Иван Костов: Парламентарната група на ДСБ остава самостоятелна

Парламентарната група на ДСБ остава самостоятелна и няма да прави обща група с нито една от групите на други десни формации. Това обяви в четвъртък в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДСБ Иван Костов. Така той даде отговор на идеите, лансирани от председателя на СДС Пламен Юруков и на хора около него за общи взаимодействия на десните депутати в парламента, включително и създаване на обща парламентарна група или парламентарни съюзи.

Решението за продължаване на самостоятелната работа на групата на ДСБ е било взето на заседание на депутатите от партията, чиято позиция е, че “остават верни на вота на избирателя”. На заседанието никой не е заявил, че има желание да се прави нова група, само “някои преживявали емоционално резултатите от местния вот”, уточни Костов по повод на изявленията на депутата Нено Димов от последните дни, че проектът ДСБ в този вид е изчерпал възможностите си и че лидерските партии от типа на ДСБ нямат бъдеще. Сред критиците на партийния курс освен Нено Димов е и един от идейните създатели на партията д-р Николай Михайлов.

В четвъртък Иван Костов каза още, че решението какъв политически курс ще има ДСБ занапред, ще бъде изработено на 1 декември, когато се събират председателите на общинските партийни ръководства, шефовете на организацията и депутатите й.

Костов обаче наблегна, че ще бъдат разширени всички форми на взаимодействия и общи действия с другите опозиционни сили по различни теми. Той даде конкретен пример с работата по проектобюджета за догодина, който, по мнението му, е много “уязвим”.

На въпрос дали не е сбъркал, че е останал начело на партията, какъвто въпрос бе поставен на националното партийно събрание след лошото представяне на евроизборите, Костов обясни, че няма да подава оставка и че си е дал срок, до който ще е лидер на партията, който обаче все още не е изтекъл. След евровота бившият премиер обяви, че си дава година и половина да е лидер на ДСБ и че е много “тревожно”, че няма кой да го замени на лидерския пост.

“Имам силата да си призная грешките и като че ли са ме нарочили да съм човека, който винаги трябва да признава за грешки”, заяви пред журналистите Костов. Според него няма да има разцепление на парламентарната група и е нормално в нея да има различия във вижданията за представянето на партията на миналите местни избори.

Когато приключи брифингът на лидера на ДСБ, в кулоарите се появи жена с видими лични проблеми, която му се нахвърли с обиди и обвинения. Тя бе отстранена от охраната, но остана недоумението кой и защо я е пуснал. Режимът на достъп до сградата на парламента е доста строг, особено към представители на медиите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...