че той е лично заинтересован да представи този договор като невлияещ по никакъв начин на цените. И той го казва. Той какво да каже друго? Но той не бива да бъде изобщо слушан по тази тема, защото той действително има конфликт, той е лично заинтересован да представи нещата като независещи от този договор, който е подписал. Затова трябва министър-председателят, президентът – те да излязат и да кажат – ние стояхме зад този договор, ние го подписахме. Това, което се случва в момента, се дължи, нали, на тези и тези процеси. Дължи се основно на страха на управляващите, на това, че те не взимат навреме каквото и да било мерки и най-вече, аз няма да се уморя да повтарям, силното изоставане на доходите в България. Ако в България доходите са…
Водещ: Много голяма тема.
Иван Костов: … колкото в Румъния, както бяха, през 2001-ва година ние изпреварвахме по средна работна заплата Румъния, в момента никой нямаше да се пита от къде ще намери пари да плати парното, защото нямаше да има тази заплата, която има сега, а щеше да има двойно по-голяма, двойно по-голяма.
Водещ: Добре, а защо доходите не растат скокообразно, както растат цените?
Иван Костов: Това е въпрос, на който трябва да отговорят управляващите. Защо оставиха Румъния в последните седем – осем години…
Водещ: Какво конкретно да направят? Имаше доста жестове към бизнеса. Защо въпреки това… жестове – в смисъл намаляване на осигурителна , тежест на някои данъци. Защо въпреки това доходите растат с много…
Иван Костов: Доходите не растат със съответните темпове, както в другите страни.
Водещ: Това ви питам, това ви питам. Защо?
Иван Костов: Защо България се изтърколи и стана най-слабата, най-корумпираната и /…/?
Водещ: Вашият отговор защо е така?
Иван Костов: Това е въпрос, който вие непрекъснато трябва да задавате на управляващите. Те трябва да …
Водещ: Ние ги питаме, ще ги питаме.
Иван Костов: … отговарят защо се случва. Според нас, случи се поради дълбоки слабости и пороци в управлението, поради корупция на най-високи нива, случи се поради пълно отсъствие на отговорност и нежелание да се поеме отговорност пред обществото. Ето, както е в случая сега с тази криза, която чука на вратите на България.
Водещ: Финансовата криза.
Иван Костов: Да. Ето, пак никой не взема никаква отговорност, никой не застава и примерно не казва – вие, тези, които се каните да построите два милиона допълнителни квадратни метра офисна площ, преценете отново своите инвестиционни намерения, защото рисковете ще бъдат големи, рискът на недостатъчното търсене действително ще се случи в следващата година. Преценете отново инвестиционните си намерения. Управителят на БНБ да се обърне към банките, да направят съвещание, да вземат някаква политика, за да облекчат да не се влиза в криза. Това са все отговорности…
Водещ: Как, господин Костов, да кажат това, като вчера /…/ на тези мерки беше оповестено, че цените на храните, на горивата, високите цени се приемат като временни? Това беше заедно с оповестяването на този пакет.
Иван Костов: Няма временни цени – запомнете го това от мен. Аз съм икономист с огромен опит. Започнал съм да се занимавам с това нещо в много далечни години, още преди 30 и няколко години. Няма такъв случай, няма временно повишени цени.
Водещ: Мисълта ми е – не може това, което призовавате управляващите да направят, такова предупреждение да отправят към бизнеса, при условие, че за тях цените са временни.
Иван Костов: А, да, това означава, че те считат, че няма да се случи нищо.
Водещ: Според тях цените са временни. Това ви питам.
Иван Костов: Но това, което ще се случи, ако те продължават по този начин… Вижте как посрещна тази новина управителят на Централната европейска банка господин Трише, той, който няма никаква отговорност за кризата, финансовата, възникна в Съединените щати…
Водещ: Съединените щати
Иван Костов: … каза
това, което ни се случва, е продукт на нашите действия, на нашите действия. Ние сме длъжни в бъдеще да не допускаме отново. Тряба да си обясним точно защо се е случило и да имаме политик, която да не допусне. И в тази връзка ние ще направим това и това. Вижте го как… вижте как поема проблема върху себе си.
Водещ: Добре, констатации ясно, но…
Иван Костов: Вижте как се натоварва с отговорност един човек, който е част от международната финансова система, далеч не е най-отговорната за това, което се случва. И вижте нашите какво казват. Ми те да застанат до Медведев и да кажат, че американците не са взели добри мерки срещу финансовата криза, да упрекнат международния империализъм и всичко е точно. И ще се върнем в 1989 година. Може ли такова нещо? Какво е това отношение бездушно към проблемите на хората?
Водещ: Вашият анализ какво показва – следващата 2009-а година по отношение на цени, на бизнес среда?
Иван Костов: Ако продължава по този безотговорен начин, ако продължава да се управлява страната, като нищо ще влезем в рецесия. Аз съм длъжен да го предупредя това. Изгоряха толкова пари на българската фондова борса. Изгоряха ли парите? – изгоряха. Продължава да спада. Аз си мислех, че някъде дъното ще бъде някъде около 880. вчера гледам – падна на 780 СОФИКС. Как може такова нещо? Това, разбирате ли, какво става?
Водещ: Прогнозата ви в средносрочен, дългосрочен план?
Иван Костов: Абсолютно се обезценява българския капитал. Българските активи стават все по-евтини, не струват нищо.
Водещ: Тоест тази тенденция, според вас, ще продължи и през 2009-а, така ли?
Иван Костов: Моето мнение, вижте, моето мнение е, че трябва да се отнесем много сериозно към тази криза. Криза на международните финансови пазари означава сериозни отливи на международния капитал, на международните инвестиции от страните, които са в рисковата зона, които са новопоявили се пазари, както те ги наричат. Затова ние трябва да очакваме отлив.
Водещ: Трябва да приключваме. Последно да ви питам какво да ви попитам – какво да се прави с излишъка. Ще ви цитирам Добромир Гущеров: “Станишев, бъди мъдър, не пипай излишъка.” Тоест, ако се харчи в условията на криза, ще напомпаме инфлацията.
Иван Костов: Вижте, ние отдавна, от няколко години предлагаме комплекс от мерки, които да облекчат една част от българските граждани, които са наистина в много тежко положение. Представете си това парно и си представете един пенсионер, представете си тези цени, които се задават…
Водещ: Те са към момента, ама това, което ще стане пък след Нова година…
Иван Костов: … и вижте на този човек какво е положението. Как може да се казва – не пипай, при положение, че можеха да направят много неща в последните години тези пенсии сега да позволяват все пак да се посрещне някак си…
Водещ: Добре, ама какво да се направи с излишъка?
Иван Костов: Част от този излишък непременно трябва да отиде за пенсионерите. По този повод ние няма да имаме против.
Водещ: Вдигаме пенсиите или как?
Иван Костов: А иначе ще участваме много сериозно в дебата в Народното събрание. Страшното в нашата страна е да не се получи миналогодишната фигура. Миналогодишната ситуация беше такава – до последния момент, до две седмици преди Новина година нищо не се прави с излишъка, накрая се пусна и още не го знаем къде е похарчен. Това е…
Водещ: Голяма част от излишъка за пенсии. Това звучи добре за ушите на пенсионерите, но дали е за икономиката добре?
Иван Костов: Не голяма, но пенсионерите трябва да бъдат подкрепени. Не голяма част от излишъка, защото излишъкът е гигантски, гигантски. Никога не можете да си представите, нито аз мога дори, макар да съм икономист, не мога да си представя размерите…
Водещ: Той расте. Освен че е гигантски към момента, расте с 400 милиона лева на месец. /…/ ще става още по…
Иван Костов: Размерите на това, което ще бъде той в края на годината, това е гигантски излишък.
Водещ: Добре. Нека така да приключим разговора. Благодаря ви. Интересен разговор с Иван Костов, лидер на ДСБ. Не вярвате на Петко Сертов, само да припомня на зрителите, политическа поръчка е скандалът с ДАНС, отговорност на най-високо ниво от правителството и управляващите не са готови с обяснение на това, което се задава в икономически план за страната.
Иван Костов: С препоръки и с политики, с /…/.
Водещ: Както и с препоръки и с политики, даже очертахте и някакви възможни конкретни действия.
Иван Костов: Крият се от кризата.
Водещ: Крият се от кризата. Добре. Благодаря ви.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...